DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

miercuri, 29 februarie 2012

IA-MI TRUPUL...IN VISARI CU TINE...

Culege-mă din picături de stele
Atinge-mă, sărută-mă cu ele
Şi risipeşte-mă sub ultimele ploi
Invaţă-mă să le impart la doi.

Ia-mi trupul in visări cu tine
Respiră-mă cu gândurile pline
Priveşte-mă cu palmele deschise
Adună-mă din mângâieri promise.

Şi fi al meu cât ţine orizontul
De parcă, cerul ne-ar permite totul
De parcă am putea pluti mereu,
Şi nici un drum vreodată n-ar fi greu.

Cunoaşte-mi, fiecare dor
Arată-mi despre tine orice zbor
Pe urmă, strânge-mă aproape...
Şi povesteşte-mi-le iar pe toate.

marți, 28 februarie 2012

ORIGINEA, NATURA SI LUMEA SPIRITELOR


Se poate spune ca Spiritele sunt entitati inteligente ale creatiei. Ele sunt entitati inteligente ale creatiei. Ele populeaza universul aflat dincolo de lumea materiala. Sunt opera lui Dumnezeu, asemeni unui om ce construieste o masina; aceasta masina este opera omului, dar nu el insusi. Atunci cand omul face un lucru frumos, util, il numeste copilul sau, creatia sa. Ei bine! acelasi lucru este si cu Dumnezeu: noi suntem copiii sai, de vreme ce suntem opera sa. Au avut spiritele un inceput sau exista, asemenea lui Dumnezeu, dintotdeauna? Daca spiritele nu ar fi avut un inceput, ele ar fi fost egale cu Dumnezeu, in timp ce ele sunt creatia sa si intru totul supuse vointei divine. Dumnezeu este dintotdeauna, incontestabil; dar nu stim nimic despre cum si cand ne-a creat. Putem spune ca suntem fara inceput daca intelegem prin aceasta ca Dumnezeu, fiind etern, a trebuit sa creeze fara odihna; dar cum si cand a fost facut fiecare dintre noi, nimeni nu stie; aici e misterul.Spiritele sunt individualizarea principiului inteligent, asa cum corpurile reprezinta individualizarea principiului material; insa vremea si modul formarii lor sunt necunoscute. Creatia spiritelor este permanenta, caci Dumnezeu nu a incetat niciodata sa creeze. Dumnezeu le creeaza ca si pe celelalte creaturi, prin vointa sa; dar, inca o data, originea lor este un mister.

"Imaterial" nu este cuvantul potrivit pentru descrierea spiritului ci mai exact "incorporal" caci spiritul fiind o creatie trebuie sa fie ceva; este o materie foarte subtila, dar fara echivalenta pentru noi, si atat de eterata ca nu poate impresiona simturile noastre. Au spiritele un sfarsit? Se intelege ca principiul de unde emana este etern, dar ne intrebam daca individualitatea lor are un sfarsit si, intr-un timp dat, mai lung sau mai scurt, elementul din care sunt formate nu se risipeste si nu revine la tot asa cum se intampla cu corpurile materiale. Este greu sa intelegem ca un lucru care are inceput poate sa nu se sfarseasca. Exista desigur lucruri pe care noi nu le intelegem, deoarece inteligenta noastra este limitata, dar asta nu este un motiv pentru a le respinge. Copilul nu intelege tot ceea ce intelege tatal sau, nici ignorantul ceea ce spune savantul. Existenta spiritelor nu are sfarsit.
Lumea spiritelor constituie o lume aparte, in afara celei pe care o vedem...este lumea Spiritelor sau a inteligentelor incorporale. Dintre lumea spirituala si cea corporala, dominanta in randuiala lucrurilor este lumea spiritista- este preexistenta si supravietuitoare tuturor. Cele doua lumi sunt independente si totusi legatura lor este neintrerupta, caci ele actioneaza neincetat una asupra celeilalte.
Spiritele nu ocupa o zona determinata si circumscrisa in spatiu - ele sunt peste tot; spatiile infinite sunt populate de ele la infinit. Ele sunt fara indoiala alaturi de noi, ne observa si actioneaza asupra noastra fara a ne da de stire, deoarece spiritele sunt una dintre fortele naturii si instrumentele de care Dumnezeu se serveste pentru indeplinirea voilor sale providentiale; dar nu toate spiritele se gasesc peste tot, exista zone interzise celor mai putin avansate.
                                                               (Allan Kardec - Cartea spiritelor)

luni, 27 februarie 2012

CELE 4 TIPURI ALE PERSONALITATII UMANE: Afla caruia ii apartii

Putem sa diferentiem sau sa clasificam indivizii dupa personalitatile A, B, C si D? Pentru a intelege in mod corect cum se face aceasta clasificare si carui tip apartineti cititi mai departe...
Un psiholog care vorbeste despre tipurile de personalitate ne va spune intotdeauna ca indivizii se categorizeaza in clasificari largi prin factori comuni ce stau la baza fiecaruia dintre ei. Mai mult, in situatii speciale, cu totii exhibam, constient sau inconstient, trasaturi comportamentele ce aduc la lumina tipul de personalitate in care ne incadram.
 Tipuri de personalitate
 Comportamentul uman nu este doar un subiect complex de studiu, ci contine si elemente imprevizibile. Cu totii incercam sa deducem pasii pe care ii va urma o persoana, cum va actiona ea intr-o anumita situatie, insa putem sa fim surprinsi de reactiile acesteia in medii diferite.
 Evolutia in domeniul psihologiei si o intelegere mai profunda a psihicului uman i-au  ajutat pe oamenii de stiinta sa descopere personalitatile A, B, C si D. Pe baza comportamentului si a trasaturilor pe care le exhiba, indivizii pot fi grupati in oricare din aceste patru categorii.
 Personalitatea de tip A
 Indivizii ce detin personalitatea de tip A sunt independenti si ies in evidenta prin faptul ca vor sa fie remarcati oriunde se duc. Psihologii ii descriu ca fiind buldozere. Ei sunt constienti de importanta atitudinii pozitive, a motivatiei si a stabilirii unui tel pe care sa il urmeze in viata. Sunt competitivi din fire si recunoscuti pentru mintea agera. Cei cu personalitatea A stiu cand trebuie sa isi asume riscuri si sunt buni antreprenori. Au un caracter pragmatic si rezolva cu usurinta problemele in momentul in care le blocheaza calea spre succes. Veti descoperi ca acest tip de oameni sunt deschisi catre orice este nou si intampina cu bratele deschise schimbarea – fie ca este ea spirituala sau chiar tehnologica. Secretul acestor oameni de succes consta in faptul ca nu le este frica sa isi scoata in evidenta propriile abilitati si personalitatea colorata.
Personalitatea de tip B
 Oamenii cu personalitate de tip B sunt cunoscuti de psihologi sub denumirea de bombardieri. Acestia sunt indivizi extrovertiti si sunt de parere ca viata inseamna sa te faci remarcat. Pentru cei din jur ei sunt ca un adevarat magnet si pot atrage atentia fara prea multe efortuti. Acest lucru ii face speciali in comparatie cu celelalte tipuri de personalitate. Oamenii B sunt comunicatori innascuti. Datorita abilitatii lor de a-si acapara semenii, ei sunt considerati plini de carisma si umor. Se pricep cel mai bine in domeniul marketingului si al vanzarilor si sunt profund raniti atunci cand nu reusesc sa acapareze atentia cuiva. Interactiunea este cuvantul care defineste cel mai bine indivizii ce detin personalitatea de tip B.
 Personalitatea de tip C
 Cel mai bun termen psihologic pentru a-i descrie pe cei care detin personalitatea de tip C este cel de cautatori. Ei sunt introvertitii interesati de detalii care gasesc raspuns la orice problema. Totusi, usurinta cu care fac acest lucru depinde de starea de spirit pe care o au in acel moment. Indivizii cu personalitatea de tip C au tendinta sa se retraga din viata sociala insa se inteleg extrem de bine si traiesc in armonie cu persoanele de tip B, in ciuda faptului ca acestea se afla la polul opus fata de ei. Personificarea tipului B este contabilul, programatorul etc. Indivizii cu aceasta personalitate vor prefera sa se inchida in propria cochilie, pastrandu-si mereu judecata obiectiva si logica in gandire. Trasaturile lor caracteristice sunt natura retrasa si prudenta. Riscurile nu sunt pentru ei.
 Personalitatea de tip D
 Indivizii care detin personalitatea de tip D sunt caractere ce se adapteaza destul de greu la schimbare si prefera aproape intotdeauna sa traiasca intr-un mod traditional. Nu isi asuma responsabilitati foarte mari si nu le place sa riste. Prin puterea motivatiei si cu ajutorul semenilor lor ei pot sa-si infrunte temerile si sa devina ceva mai curajosi in viata. Reprezentand 20% din populatia lumii, cei cu personalitatea de tip  D sunt afectati de atitudinea negativa – griji, instabilitate emotionala, iritabilitate. Din aceasta cauza ei au cele mai mari sanse sa aiba probleme cu inima. Mai multe studii au demonstrat faptul ca majoritatea pacientilor suferinzi de probleme cardiace au personalitatea de tip D.
 In realitate totusi, un individ este de fapt un amestec de trasaturi ale celor patru tipuri de personalitati (A, B, C, D), lucru ce il face o fiinta extrem de complexa cu un numar restrans de caracteristici dominante. Astfel, barbatii sunt indivizi greu de inteles, iar femeile persoane foarte misterioase, nu-i asa? De aceea, trebuie sa ne straduim pentru a cunoaste oamenii din jurul nostru mai bine si sa avem in vedere mereu ca aceasta clasificare ne ajuta sa ii privim intr-o perspectiva generala. Fiecare dintre noi trebuie inteles in profunzimea si complexitatea sa, iar cunoasterea celor patru tipuri de personalitati ne ajuta sa identificam un punct 0 al interactiunii. 

duminică, 26 februarie 2012

PENTRU SUFLET...

DESPRE SUFLETE PERECHE - SUFLETE SORTITE, SUFLETE GASITE

 Dragostea, sufletele pereche, casatoriile din dragoste: toate au trecut prin etape diferite de-a lungul timpului insa oamenii nu au renuntat sa creada in niciuna din ele. Totusi... ce inseamna sufletele pereche? Exista?
Atunci cand spunem suflete pereche ne gandim la doua persoane care au una fata de cealalta un sentiment profund si natural de dragoste, dependenta, intimitate, sexualitate, afinitate, spiritualitate si compatibilitate. Peste tot intalnim conceptul de suflete pereche si, cu siguranta, multi dintre noi viseaza inca la intalnirea cu aceasta persoana care sa o completeze, sa o iubeasca, sa o inteleaga intru totul, sa o citeasca dintr-o singura privire, sa o cucereasca si cu care sa isi petreaca restul zilelor. Multi dintre noi au avut norocul sa intalneasca aceasta persoana cu care si-au cladit un destin comun.

Dar, tinand cont ca Pamantul a atins pragul extraordinar de 7 miliarde de oameni, ca multi oameni migreaza, ca se muta din tarile lor natale si pornesc spre meleaguri necunoscute, ca in prezent exista mai multe femei decat barbati, ca societatea s-a schimbat, ca stim ca Universul este infinit si ca s-ar putea sa existe altii ca noi etc., oare putem sa credem ca o singura persoana ne este destinata fiecaruia dintre noi? Ce inseamna de fapt un suflet pereche in secolul al XXI-lea?
Despre sufletele pereche stim ca prima oara au fost definite in „Banchetul” lui Platon, in Mitul Androginului. Androginul era o creatura pe jumatate femeie si pe jumatate barbat, uniti intr-un singur corp. Aceste fiinte erau puternice iar zeii se temeau de ele, asa ca s-au decis sa ii desparta. Tristetea le-a napadit sufletele, si, vazand acest lucru, Zeus l-a insarcinat pe Eros sa semene iubirea in lume. Astfel, jumatatile au inceput sa se regaseasca si sa ramana impreuna.
Potrivit Teozofiei, doctrina care sustine ca intelepciunea divina sta la baza cunoasterii umane, Dumnezeu a creat sufletele androgine – pe jumatate femeie, pe jumatate barbat, care s-au despartit odata cu plecarea din Rai. Aceste suflete se reincarneaza de mai multe ori pentru a se curati de pacate si pentru a se gasi unul pe celalalt. Atunci cand sufletele lor se vor curata, cei doi se vor reuni.
Despre sufletele pereche mai stim ca au stat mereu la baza marilor opere de arta si ca mereu au cucerit inimile si mintile oamenilor. Teoria sufletelor pereche a aparut undeva la inceputul secolului XX , insa abia dupa 1960 oamenii au inceput sa acorde o importanta majora acestui nou concept cuceritor si salvator. Am crescut cu increderea ca, acolo undeva, exista persoana potrivita pentru fiecare, jumatatea noastra, sufletul nostru pereche.
Multe din filmele si cartile lansate in ziua de azi este tratata ideea sufletelor pereche. Potrivit lor, totul tine de destin, de noroc  si totul este presarat cu portiuni incredibile. Sufletele pereche inseamna o suita de peripetii imposibile prin care doi oameni potriviti unul pentru celalalt trec, peripetii menite sa ii aduca impreuna, sa le testeze dragostea, sa le dea semne ca aceasta este dragostea adevarata etc. Acest lucru inseamna ca daca viata iti pune obstacole in cale si el nu iti aduce o duzina de trandafiri in fiecare zi, el/ea nu este sufletul tau pereche?
Potrivit Psychology Today, conceptul de suflete pereche ne duce cu gandul la acea persoana perfecta, ideala, cu care ne aflam intr-o relatie, care ne iubeste pentru tot ceea ce suntem, care ne ajutam sa devenim persoana care ne dorim sa fim, dar trage un semnal de alarma. Oare din cauza acestui concept oarecum hollywoodian, fabricat, ne ratam sansa la fericire?
Intr-o relatie exista si suisuri si coborasuri, nimic si nimeni nu este perfect, insa, daca atunci cand ne aflam intr-o perioada nu tocmai potrivita, ne intrebam daca el/ea este ceea ce caut, daca ne face fericiti, daca ar exista cineva mai bun sau mai potrivit si raspunsul celei din urma este „da”, atunci este posibil sa fim victimele propriilor asteptari marete.
Ne asteptam ca acest suflet pereche sa ne ajute sa ne invingem fricile, sa depasim obstacolele, sa ne dobandim calitatile de aur, sa ne sustina, sa ne respecte si sa fie tot ceea ce noi nu suntem dar ne dorim ca celalalt sa aiba. „Nimic nu aduce mai multa nefericire decat conceptul de suflete pereche”, spune psihiatrul american Frank Pittman. De ce ar spune el acest lucru? Pentru ca, potrivit lui Polly Shulman, autoarea articolului din Psychology Today, conceptul acesta de suflete pereche este cel care uneori poate sta in calea fericirii noastre. Fiind in cautarea sufletelor pereche, oamenii aleg sa fie singuri, sa caute perfectiunea, imposibilul, si sa ii respinga pe oamenii cu care ar avea sanse reale de a forma un cuplu bazat pe incredere, compatibilitate, reciprocitate, respect, dragoste si intelegere.
De-a lungul vietii, o persoana are mai multe relatii si, de cele mai multe ori, toate sunt diferite. Iubirea pe care o poti simti difera de la o persoana la alta. De anumite persoane suntem atrasi intr-un mod inexplicabil si ne pierdem mintile, pe altii ajungem sa ii iubim cu timpul, de altii ne atasam, pe altii ii adoram, pe altii doar ii dorim etc. Daca acum iubim pe cineva, acest lucru nu inseamna ca iubirea aceasta o sa dureze la nesfarsit sau ca nu putem sa simtim la fel, sau mai mult, pentru altcineva, care, potrivit definitiilor, ar fi sufletul nostru pereche. Daca noi putem iubi mai multe persoane de-a lungul vietii, conceptul de suflete pereche ce mai inseamna?
Nu exista dovezi stiintifice care sa ne demonstreze ca sufletele pereche exista. Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa credem ca, acolo undeva, nu exista nimeni cu care sa ne unim destinele, ci ca totul depinde de noi, de sansele si norocul pecare il avem, de cum abordam situatiile in care ne aflam etc. Acest lucru mai inseamna ca dragostea este uneori ceva ce dobandesti in timp prin cladirea increderii, mentinerea respectului, prin intimitate, sustinere, sexualitate, iubire altruista si bunatate si nu prin simpla consecinta a destinului.
Discutia sufletelor pereche a incoltit in mintile oamenilor de cand lumea, tocmai de aceea ei au incercat sa gaseasca tot felul de explicatii, teorii si idei pentru a o putea justifica. Cert este ca, mai devreme sau mai tarziu, aproape toti dintre noi isi gasesc o persoana cu care sa fie mai compatibili decat au fost cu altele, si pe care au curajul si mandria de a o numi... sufletul lor pereche.
sursa: 
http://www.garbo.ro/

sâmbătă, 25 februarie 2012

CARE ESTE COPACUL TAU?


CARE ESTE COPACUL TAU?

23 decembrie- 1 ianuarie - Mar
2 ianuarie - 11 ianuarie - Brad
12 ianuarie - 24 ianuarie - Ulm
25 ianuarie - 3 februarie - Chiparos
4 februarie - 8 februarie - Plop
9 februarie - 18 februarie - Curmal
19 februarie - 29 februarie - Pin
1 martie - 10 martie - Salcie
11 martie - 20 martie - Tei
21 martie - Stejar
22 martie - 31 martie - Alun
1 aprilie - 10 aprilie - Scorus
11 aprilie - 20 aprilie - Artar
21 aprilie - 30 aprilie - Nuc
1 mai - 14 mai - Plop
15 mai - 24 mai - Castan
25 mai - 3 iunie - Frasin
4 iunie - 13 iunie - Carpen
14 iunie - 23 iunie - Smochin
24 iunie - Mesteacan
25 iunie - 4 iulie - Mar
5 iulie - 14 iulie - Brad
15 iulie - 25 iulie - Ulm
26 iulie - 4 august - Chiparos
5 august - 13 august - Plop
14 august - 23 august - Curmal
24 august - 2 septembrie - Pin
3 septembrie - 12 septembrie - Salcie
13 septembrie - 22 septembrie - Tei
23 septembrie - Maslin
24 septembrie - 3 octombrie - Alun
4 octombrie - 13 octombrie - Scorus
14 octombrie - 23 octombrie - Artar
24 octombrie - 11 noiembrie - Nuc
12 noiembrie - 21 noiembrie - Castan
22 noiembrie - 1 decemrbie - Frasin
2 decembrie - 11 decembrie - Carpen
12 decembrie - 21 decembrie - Smochin
22 decembrie - Fag

Alun - intr-un cuvant, esti o persoana extraordinara. Esti plina de sarm, de umor. Stii cum sa lasi o impresie placuta. Lupti pentru cauze sociale sau politice. Esti un pic cam schimbatoare, dar esti onesta, perfectionista. Iti doresti ca si ceilalti sa fie corecti cu tine.

Artar - cuvantul care te defineste este independenta spiritului. Nu esti o persoana comuna. Esti plina de imaginatie si treci drept o persoana originala. Esti rezervata, dar ai incredere in tine. Iti plac experientele noi. Ai o memorie foarte buna si inveti foarte usor. Ai o viata sentimentala complicata si iti doresti sa ii impresionezi peceilalti.

Brad - cuvantul care te defineste este misterul. Te descurci foarte bine in situatii de stres, admiri frumosul, tii foarte mult la cei apropiati si ai face orice pentru ei. Esti foarte sociabila si iti place sa lenevesti dupa ce muncesti mult. Esti relativ modesta, nu esti egoista. Nu prea ai incredere in ceilalti, desi iti place sa ai cat mai multi prieteni.
Uneori esti incapatanata. Esti o persoana de incredere.

Carpen - cuvantul care te defineste este bunul gust. Ai o frumusete rece, te preocupa aspectul exterior si vrei sa fii mereu in forma. Iti doresti o viata cat mai confortabila, cat mai disciplinata. Partenerul tau trebuie sa aiba un suflet bun si sa fie sensibil. Visezi la parteneri neobisnuiti, dar arareori ramai alaturi de unul nonconformist. Nu ai incredere in oameni, esti nesigura pe tine.

Castan - cuvantul care te defineste este onestitatea. Esti o prezenta impunatoare. Ti-ai dori sa se faca dreptate intotdeauna. Esti un diplomat innascut, iti place sa lucrezi mult, uneori dai impresia de superioritate.
Esti sensibila la dorintele si nevoile celorlalti, esti o prezenta foarte placuta. Uneori, simti ca nu te intelege nimeni. Tii foarte mult la familie, esti fidela in iubire si ceri acelasi lucru din partea partenerului.

Chiparos - cuvintele cheie sunt credinta, loialitatea. Esti puternica, te adaptezi foarte usor. Profiti de viata la maxim, chiar daca anumite aspecte nu iti plac sau nu esti de acord cu ele. Te straduiesti sa fii multumita de tine. Esti optimista si este foarte important pentru tine sa fii independenta financiar. Iti doresti foarte mult sa fii iubita, urasti singuratatea, esti foarte pasionala, dar gasesti foarte greu un partener care sa te multumeasca. Ai tendinta de a fi neglijenta, vrei sa inveti cat mai multe. Ai nevoie ca persoanele din jurul tau sa aiba nevoie de tine.

Curmal - cuvantul care te defineste este increderea. Esti o persoana puternica, stii cum sa te adaptezi in orice situatie. Ai o sanatate buna si ai multa incredere in tine. Nu esti deloc timida si esti un foarte bun orator. Multi considera ca adopti un aer de superioritate. Esti convinsa ca nu exista decat o singura mare iubire. Esti capabila sa iei decizii rapid.
 
Fag - cuvantul care te defineste este creativitatea. Ai mult bun gust, te preocupa aspectul tau exterior, ai o viata foarte bine organizata, esti chibzuita. Esti un bun lider, nu iti asumi riscuri prea des, esti rationala. Iti place sa fii mereu in forma.

 Frasin - cuvantul care te defineste este ambitia. Esti foarte atractiva, plina de viata, impulsiva. Nu pui criticile la suflet, esti foarte inteligenta, ambitioasa. Iti place sa te joci cu focul, dar esti o persoana de incredere. Ai nevoie sa fii in centrul atentiei, motiv pentru care uneori esti considerata egoista. Ai nevoie de multa iubire si sprijin emotional.

Mar - cuvantul care te defineste este iubirea. Esti linistita si timida uneori. In schimb, esti seducatoare, sensibila, esti fidela, ai nevoie sa iubesti si sa fii iubita. Ai numeroase talente, iubesti copiii, esti foarte generoasa si ai nevoie de un partener foarte afectuos si tandru.

Maslin - cuvantul care te defineste este intelepciunea. Iti place soarele, caldura. Esti rationala, echilibrata. Eviti violenta si agresiunea de orice fel. Esti o adevarata justitiara, esti sensibila, empatica, nu esti geloasa. Iti place sa citesti. Cauti compania oamenilor sofisticati.

Mesteacan - cuvantul care te defineste este inspiratia. Esti o prezenta eleganta, plina de viata, atractiva, prietenoasa. Nu esti pretentioasa, ci esti chiar modesta. Nu iti pla lucrurile in exces, iti place viata in natura. Ai o imaginatie bogata, dar stai prost la capitolul ambitie. Lasi impresia unei persoane extrem de calme.

Nuc - cuvantul care te defineste este pasiunea. Esti nelinistita, ai o fire formata din numeroase contraste. Uneori esti egoista. Ai o ambitie fantastica, dar nu esti foarte flexibila. Esti un partener dificil. Esti un foarte bun strateg. Esti foarte geloasa si pasionala. Nu accepti compromisuri.

Pin - cuvantul care te defineste este pacea. Iti doresti pace si armonie in toate aspectele vietii. Iti place sa ii ajuti pe ceilalti, nu esti pasionata de moda, ci preferi sa iti creezi propriul stil. Esti prietena tuturor. Esti plina de compasiune. Iubesti din tot sufletul, faci orice pentru dragoste, dar inchei relatia imediat ce afli ca sentimentele ti-au fost tradate. Ai nevoie de afectiune si de sprijin moral, pentru ca nu stai bine al capitolul incredere in sine.

Plop - cuvantul care te defineste este incertitudinea. Esti foarte talentata, dar nu ai foarte mare incredere in tine. Poti fi extrem de curajoasa daca este nevoie. Esti o fire singuratica, iti place filosofia. Esti o persoana de incredere si foarte serioasa.

Salcie - cuvantul care te defineste este melancholia. Esti capricioasa si rautacioasa. Ceri foarte mult din partea celor din jur. Ai o intuitie buna si ai tendinta de a suferi in dragoste pana iti intalnesti alesul. Nu ii ierti pe cei care ti-au gresit.


Scorus - cuvantul care te defineste este sensibilitatea. Esti plin de sarm si esti o fire vesela, altruist. Iti place sa fii in centrul atentiei, esti nelinistit. Esti dependent si independent in acelasi timp. Esti pasional, ai o fire artistica si esti foarte foarte sensibil. Ceilalti iti cauta compania.

Smochin - cuvantul care te defineste este ratiunea. Esti foarte puternica, ai multa vointa, esti onesta, loiala, independenta, nu iti plac polemicile.
Poti sa lucrezi pana la epuizare daca iti doresti ceva din tot sufletul.
Iti place viata si iti place sa fii inconjurata de prieteni. Iti plac copiii si animalele. Esti o iubita foarte pasionala. Ai un simt al umorului dezvoltat, ai o fire artistica si esti foarte inteligenta.

Stejar - cuvantul care te defineste este curajul. Esti robusta, curajoasa, puternica, rationala. Nu iti plac schimbarile, ai picioarele bine infipte in pamant si esti o persoana de actiune.

Tei - cuvantul care te defineste este neincrederea. Esti inteligenta, iti place sa muncesti. Acccepti ce iti ofera viata, dar mai intai incerci sa transformi problemele in ocazii favorabile. Nu te descurci prea bine fata stresului, iti plac vacantele departe de casa. Uneori pari a fi de neclintit, dar in realitate esti foarte sensibila. Ai sacrifica totul pentru familie si prieteni. Ai multe talente, dar nu prea te folosesti de ele. Poti fi un lider bun. Esti geloasa uneori, dar extrem de loiala.

Ulm - cuvantul care te defineste este nobletea. Te imbraci mereu cu mult bun gust. Nu prea ii ierti pe cei care ti-au gresit. Esti modesta, vesela, iti place sa conduci si urasti sa fii obedienta. Iti place sa iei decizii in locul altora, esti generoasa, esti inzestrata cu simtul umorului.

joi, 23 februarie 2012

INIMII II ESTE FRICA DE SUFERINTA

Acest text a fost publicat initial in limba engleza de catre scriitorul Paulo Coelho pe blogul sau. Sunt citate despre vocea inimii din "Alchimistul" care formeaza ele insele o poveste. "De ce trebuie sa ne ascultam inimile?" Cu totii trebuie sa aflam.

„De ce trebuie sa ne ascultam inimile?”, a intrebat baiatul in acea zi, in timp ce isi puneau tabara.
 „Pentru ca oriunde este inima ta, acolo iti vei gasi comoara”.
„Dar inima mea este agitata”, a spus baiatul. „Are visurile sale, devine emotionala si pasionala in legatura cu o femeie din desert. Intreaba de mine si nu ma lasa sa dorm multe nopti atunci cand ma gandesc la ea”.
„Ei, atunci e bine. Inima ta este plina de viata. Continua sa asculti ce are de zis”.
 „Inima mea este o tradatoare”, a spus baiatul alchimistului, atunci cand au facut o pauza pentru odihna cailor. „Nu vrea ca eu sa continui”.
„Ce spui are sens. In mod natural ii este teama ca, indeplinindu-si visul, tu ai putea sa pierzi tot ce ai castigat”.
„Atunci de ce ar trebui sa imi ascult inima?”
„Fiindca nu vei mai putea sa o linistesti niciodata.”
„Spui ca ar trebui sa o ascult chiar daca este vorba despre o tradare?”
„Tradarea este o pala de vant care vine pe neasteptate. Daca iti cunosti bine inima, ea nu iti va face niciodata asa ceva. Pentru ca ii cunosti visurile si dorintele si va sti cum sa procedeze cu ele”.
 „Inimii mele ii este frica de suferinta”, ii spuse baiatul alchimistului intr-o noapte, in timp ce priveau cerul fara luna.
„Spune-i inimii tale ca frica de suferinta este mai rea decat suferinta insasi. Si ca nicio inima nu a suferit atunci cand a plecat sa isi caute visurile, fiindca fiecare secunda a cautarilor este o secunda de intalnire cu Dumnezeu si cu eternitatea.”
                                                     "Alchimistul" - Paulo Coelho

marți, 21 februarie 2012

TRADAREA SUFLETULUI: Infidelitate prin sentimente


Infidelitatea emotionala reprezinta un mod de tradare doar prin sentimente.

Poate ca suna ciudat, nebunesc sau chiar absurd, dar sa fim sinceri, cui i-ar placea sa fie inselat cu inima? Multe femei considera infidelitatea emotional mult mai grava decat infidelitatea fizica. Motivul pentru ca cred asta este faptul ca, spre deosebire de relatiile sexuale care se pot termina, o relatie sentimentala se bazeaza pe conexiunea emotionala dintre doua persoane.
Infidelitatea emotionala are la baza sentimente, timp, efort psihic, afectiune, ganduri. O astfel de legatura trece de limita fizicului, putand ajunge pana in sfera dragostei.


Tradarea sufletului: Infidelitate doar prin sentimente
In ultimii ani relatiile de pe internet au evoluat foarte mult, devenind extrem de populare atat in randul persoanelor singure cat si al celor aflate deja intr-o relatie. Prietenii online sunt la moda deoarece singurul lucru care ii leaga pe acestia este reprezentat de firul de internet. Infidelitatea emotional incepe prin discutii simple, care evolueaza catre secrete ascunse. 
Increderea face loc intimitatii, iar persoanele care prefera prietenii virtuali accepta sa faca schimb de informatii cu caracter personal. Astfel se creeaza o legatura puternica intre acestia, informatia devenind si mai personala, iar afectiunea instalandu-se treptat intre prieteni.


Unele persoane considera ca infidelitatea emotionala este inofensiva deoarece este vazuta precum o relatie obisnuita de prietenie. Problema consta in modul comunicarii, care este unul foarte intim. Infidelitatea emotionala este o tradare a valorilor si a partenerului deoarece, chiar daca nu exista tradare fizica, exista cea sentimentala, care este extrem de puternica si periculoasa.

Tradarea sufletului: Cum incepe infidelitatea emotionala?
Majoritatea oamenilor nu planuiesc sa fie infideli emotional. Inimii nu ii poti dicta, iar sentimentele nu pot fi incatusate. Infidelitatea emotionala incepe prin discutii aprinse, ore petrecute impreuna. De cele mai multe ori o astfel de tradare vizeaza prietenia pe internet sau intre colegii de munca. Este vorba despre o prietenie in care discutiile au loc in mod regulat si se dezvolta pe parcursul unei perioade mai lungi de timp. 
Persoanele care inseala emotional o fac nu pentru ca vreau, ci in mod inconstient. Pranz impreuna, excursii de afaceri, teambuilding, discutii pana seara tarziu. Colegi, prieteni… asta pana cand intre ei se stabileste o legatura emotionala si realizeaza ca sentimentele de prietenie s-au transformat in sentimente de afectiune si apreciere.

Tradare prin sentimente: Care sunt cele mai comune semne ale infidelitatii emotionale?
De cele mai multe ori femeile inseala mai mult decat barbatii (in privinta tradarii sufletului). Femeile isi doresc ca relatiile de prietenie sa fie mai intense, mai directe, mai sincere si de aceea ajung intr-un punct din care nu mai pot pleca. Acestea se implica foarte mult emotional in relatile de prietenie decat barbatii. Barbatii, pe de alta parte, considera ca relatiile de prietenie sau cele virtuale fac parte din viata lor.

Care sunt cele mai comune semne ale infidelitatii emotionale?
- Vorbesti despre cele mai intime secrete, dar si despre relatia amoroasa cu “prietenul” tau. Ii impartasesti acestuia temerile tale, grijile, sentimentele, sperantele si visele;

- Iesi in oras cu prietenul fara a iti anunta partenerul;

- Petreci ore in sir vorbind cu el la telefon sau pe internet;

- Ai parola la laptop;

- Nu vrei ca partenerul tau sa stie cat timp petreci cu prietenul tau;

- Inca pastrezi legatura cu fostul tau iubit;

- Simti ca ai foarte multe lucruri in comun cu prietenul tau;

- Petreci tot mai putin timp cu partenerul si ai impresia ca nu te intelege si ca s-a schimbat;

Aparentele sunt deseori inselatoare, aminteste-ti ca simturile si mintea se pot insela, insa o inima simpla, cu toate ca poate fi inselata, nu inseala niciodata.

Sursa: http://www.kudika.ro

joi, 16 februarie 2012

SFATURI UTILE PENTRU O VIATA MAI BUNA


Motto: "Cand te opresti sa alergi dupa lucrurile gresite, le dai lucrurilor bune sansa de a te gasi"

Asa cum spunea odata Maria Robinson "Nimeni nu se poate intoarce pentru a o lua de la inceput, dar oricine poate sa puna capat unui lucru astazi." Nimic mai adevarat. Inainte de a incepe transformarea ta, RENUNTA la lucrurile care te trag inapoi.

1.)Nu mai petrece timp cu persoanele nepotrivite. Viata este prea scurta pentru a o petrece cu oameni care nu merita. Daca cineva te vrea in viata lui, iti va face loc in ea, nu trebuie sa te bati tu pentru un loc acolo. Niciodata, dar niciodata, nu incerca sa te bagi cu forta in sufletul cuiva care trece cu vederea valoarea pe care o ai. Aminteste-ti mereu ca prieteni adevarati nu-ti sunt cei ce sunt langa tine cand esti fericit, ci cei care iti sunt aproape cand ti-e cel mai greu.

2.)Nu mai fugi de probleme. Infrunta-le cu capul sus. Nu, nu va fi usor. Nu este nicio persoana in lume care poate depasi fara greseala toate complicatiile cu care viata ne pune fata in fata. Nu suntem facuti sa rezolvam instant toate probleme aparute. Nu asa am fost creati. De fapt, am fost creati sa ne suparam, sa ne intristam, sa fim raniti, sa ne impiedicam si sa cadem. Pentru ca tocmai asta este intregul scop al vietii - sa ne infruntam problemele, sa invatam din ele, sa ne adaptam si sa le rezolvam in timp. Asta e, in cele din urma, modul in care devenim persoanele care suntem.

3.)Nu te mai minti. Poti minti pe oricine din lumea intreaga, insa nu te poti pacali pe tine.Vietile ni se imbunatatesc numai cand acceptam provocarile care ne apar in cale. Iar cea mai dificila dintre provocari este aceea de a fi sinceri cu noi insine.

4.)Nu-ti pune la nesfarsit nevoile la finalul propriei liste de prioritati. Cel mai dureros lucru este sa te pierzi, pe tine ca persoana, atunci cand iubesti pe cineva prea mult. Si sa uiti ca si tu esti special. Da, ajuta-i pe ceilalti, dar ajuta-te si pe tine. Daca exista vreodata vreun moment perfect pentru a-ti urma visul sau pentru a face ceva care conteaza pentru tine, acel moment e acum.

5.)Nu mai incerca sa fii ceea ce nu esti. Una dintre cele mai mari provocari in viata este sa sa fii tu insuti intr-o lumea care incearca sa te faca precum toti ceilalti. Cineva va fi intotdeauna mai frumos ca tine, mai destept sau mai tanar, insa nimeni nu poate fi ca tine. Nu te schimba ca oamenii sa te placa. Fii tu insuti si oamenii potriviti te vor iubi pe tine, cel adevarat.

6.)Nu mai tine cu dintii de trecut. Nu vei putea incepe urmatorul capitol din viata ta, daca vei continua sa il citesti pe ultimul.

7.)Nu iti mai fie frica sa gresesti. Facand ceva si obtinand un rezultat gresit este mai productiv decat sa nu faci nimic. Orice reusita are o urma de esec in spatele ei si orice esec te conduce spre succes. Vei ajunge sa regreti mai mult lucrurile pe care nu le-ai facut decat pe cele pe care le-ai facut.

8.)Nu te mai mustra pentru greselile vechi. Putem iubi persoanele nepotrivite si putem plange pentru lucrurile gresite, insa, indiferent ce intorsatura ia viata, un lucru este sigur: greselile ne ajuta sa gasim acele persoane si acele lucruri care sunt potrivite pentru noi. Toti gresim, toti ne zbatem si chiar toti regretam anumite lucruri din trecutul nostru. Orice lucru care ti se intampla, bun sau rau, te pregateste pentru un moment care urmeaza sa vina.

9.)Nu mai incerca sa iti cumperi fericirea. Multe dintre lucrurile pe care ni le dorim sunt scumpe. Dar adevarul este ca lucrurile care ne aduc cu adevarat fericirea sunt gratuite – dragostea, rasul, prietenia... Completati voi lista mai departe.

10.)Nu mai astepta fericirea de la ceilalti. Daca nu esti multumit cu tine, asa cum esti, nu vei fi fericit nici in relatii cu alte persoane. Trebuie sa-ti creezi stabilitate si fericire in propria viata inainte de a o impartasi cu altcineva.

11.)Nu mai trai in gol, gandindu-te si razgandindu-te. Nu mai analiza asa de mult la fiecare situatie caci vei crea probleme care nu nici macar nu existau. Evalueaza situatia si actioneaza. Nu poti schimba lucrurile cu care refuzi sa te confrunti. Progresul implica riscuri. Punct! Ca sa marchezi un gol, trebuie ca intai sa dai drumul la minge.

12.)Nu te mai gandi ca nu esti pregatit. Nimeni nu se simte niciodata 100% pregatit cand apare o noua sansa. Pentru ca cele mai multe oportunitati din viata ne forteaza sa trecem dincolo de zona noastra de confort. In orice situatie, ne vom simti intai insufiecient pregatiti. Dar asta tine de procesul de invatare, nu-i asa?

13.)Nu te mai implica in relatii din motive gresite. Relatiile trebuie alese intelept. Este mai bine sa fii singur decat intr-o companie neplacuta. Nu trebuie sa te grabesti. Daca trebuie sa se intample, se va intampla – la timpul potrivit, cu persoane potrivita si din motivele corecte. Indragosteste-te pentru ca asa simti, nu pentru ca te simti singur.

14.)Nu mai respinge relatii noi doar pentru ca cele vechi nu au mers. Vei invata ca in viata oamenii pe care-i intalnesti, ii intalnesti cu un scop. Unii te vor testa, unii se vor folosi de tine, unii te vor invata cate ceva. Dar, cel mai important, vor fi si cativa care vor scoate la iveala tot ce-i mai bun din tine.
15.)Nu mai concura cu toti ceilalti din jurul tau. Nu te mai gandi la ce fac ceilalti mai bine decat tine. Concentreaza-te sa iti bati propriile recorduri zilnic. Succesul este pana la urma o lupta doar intre tine si propria-ti persoana.

16.)Nu mai fi invidios pe ceilalti. Invidia inseamna sa numeri toate harurile cu care au fost daruiti altii, in loc sa te uiti la tine si la ce ai primit tu. Intreaba-te urmatorul lucru: "Ce am eu si toata lumea isi doreste?".

17.)Nu te mai plange si nu iti mai plange de mila. Surprizele neplacute cu care viata te pune fata in fata nu fac decat sa iti netezeasca calea in directia care era menita pentru tine. Poate nu intelegi si nu vezi asta in momentul in care lucrurile rele se petrec si poate iti va fi greu. Dar reflecta si la celelalte lucruri negative care ti s-au intamplat in trecut. Vei observa destul de des ca fiecare dintre ele te-a condus intr-un loc mai bun, catre o persoana mai buna, la o stare de spirit minunata sau o situatie fericita. Asa ca zambeste! Lasa-i pe toti sa vada ca astazi esti mult mai puternic decat erai ieri. Si astfel vei fi.

18.)Nu mai tine suparari. Nu iti trai viata cu ura in suflet. Vei ajunge sa te ranesti mai mult pe tine decat pe oamenii pe care ii urasti. Iertarea nu inseamna "Ceea ce mi-ai facut este in regula", ci iertarea inseamna " Nu o sa te las sa imi strici fericirea pentru totdeauna". Iertarea este raspunsul… Renunta la ranchiuna, gaseste-ti pacea si elibereaza-te. Si, nu uita, iertarea nu este numai pentru alte persoane, este si pentru tine. Atunci cand este nevoie, iarta-te si pe tine, mergi mai departe si incearca sa te descurci mai bine data viitoare.

19.)Nu ii mai lasa pe ceilalti sa te aduca la nivelul lor. Refuza sa iti cobori standardele doar pentru a-i multumi pe cei care refuza sa si le ridice pe ale lor.

20.)Nu iti mai pierde timpul dand explicatii si scuzandu-te la nesfarsit pentru greseli. Prietenii tai nu au nevoie de asta, iar dusmanii tai oricum nu vor crede. Doar fa ceea ce simti ca este corect.

21.) Nu mai face aceleasi lucruri iari si iar, fara pauza. Timpul sa iei o pauza este chiar atunci cand crezi ca nu ai timp de pauza. Daca continui sa faci ceea ce faci, vei obtine mereu acelasi rezultat. Uneori e nevoie sa te detasezi pentru a vedea lucrurile clar.

22.)Nu mai trece cu vederea frumusetea bucuriilor marunte.Bucura-te de lucrurile marunte pentru ca intr-o zi te vei uita inapoi si vei descoperi ca ele erau de fapt lucrurile importante. Cele mai bune perioade din viata ta vor fi acele momente mici, aparent neimportante, pe care le-ai petrecut razand cu cei care conteaza pentru tine.

23.)Nu mai incerca sa faci lucrurile perfect. Societatea nu premiaza perfectionistii, ci ii recompenseaza pe cei care duc lucrurile la bun sfarsit.

24.)Nu mai alege calea usoara. Viata nu e usoara, mai ales atunci cand planuiesti sa obtii ceva care sa merite. Nu alege calea usoara care sa te duca acolo. Realizeaza ceva extraordinar.

25.)Nu te mai purta ca si cum toate lucrurile sunt minunate, atunci cand nu sunt. Este in regula sa te impiedici din cand in cand . Nu trebuie sa te prefaci sau sa demonstrezi mereu ca esti puternic. Nu ar trebui sa fii preocupat nici de ceea ce cred ceilalti - plangi, daca simti nevoia - este sanatos sa iti versi lacrimile. Cu cat mai curand vei face asta, cu atat mai repede vei fi pregatit sa zambesti din nou.

26.)Nu ii mai invinui pe altii pentru necazurile tale. Iti vei realiza visele in masura in care iti vei asuma responsabilitatea pentru viata ta. Cand ii invinuiesti pe altii pentru lucrurile prin care treci, le predai lor controlul asupra acelor parti din viata ta.

27.) Nu mai incerca sa faci pe plac tuturor. Este IMPOSIBIL si te vei epuiza inutil.Dar sa faci o persoana sa zambeasca, poate schimba lumea; poate nu toata lumea dar cu siguranta lumea ei.

28.)Nu iti mai face atatea griji. Grijile nu vor face ca ziua de maine sa fie mai putin grea, dar sigur vor face ca ziua de astazi sa fie mai putin vesela. Pentru a afla daca merita sa te ingrijorezi pentru o situatie intreba-te urmatorul lucru: "Va mai conta situatia asta peste un an? Peste trei? Peste cinci?" Daca raspunsul este nu, e clar ca iti faci griji inutil.

29.)Nu te mai concentra pe ce NU vrei sa se intample.Concentreaza-te pe ce iti doresti sa se petreaca. Gandirea pozitiva este ingredientul de baza al oricarei povesti de succes. Daca te trezesti in fiecare dimineata gandindu-te ca ceva minunat ti se va intampla in ziua respectiva si esti putin atent, vei observa destul de des ca ai avut dreptate.

30.)Nu mai fi nerecunoscator. Oricat de buna sau grea a fost pana in acel moment, trezeste-te dimineata si fii multumit ca traiesti. Cineva, undeva se lupta cu disperare sa traiasca. In loc sa te gandesti la ceea ce iti lipseste, gandeste-te la ceea ce ai tu si le lipseste altora.

FASCINANTA ENERGIE CHI: PUTEREA NEBANUITA A MINTII


Energia care ne tine in viata, Dumnezeu, forta suprema, forta cosmosului: asta inseamna Chi, fluxul de energie pe care chinezii l-au descoperit si folosit in videcarea trupeasca si sufleteasca de-a lungul timpului.

In cultura traditionala chinezeasca, Chi este un principiu activ al oricarei fiinte vii. Energia Chi este cunoscuta ca fiind viata, forta, fluxul de energie, Dumnezeu, energia cosmica sau universala. Energia Chi este cea care ne da viata pentru ca ea este cea care ne tine fiecare celula in viata. Este asemeni unui combustibil fara de care masina noastra nu ar putea merge.
In traditia japoneza energia Chi este numita Ki. Aceasta energie este utilizata in Rei-ki pentru vindecare. Polinezienii numea energia Mana, iar israelitii au denumit-o „lumina astrala”.

Energia Chi, cheia vindecarii

Chinezii care au folosit pentru prima data conceptul de energie Chi credeau ca aceasta este o energie ce se afla in orice, in oricine, si ca leaga totul impreuna. Fluxul de energie Chi se afla in jurul si in corp, alcatuind un tot ce reuseste sa functioneze. Ei credeau ca intelegand acest ritm si flux ei pot vindeca organismul de orice boala si ca pot prelungi longevitatea oamenilor. In medicina traditionala chinezeasca se spune ca un corp uman este traversat de canale de energie numite meridiane. Blocajele, intreruperile sau dezechilibrul acestui flux de energie sunt cauzele diverselor boli de care omul sufera. Chinezii s-au folosit timp indelungat de plante, nutritie, arte martiale, meditatie si acupunctura pentru a reface echilibrul fluxului de energie in asa fel incat sa isi vindece corpurile.
Sursa bolilor: blocajele meridienelor
Cum va spuneam si mai devreme, corpul nostru este „strabatut” de o serie de canale prin care bioenergia curge, canale numite meridiene. Prin aceste meridiene circula fluxul Chi, iar atunci cand el circula in mod normal in tot corpul nostru, atunci beneficiem de o forta de invidiat, de o sanatate de fier si de noroc. Din diverse motive apar si blocajele, intreruperile etc, iar atunci apar si problemele. Atunci cand un meridian se blocheaza, organul caruia ii corespunde canalul de energie va suferi un dezechilibru. Disfunctia unui astfel de meridian duce in timp la boala.

Energia Chi si puterea gandului

Sa gandesti pozitiv, sa iti mentii optimismul si credinta sunt niste clisee, dar daca nu ar functiona, nimeni nu ar mai vorbi despre ele. Energia Chi urmeaza puterea gandului, ceea ce inseamna ca ea poate fi directionata, transmisa si poate aduce schimbari pozitive in viata si in corpul nostru.
Noi ne folosim de energia Chi in fiecare zi pentru ca este puterea psihica utilizata in toate indeltnicirile mentale, in orice activitate spirituala, in dezvoltarea personala, si este cheia spre a obtine ceea ce ne dorim cu adevarat.
Puterea gandului inseamna o energie pe care noi o cream si prin care proiectam anumite lucruri care vor aparea in viata noastra. O gandire sanatoasa, echilibrata, incarcata de aspecte pozitive ne va ajuta sa ne modelam viata asa cum ne dorim.
Atunci cand meditam, fluxul de energie patrunde in corpul nostru si ne revigoreaza. Atunci cand gandurile noastre sunt incarcate cu energie pozitiva, atunci si starea noastra de bine va vibra.
Arta Feng Shui si energia Chi
Feng Shui este arta traditionala chinezeasca care se ocupa cu aranjarea spatiului in care locuim, lucram etc., si se bazeaza pe interactiunea celor cinci elemente (lemn, foc, pamant, metal si apa), a yin si yang(forte opuse complementare – lumina si intuneric, cald si rece etc.) si a altor factori.
Prin Feng Shui se incearca refacerea sau disiparea energiei Chi pentru a ne mari bunastarea fizica, psihica, bogatia, norocul si alte aspecte. Toate elementele prezente intr-o incapere (de exemplu) pot afecta fluxul de energie Chi: o pot scade, o pot accelera, o pot redirectiona etc.
Este foarte important ca energia Chia sa fie acumulata usor si sa nu fie prinsa – deci sa stagneze, pentru ca s-ar transforma in energie negativa, aducatoare de ghinion si boli.
Locurile in care aceasta energie benefica se aduna sunt foarte bune pentru om, sunt pline de noroc si sanatate, de oportunitati. Locurile in care energia Chi este disipata sunt locuri care aduc ghinion, fac viata dificila si neproductiva.
Prin Feng Shui chinezii au inteles arta de a directiona energia Chi sa curga prin spatiul locuibil in asa fel incat sa ne echilibreze, sa ne influenteze in bine si sa ne vindece.
sursa: http://www.garbo.ro/

marți, 14 februarie 2012

POEM...

Am sperat sa te-nntalnesc,
Si sa-ti spun ca te iubesc, 
Tu esti ingerasul meu,
Te voi adora mereu.

Te iubesc, te voi iubi,
  Impreuna noi vom fi,
  Ingerasi indragostiti,
  Totdeauna fericiti.


Te voi iubi la nesfarsit,
Tu esti tot ce mi-am dorit,
Visul meu e-adevarat,
Tu esti tot ce am visat



sursa: autor necunoscut

luni, 13 februarie 2012

PENTRU IUBIRE...


Cand doua inimi se iubesc
De Valentine`s Day se gasesc
Iar daca-s cu tandrete acordate
Acelasi ritm ele vor bate.

Si daca-n drumul lor se vor lovi
De multe piedici , dar si bucurii
Sa stii iubito, ca in pieptul meu
Un coltisor din inima va fi mereu
Pastrat doar pentru noi: al tau si-al meu.

VALENTINE'S DAY...


Valentine's Day este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie.
Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. În Franța o țară tradițional catolică, Valentine's Day este cunoscut simplu drept Sfantul Valentin si este sarbatorita ca în restul țărilor occidentale. În Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a îl petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.
În Suedia este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială. În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească. Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi. Cu siguranță, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii. Ziua iubirii este tradițional 12 martie, ziua Sf Gregor.
În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorit pe 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste.
România a început să sărbătorească și Valentine's day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională. Aceasta a dus la un val de critici din partea mai multor grupuri, persoane reputate, instituții. Organizația naționalisă Noua Dreaptă condamnă sărbătorirea Valentine's day în România ca fiind o activitate superficială, comercialistă, un kitsch importat din Occident.
Legenda Sfântului Valentin
Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că, in locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. In consecinta, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.
Valentin, care era un preot crestin, credea că dreptul oamenilor de a sa căsători era dat de Dumnezeu iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzica. El a căsătorit în  secret cupluri, cununiile fiind facute în locuri secrete, pentru a nu putea fi gasit de împărat.
Intr-un final, Claudiu l-a găsit si l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerand că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind "Adu-ți aminte de Valentin al tău."
Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viata sfantului Valentin si nu se știe dacă legenda are o baza istorica reala.
sursa: wikipedia.org.ro

duminică, 12 februarie 2012

...VINE O VREME...


"Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale,
fara a pretinde sa te schimbe,
iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti.
Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa
ceri iertare,
sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor,
sa spui ca ai nevoie,
sa spui ca vrei sa fii prieten,
dinaintea unui mormant,
nu mai are nici un sens."
J.L. Borges

DE CE O IUBESC PE MAMA...

Mama si tata se uitau la televizor cand mama a spus,' Sunt obosita si e
tarziu. Cred ca ma voi duce in pat.'

O ia spre bucatarie ca sa faca sandvisurile pentru a doua zi.

Spala castroanele de popcorn, scoate carnea afara din congelator pentru
cina din seara urmatoare, verifica cerealele, umple borcanul cu zahar,
pune linguritele si castroanele pe masa si pregateste filtrul de cafea
pentru a doua zi dimineata..

Apoi pune niste rufe la uscat, mai baga niste haine in masina de spalat,
calca o camasa si coase un nasture care cadea la o camasa.

Strange piesele jocului ramas pe masa din sufragerie, pune telefonul la
loc, aseaza agenda de telefon la loc in raft.

Uda cateva plante, goleste un cos de gunoi si pune un prosop la uscat pe
bara.

Se intinde, casca si o ia spre dormitor. Se opreste la birou si scrie o
notita pentru profesoara, numara niste bani pentru excursia de maine si
ridica o carte de scoala cazuta sub scaun.

Scrie o felicitare pentru ziua de nastere a unui prieten, o baga in
plic, scrie adresa, o timbreaza si scrie o notita pentru cumparaturi. Le
pune pe amandoua langa geanta ei..

Mama isi curata fata cu demachiantul ei 3 in 1, isi da cu crema de
noapte antirid, se spala pe dinti si isi curata unghiile.

Tata ii striga,' Credeam ca te duci in pat.'

'Sunt pe drum,' raspunde ea.

Adauga apa in vasul cainelui, da pisica afara si se asigura ca usile
sunt inchise cu cheia si ca lumina e deschisa pe terasa.

Se uita in camera copiilor, le stinge lampile de pe noptiere si
televizorul, ridica o camasa, arunca niste sosete murdare in cosul de
rufe si vorbeste un pic cu unul dintre copii care inca isi termina lectiile.

In camera ei isi potriveste alarma la ceas, isi aseaza hainele pentru a
doua zi si indreapta raftul de la pantofi.

Mai adauga 3 lucruri pe lista ei de 6 lucruri foarte importante pentru a
doua zi. Isi spune rugaciunea si vizualizeaza implinirea dorintelor ei. just...Minunat!

In acelasi timp tata inchide televizorul si anunta nimanui in
particular,' Ma duc in pat.'

Si o si face ... fara nici un alt gand.

Vi se pare ceva iesit din comun? Va mai mirati de ce femeile traiesc mai
mult?

PENTRU CA SUNT FACUTE PENTRU CURSA LUNGA...( si nu am putea sa murim mai repede pentru ca inca avem atatea de facut!!!)