DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

miercuri, 25 aprilie 2012

POVESTEA SORICELULUI


UN BUN MOMENT PENTRU A MULŢUMI CELOR CARE ÎŢI SUNT APROAPE!!!

Un şoricel privi din crăpătura sa din perete şi îi văzu pe ţăran şi pe nevasta acestuia deschizând un pachet.

-       Ce mâncare să fi adus oare? se întrebă şoricelul... Cu groază îşi dădu repede seama că era o capcană.

Şoricelul se strecură cu mare grijă în curtea animalelor şi dădu alarma:

-       E o capcană în casă, e o capcană în casă!

Găina cotcodăci şi se înfoie, ridică apoi capul şi îi spuse:
-       Domnule Şoarece, vad bine că acest lucru te afectează, dar pentru mine el nu are nici o relevanţă.
-       Nu pot permite ca acest lucru să mă afecteze.

Şoricelul se întoarse atunci înspre porc şi îi spuse:

-       E o capcană în casă, e o capcană în casă!

Porcului îi fu milă de el, dar răspunse:

-       Îmi pare foarte, foarte rău, Domnule Şoarece, dar tot ce pot să fac este să mă rog. Te asigur că te vei găsi în rugăciunile mele.

Şoricelul merse atunci la vacă şi îi spuse:

-       E o capcană în casă, e o capcană în casă!
 Vaca îi spuse:
-       Vai! Domnule Şoarece, îmi pare foarte rău pentru tine, dar chiar nu este o urgenţă pentru mine.
 Şi aşa se întoarse şoricelul în casă, cu capul plecat şi cât se poate de amărât, pentru a înfrunta de unul singur capcana pusă de ţăran. 

În chiar noaptea aceea în casă se auzi un zgomot... Cum ar fi zgomotul produs de o capcana în care s-a prins un şoricel.

Nevasta ţăranului se repezi să vadă ce s-a prins. Pe întuneric, ea nu îşi dădu seama că în capcană îşi prinsese coada un şarpe veninos.

Şarpele o muşcă pe nevasta ţăranului. Ţăranul o duse cât putu de repede la spital, 
şi când o aduse acasă, ea mai avea încă febră. 

Oricine ştie că cel mai bun tratament împotriva febrei este supa proaspătă de pui, aşa că ţăranul luă un cuţit şi se duse în curtea păsărilor, ca să facă rost de principalul ingredient pentru supă.

Dar nevasta lui nu se însănătoşi, aşa că prietenele şi vecinele ei veniră să o îngrijească şi stăteau cu ea mai toată ziua.  Pentru a le da de mâncare, ţăranul fu nevoit să taie porcul.
Nevasta ţăranului nu se mai însănătoşi, şi muri la scurt timp.
  
La înmormântare veni multă lume, iar ţăranul trebui să taie şi vaca pentru a-i hrăni pe toţi.
 Şoricelul se uita din crăpătura lui din perete, cuprins de tristeţe...
Aşa că data viitoare când auzi că cineva se confruntă cu o problemă şi tu ai impresia că acest lucru nu te priveşte, adu-ţi aminte: Când unul dintre noi este ameninţat, cu toţii suntem expuşi unui risc.
 Suntem cu toţii implicaţi în această călătorie numită viaţă. Trebuie să avem grijă unii de alţii şi să facem un efort în plus pentru a ne încuraja unii pe alţii.

 ADU-ŢI AMINTE... FIECARE DINTRE NOI ESTE UN FIR VITAL ÎN TAPIŢERIA ALTEI PERSOANE;
VIEŢILE NOASTRE SE ÎNTREŢES, ŞI ACEST LUCRU NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR.
Unul dintre cele mai bune lucruri din lumea asta de care te poţi ţine strâns este un prieten...

marți, 24 aprilie 2012

13 ADEVARURI DESPRE VIATA CARE NE FAC MAI PUTERNICI


Fiecare persoana este incercata de viata intr-un fel sau altul. Important este sa acceptam provocarile ce ne ies in cale si sa nu ne lasam dezamagiti de situatiile grele. Iata 13 adevaruri dure despre viata ce ne vor ajuta sa devenim mai puternici si sa luam lucrurile asa cum sunt.
1. Viata nu este usoara.
Putem sa avem noroc in viata si sa ne transformam visele in realitate doar daca avem capul pe umeri si suntem dispusi sa muncim din rasputeri. Ideal ar fi daca am putea sa ne incepem fiecare dimineata cu dorinta de a ajunge mai departe decat in ziua anterioara si cu dorinta de a ne lupta cu situatiile si oamenii ce ne ies in cale. 
2. Nu putem evita esecurile din viata.
Cu cat acceptam mai usor ca putem avea parte de esecuri, cu atat vom deveni mai creativi. Nu putem sti niciodata daca ideile noastre vor functiona, insa putem fi siguri ca daca nu incercam, nu vom avea rezultate. Orice am incerca, putem doar sa avem success sau sa invatam o importanta lectie de viata. In fiecare dintre situatii avem de castigat! 
3. In viata nu trebuie sa ne oprim niciodata din invatat.
Ziua in care incetam sa mai invatam ceva este ziua in care incetam sa ne traim viata frumos si eficient. Sa asimilam deci mereu informatii noi, sa le digeram si sa le folosim in propriul avantaj pentru a evolua si a ne simplifica viata.
4. Nu putem sa controlam anumite lucruri din viata noastra.
Daca ne pierdem timpul, talentul si energia emotionala incercand sa rezolvam lucruri ce sunt peste puterile noastre nu vom face decat sa ne suparam si sa ne oprim evolutia in viata. Sa ne investim deci timpul in lucrurile pe care le putem controla, care au o rezolvare logica si importanta pentru noi ca persoane. 
5. Informatia nu inseamna cunoastere.
Cunoasterea vine din experientele pe care le avem in viata. Putem discuta de mii de ori despre un lucru, insa prin comunicare putem doar sa ne formam o intelegere filosofica asupra acestuia. Pentru a il intelege cu adevarat trebuie sa il experimentam, sa ne confruntam cu el, sa faca parte din viata noastra.
6. In viata nu poti avea succes daca nu ai valori.
Majoritatea dintre noi ne petrecem timpul incercand sa avem succes in cariera sau viata personala, insa nu avem stabiliti un set clar de valori. Doar atunci cand lumea din jur ne va percepe in functie de valorile noastre vom putea avea succes.
7. Cineva va avea intotdeauna mai mult decat tine.
Fie ca este vorba de prieteni, bani sau lucruri pe care le colectionezi, intotdeauna va exista o persoana care va avea mai mult decat tine. Tine minte totusi ca important in viata nu este cat de multe lucruri palpabile detii, ci cat de bogat esti din punct de vedere intelectual si spiritual.
8. Nu poti schimba trecutul. 
Nu poti schimba ce s-a intamplat in trecut in viata ta, insa poti invata din intamplarile care au avut un impact major asupra ta, fie ca este el pozitiv sau chiar negativ. Nimeni nu se poate intoarce in trecut pentru a avea parte de un nou inceput, insa fiecare dintre noi poate incepe astazi o noua poveste ce va avea finalul dorit.
9. Singura persoana care iti poate face viata fericita esti tu. 
Samburele fericirii incolteste prin relatia pe care o avem cu propria persoana. Desi persoanele din viata noastra ne pot afecta pozitiv starea de spirit, pe termen lung nu conteaza altceva decat cum ne simtim in interiorul nostru si cat de impacati suntem cu propriul EU.
10. In viata nu primesti intotdeauna ce iti doresti. 
Dupa cum puncta si Mick Jagger, in viata nu primim intotdeauna ceea ce ne dorim, insa daca incercam putem descoperi ca avem ceea ce ne trebuie. Sa apreciem asadar lucrurile pe care propria viata ni le ofera deoarece alte persoane din lumea in care traim nu au nici pe jumatate din ce avem noi.
Adăugaţi o legendă
11. In viata primesti ceea ce dai.
Daca ai nevoie de iubire, ofera iubire. Daca doresti sa fii inconjurat de prieteni, fii prietenos. Daca vrei sa ai bani, pastreaza-ti valorile. Viata ne ofera cai simple de a fi fericiti si de a capata ceea ce ne dorim. 
12. In viata pierdem prieteni vechi si castigam prieteni noi. 
Majoritatea prietenilor din liceu nu vor fi alaturi de noi in facultate. La fel, acei prieteni pe care ni i-am facut in facultate nu ne vor urma pe drumul nostru profesional. Cei mai multi prieteni din anii nostri de tinerete nu vor fi langa noi atunci cand ne casatorim sau dam nastere unui copil. Totusi, unii dintre prieteni (foarte putini la numar) ne vor fi alaturi in cele mai importante momente din viata, fie ele mai grele sau fericite. Ei sunt cei care conteaza. 
13. Intotdeauna va exista o persoana care nu te va placea.
In viata, nu putem multumi pe toata lumea. Indiferent ce facem, intotdeauna va exista o persoana cu o gandire diferita de a noastra. Asadar, important este sa ne concentram pe ceea ce ne dicteaza inima, nu pe ce cred sau spun ceilalti despre noi. Ideal este sa ne simtim bine in pielea noastra si sa nu incercam sa ne schimbam pentru altcineva.

duminică, 22 aprilie 2012

FLACARA GEAMANA


"Datorita focalizarii crescute asupra iubirii in lumea ta, nu este de mirare ca exista si o curiozitate corespunzatoare pentru formele pe care le poate lua iubirea in interiorul relatiilor umane. Cel mai important premiu pe care il cauti printre "premiile" iubirii este potirul sfant al iubirii sufletului pereche: ceea ce tu numesti a fi flacara gemana.
Cautarea unui geaman este ancestrala. Este dorinta confirmarii ca esti o persoana demna de a fi iubita. Daca ar fi sa gasesti pe cineva care sa te oglindeasca pe deplin si sa va iubiti unul pe altul, asta ti-ar "satura" temerile generate de propriul ego, Egoul te bantuie cu intrebari legate de pretuirea de sine, iar ideea flacarii gemene te inarmeaza cu speranta ca meriti sa fii iubit.
Mai intai, vrem sa te asiguram ca fie cu, fie fara sufletul tau pereche, cu sau fara flacara ta geamana alaturi de tine,  esti demn sa fii iubit pe deplin! Tu, care esti cel mai mare exemplu de iubire in Univers, esti "construit" pe aripile iubirii. Esti apreciat si dorit de tot ce este sfant, iar fratii tai divini iti spun asta, cu o voce care se distinge greu de cea a vantului existentei tale oglindite. Deoarece tu vezi ca toate fiintele de acest fel sunt gemenii tai, fratii tai, surorile tale, flacarile tale.
Este o flacara speciala cea pe care o cauti tu, sa fii sigur de asta, si noi nu cautam sa ne batem joc sau sa exageram acest principiu. Suntem aici pentru a te incuraja sa iubesti, nu sa te sfatuim sa faci altceva. Te afli aici mai intai pentru a trai iubirea in cele mai marete forme ale sale. Si sarutul dulce al iubirii iti exalta inima asa cum nimic altceva nu poate sa o faca. Noi suntem admiratorii tai si te putem indrepta catre parteneriatul pe care ti-l doresti profund.
Conceptul flacarii gemene a fost zamislit cu mult inainte. Pastaia din care sufletul tau s-a desfacut inainte de a trece pe Pamant are mai multe componente. Ei sunt familia ta de origine, desi adevarul este ca tot ce exista este o parte din tine. Au existat fara de indoiala, legaturi apropiate, faurite in pastaia sufletului tau din ceruri. Si asa cum experientele iti formeaza personalitatea si destinul in vreme ce te afli aici, tot asa, experientele comune creeaza similaritati de perspectiva in interiorul grupurilor, in general. Un exemplu de baza il reprezinta doi copii care traiesc in aceeasi casa si au experiente de viata comune, care ii determina sa impartaseasca aceleasi opinii.
In pastaia sufletului tau din sfera cereasca se aplica acelasi principiu. O flacara geamana este ca un prieten foarte bun pe Pamant, care te completeaza atat de bine in gand si in fapta, incat te indragstesti de "sinele" tau prin ochii lui sau ai ei. Aceasta este o fiinta care a impartasit experienta bogate cu tine - unele in aceasta viata, altele in trecut. Au fost momente in care v-ati privit unul pe altu ca pe o "calauza spirituala". Aceste relatii va conduc pe amandoi in directii similare prin experientele impartasite in ceruri si pe Pamant. De aceea nu este ceva neobisnuit pentru falcarile gemene, dupa ce s-au reintalnit ca adulti, sa aiba intamplari remarcabil de asemanatoare si unul si celalalt.
Te intrebi daca iti vei intalni flacara geamana in aceasta viata? Intrebarea ta porneste de la adevarata ta dorinta de a te simti pe deplin iubit. Iti amintim inca o data sa incepi cautarea ta cu o cupa plina si nu cu una care tanjeste dupa iubire. O teama disperata il insoteste pe cel care se simte gol, iar o asemenea teama nu este element de atragere a iubirii pe care o cauti. Rugaciunea, meditatia, exercitiile de tip yoga, comuniunea cu sufletele care gandesc asemanator, momentele de liniste de repaus in natura...toate sunt un mijloace de a ajunge la ceea ce-ti doresti: implinirea in iubire.
Odata ce dorul acestei iubiri este stind asa cum trebuie, prin influxul realizarii enorme a lui Dumnezeu care se afla in tine acum, vei descoperii reflectiile acestei iubiri in experientele tale pamantesti. Vei avea iubire in cantitati atat de mari, incat va fi ca si cum Cerurile ar fi lasat sa cada asupra ta galeti uriase pline cu iubire dintr-o fantana nesecata! Prietenii vor zambi si vor rade impreuna cu tine si nu te vei mai simti din nou singur si neiubit.
Ai intr-adevar o mare iubire launtrica, chiar in acest moment. Dandu-ti seama de aceasta comoara, te inflacarezi astfel incat lumina ta straluceste de-a lungul si de-a latul cosmosului. Miralolele se grabesc sa apara in viata celor care iubesc atat de deplinsi, daca accepti iubirea printr-o relatie umana, va fi intr-adevar a ta."

                         Articol preluat din cartea "Mesaje de la Ingerii tai" de Doreen Virtue

sâmbătă, 21 aprilie 2012

IUBIREA...SI TAINELE EI...



 Viata fara dragoste este ca pomul fara apa. Mai intai pare ca nu i se intampla nimic rau unui pom neudat. Apoi, frunzele incep sa i se ofileasca, sa se albeasca, sa imbatraneasca. Chiar o biata ramura imbatraneste fara apa. Asa si copilul, si adultul, si batranul. Ofilirea in plan uman urmeaza cai ceva mai subtile decat aceea a copacului.

Natura imbratraneste si se pierde pe sine in mod limpede, in etape clare. Omul insa se ofileste subtil, fara ca el insusi sa-si inteleaga ofilirea. El nu moare fara dragoste, dar nici nu traieste. Nu dispare in neant si nu se imprastie ca si cenunsa, printre vanturi, dar nici nu da rod. Dragostea este o apa buna pentru suflet si, pentru ca sufletul nu apare ca luna pe cer, nici nu se vede in varful dealului, ca orizontul, ne vine greu sa observam etapele ofilirii sau pe acelea ale infloririi.

Omul se ofileste prin neintelegerea vietii sale si infloreste prin trairea si intelegerea ei. Un om fara de flori bantuie pe strazi laturalnice, in speranta ca merge pe arterele principale. Ceea ce te tine in viata atunci cand sufletul tau este ca o roca inghetata este mult mai mult speranta in dragoste decat dragostea insasi. Speranta singura izbuteste, inca, sa tina loc de izvor pentru sufletul uman aflat in paragina, speranta te ajuta sa crezi ca maine nu te va mai durea spatele, capul, ca viata, familia, iluzia si orice altceva se clatina pe langa tine, au sanse sa se reconstruiasca.

Puterea lumii (dar nu si puterea sufletului!) se piteste in speranta, mai mult decat in dragoste. Speranta te duce cu mintea in viitor, pe cand dragostea te solicita acum. Ea te vrea acum, aici, cat mai repede si mai aproape. Setea de dragoste este fierbinte, pe cand speranta in dragoste amana momentul manifestarii, al alergarii, al tinerii de mana, al bucuriei. Pare mai usor sa speri ca te vei bucura, decat sa te bucuri si mai simplu sa speri ca va fi buna dragostea, decat sa-i gusti esenta. De dragoste ne este frica tocmai pentru ca ne cheama acum si pentru ca in prezentul ei pare a se piti mereu un pericol. O iluzie. Un labirint.

Omul se teme de pierderea propriei vieti prin iubire, fara a sti ca prin ea, numai prin ea viata izbandeste. Puterea iubirii ne face sa ne uitam spre ea cu ochii inspaimantati, ca la o cometa venita sa zdrobeasca viata pe pamant. Am ajuns sa iubim masinile si casele mai mult decat un om, sa ni se para ca iubim mintea sau desuurile, picioarele sau sanii unei iubite, si aceasta pentru ca ne sperie sa recunoastem ca iubirea nu are nici un criteriu de identificare a celui iubit.

Nu iubesti pentru ca cineva este mic sau mare, batran sau tanar, frumos sau bogat. Iubesti, pur si simplu. N-are a face asta cu nimic din afara, cu nici un acaret, cu nici o imagine, cu nici un fundament. Faptul ca iubim fara fundament sperie atat de tare incat omul fuge. Omul are nevoie de apa, ii este sete, se ofileste fara dragoste, dar el cauta ceva logic aici. Ceva concret, palpabil. Un cont in banca, o explicatie cat de mica. Daca nu gaseste nici una, isi pune picioarele in functiune si o ia la sanatoasa. Pentru el este de neanteles iubirea fara logica.

In cautarea unei explicatii, te ofilesti, fiindca viata insasi n-are nici o explicatie, cel putin nici una cunoscuta. Este pur si simplu. Sau Viata poate are o explicatie, dar nu una pe care s-o asezam intre granitele logicii si ale ratiunii. Asa cum logica iubirii nu poate fi surprinsa si transformata intr-o metoda, nici logica existentei nu se lasa la cheremul interpretarii rationale. Tocmai iubirea si tocmai Viata se sustrag logicii, pentru ca ele nu sunt un fel de flori de plastic create de mana omului. Ele sunt ca florile naturale: pur si simplu infloresc. Viata si dragostea sunt, si atunci cand sunt ar fi frumos sa fim... in pas cu ele, sa nu ratam acest dans al vietii, acest dans al iubirii pentru nici un alt scop.

vineri, 20 aprilie 2012

IMPAMANTAREA - o mare descoperire medicala


V-ati intrebat vreodata de ce simtim o placere aparte atunci cand ne plimbam in picioarele goale prin iarba udata de roua diminetii ? sau atunci cand ne plimbam desculti pe malul marii ? …ei bine se pare ca raspunsul la aceste intrebari este unul care s-ar putea sa schimbe nu numai felul in care facem aceste lucruri dar mai ales frecventa in care o facem.
Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil ca mai tot timpul porti incaltari cu talpi din cauciuc sau din plastic . Si probabil ca nu-ti trece prin minte ca acest simplu lucru poate fi cel mai mare rau pe care il poti face sanatatii tale.
In 1998 Clint Ober,un fost director executiv la o companie TV, pensionat, statea pe o banca intr-un parc in orasul sau natal. In timp ce se uita la turistii care treceau prin fata lui, si-a dat seama ca toti , inclusiv el purtau incaltaminte cu talpa de cauciuc sau de plastic si s-a gandit daca nu cumva aceasta are cumva un impact asupra sanatatii. Intrebarea a venit in capul sau datorita experientei avute in meseria sa in care obisnuia sa izoleze cablurile, avand in minte notiunea ca toate sistemele electrice din casele si birourile noastre sunt stabilizate si protejate de pamant prin impamantare.
Ober s-a intrebat daca nu cumva acest camp energetic ar putea sa protejeze si sanatatea corpurilor noastre. Ceea ce nu a banuit atunci a fost faptul ca aceasta intrebare a sa va pune in miscare ani si ani de experimente si studii iar acestea vor scoate la iveala rezultate incredibile. Desi folosesc o varietate de cuvinte pentru a o descrie, fiecare scoala moderna de medicina alternativa vorbeste despre “energie. Dar ce este aceasta “energie” fundamentala despre care tot auzim? Pielea ta, in general, este un conductor foarte bun. Poti conecta orice parte a pielii tale la pamant, dar daca vei compara diferite parti exista una care este deosebit de puternica, si care este chiar in mijlocul talpii piciorului; un punct cunoscut de acupuncturisti ca Rinichi 1 (K1) .

 Este un punct bine-cunoscut pentru faptul ca din punct de vedere conductiv se conecteaza la toate meridianele de acupunctura si in esenta, se conecteaza la fiecare coltisor al corpului tau. Interesant este ca impamantarea sau mai degraba lipsa acesteia, are mult de a face cu inmultirea bolilor moderne. Cand esti conectat cu pamantul (fie ca mergi descult sau ai fost conectat electric pe punctul K1 al piciorului), exista un transfer de electroni liberi din pamant in corpul tau. Acesti electroni liberi sunt, probabil, cei mai puternici antioxidanti cunoscuti de om.
In urma experimentelor facute, s-a demonstrat ca cesti antioxidanti sunt responsabili pentru cateva observatii clinice foarte interesante : • Schimbari benefice ale frecventei cardiace • Scaderea rezistentei pielii • Scaderea nivelului de inflamatie Pentru a intelege mai bine stiinta din spatele a ce se intampla in timpul in care suntem conectati la pamant si de modul in care aceasta are impact asupra raspunsului inflamator, Dr. Oschman ne explica ceea ce se intampla atunci cand va confruntati cu un traumatism. Dr. Oschman este expert in domeniul medicinei energetice, cu o diploma de licenta in biofizica si un doctorat in biologie de la Universitatea din Pittsburgh. Ca autor al unui numar mare de carti, el este recunoscut pe scara larga ca o autoritate in biofizica energiei medicale. “Chiar si la cea mai mica contuzie, daca te ciocnesti de usa, sistemul imunitar raspunde imediat prin trimiterea de celule albe din sange (neutrofile) la locul impactului … Neutrofilele secreta specii reactive de oxigen (ROS) … numite radicali liberi. Acestea sunt ca Pac-Man, molecule foarte importante care au misiunea de a distruge. In cazul in care bacteriile au ajuns prin intermediul pielii in corp, acesti radicali liberi vor distruge bacteriile foarte repede. Daca ai celule deteriorate, radicalii liberi le vor distruge, astfel incat sa existe spatiu pentru celulele sanatoase sa se miste pentru repararea tesuturilor. Acesta este cunoscut ca raspunsul inflamator.
Ceea ce am descoperit si este cu adevarat profund este aceasta: am inteles acum de ce primim acest raspuns inflamator, care are cinci caracteristici: durere, roseata, caldura, pierderea abilitatii de miscare, si umflarea. Toate acestea sunt cele cinci semnalmente distinctive ale inflamatiei si se dovedeste ca nu este nevoie sa se intample asa.
Inflamatia, care in medicina este considerata o parte importanta a procesului de vindecare, este de fapt un artefact cauzat de lipsa de electroni in tesuturile tale. Ce se intampla este ca neutrofilele livreaza specii reactive de oxigen (SRO) la locul incidentului, dar procedand astfel, unii dintre acesti radicali liberi se pot scurge in tesutul din jur si ii poate cauza tesutului sanatos daune. Asta este de fapt ceea ce creeaza raspunsul inflamator “. Cercetarea asupra impamantarii a descoperit acum ca, daca tii picioarele goale pe pamant dupa ce te lovesti sau te accidentezi, electronii vor migra in corpul tau si se vor raspandit prin tesuturi. Orice radical liber care se scurge in tesutul sanatos va fi imediat neutralizat electric. Acest lucru se intampla deoarece electronii sunt negativi, in timp ce radicalii liberi sunt pozitivi, astfel incat acestia sa anuleaza reciproc. “Deci, intr-adevar ceea ce se intampla cu impamantarea sau conectarea la pamant este ca va protejati organismul de la – cum le numesc eu, pagubele colaterale,” spune Dr. Oschman. “Aceste distrugeri nu au fost destinate sa aiba loc, dar au loc pentru ca ne-am deconectat de la pamant prin punerea de cauciuc si de material plastic intre picioarele noastre si pamant.
Pentru a putea adapta impamantarea la nevoile omului modern, specialistii au gasit metode de a aduce energia pamantului direct in casele oamenilor. Astfel au aparut cearceafuri electrice cu ajutorul carora oamenii sunt conectati la pamant in timp ce dorm. Presuri pentru calculator pe care poti sta cu picioarele goale in timp ce lucrezi sau papuci care au in talpa un material conector intre punctul K1 si pamant.
David Wolfe, cunoscuta autoritate in domeniul medicinei alternative si un puternic sustinator al impamantarii, a facut un experiment in direct in timpul unei prezentari pe 20 de indivizi din sala, care au fost conectati la energia pamantului printr-un cablu electric care la un capat era infipt in pamant inafara salii de prezentare. Dupa 80 de minute, participantilor li s-a recoltat sange si li s-au facut analize care au fost apoi proiectate in direct si explicate pe loc. Rezultatele au fost pe masura. Puteti urmari acest experiment aici :

Impamantarea, o strategie impotriva imbatranirii

Una din teoriile dominante privind imbatranirea este teoria radicalilor liberi, conform careia imbatranirea se produce din cauza pagubelor cumulate, cauzate de radicalii liberi. Cand aveti un traumatism sau o inflamatie cronica, prin respiratie si din alimentele pe care le mancam, printre alte lucruri suntem expusi la radicalii liberi. In timp ce nu poti sa elimini complet toti radicalii liberi, iti doresti sa menti un echilibru sanatos de electroni antioxidanti in organismul tau pentru a fi sigur ca distrugerile datorate radicalilor liberi nu va scapa de sub control. Conectarea la pamant poate ajuta la realizarea acestui echilibru delicat.
Exista trei tipuri de sub-modele ale procesului de imbatranire cauzate de radicalii liberi : 1. Deteriorarea/mutatia ADN-ului din cauza radicalilor liberi 2. Teoria mitocondriilor. Mitocondriile in fiecare celula din corpul nostru efectueza metabolismul oxidativ si un produs secundar sunt radicalii liberi. In cele din urma mitocondriile se uzeaza sau se autodistrug din cauza excesului de radicali liberi 3. Teoria incrucisarii de proteine, ceea ce explica riduri de pe piele. Proteinele se lipesc una de alta, reducand eficienta enzimelor. “Am impresia , din studiul meu de biofizica si biologie celulara, ca organismul este proiectat cu o tesatura semi-conductoare care conecteaza totul in organism, inclusiv in interiorul fiecarei celule,” spune Dr. Oschman. “Ma refer la acest sistem ca la o matrice vie. Electronii, cei care intra in partea de jos a piciorului nostru, se pot muta oriunde in corp. In orice loc unde se formeaza radicali liberi, exista electroni in apropiere, care ii pot neutraliza si astfel se pot preveni toate aceste procese: leziuni mitocondriale, lipirea proteinelor, si mutatia sau deteriorarea genetica. Astfel, intreaga structura este in esenta un sistem de aparare antioxidant, care este in fiecare parte a corpului nostru. Asa ca, daca ati merge descult, veti inmagazina electroni pe corpul ii va stoca, iar acestia vor fi disponibili in orice moment in cazul in care ati putea avea un traumatism, sau in orice punct in cazul in care un radical liber s-ar putea forma ..
Cum impamantarea ne afecteaza sangele

O alta descoperire foarte importanta, si una dintre cele mai recente, este faptul ca impamantarea subtiaza sangele , facandu-l mai putin vascos. Aceasta descoperire poate avea un impact profund asupra bolilor cardiovasculare, care sunt acum numarul unu cauzator de moarte in lume. Practic, fiecare aspect al bolilor cardiovasculare a fost corelat cu vascozitatea crescuta a sangelui. Dr. Frank Sinatra a antrenat echipa doctorului Oschman in modul de evaluare a vascozitatii sangelui folosind o metoda numita potentialul zeta. Acesta masoara potentialul celulelelor rosii din sange, prin determinarea vitezei cu care acestea migreaza intr-un camp electric. Se pare ca atunci cand se produce impamantarea, potentialul zeta creste repede, ceea ce inseamna ca celulele rosii din sange au o incarcatura mai mare pe suprafata lor, care le indeparteaza una de alta. Aceasta actiune face ca sangele sa se subtieze si sa curga mai usor. De asemenea, tensiunea arteriala scade semnificativ.. O alta implicatie evidenta a acestui fapt este ca prin indepartarea reciproca, celulele rosii din sange sunt mai putin inclinate sa ramanem impreuna si sa formeze un cheag. Cheagurile de sange nu trebuie sa fie foarte mari pentru a forma o embolie pulmonare care v-ar ucide instantaneu, astfel incat acesta este un beneficiu semnificativ. In plus, in cazul in care potentialul zeta este ridicat, lucru ce poate fi facilitat de impamantare, nu se va reduce doar riscul de boli de inima, dar, de asemenea, riscul de dementa multi-infarct, in cazul in care incepe sa se piarda tesutului cerebral din cauza micro-coagularilor din creier.

Cele mai bune suprafete pentru impamantare

In mod evident, cel mai simplu mod este sa se mearga descult. Dar ce putem spune despre locuitorii din mediul urban sau oras, care sunt inconjurati de asfalt si beton? Poti sa te conectezi prin acestea? Si care dintre suprafete naturale sunt cele mai eficiente? Exista intr-adevar, diferente semnificative intre diverse suprafete. Locul ideal pentru mersul pe jos in picioarele goale este pe plaja, in apropierea sau in apa, pentru ca apa de mare este un conductor foarte bun. Corpul nostru, de asemenea, contine in cea mai mare parte a sa apa, astfel incat se creeaza o conexiune buna. Iarba, mai ales daca este acoperita cu roua, pe care te-ai putea plimba daca te trezesti dimineata devreme, este o alta suprafata extrem de potrivita. Potrivit dr. Oschman, betonul este un bun conductor, atata timp cat aceasta nu a fost izolat. Picturile pe beton nu permit electronilor sa treaca prin el foarte bine. Materiale cum ar fi asfaltul, lemnul, si izolatorile tipice cum ar fi din plastic sau cauciuc, nu vor permite deasemenea electronilor sa treaca si sa va ajute in procesul de impamantare.

Modalitati usoare de a incorpora impamantarea in viata de zi cu zi

Mersul descult in aer liber este una dintre modalitatile cele mai minunate, ieftine si puternice de a ne conecta la pamant si care poate contribui, de asemenea, si accelera refacerea tesuturilor si inlaturarea durerilor musculare in urma exercitiilor extenuante. Deasemenea orice contact direct cu un obiect bun conductor care este in legatura cu pamantul, de la un cablu electric, o teava sau chiar un copac, poate fi o metoda buna de a ne incarca cu electronii negativi. O alta solutie pe care majoritatea dintre noi o folosim fara sa ne dam seama este dusul. In timp ce facem dus, suntem in contact cu energia pamantului prin apa care curge prin tevile ingropate in pamant, aceasta fiind si una din explicatiile pentru care ne simtim asa de bine la dus si chiar este locul unde avem inspiratie si ne vin tot felul de idei.

Reconectarea la pamant

De-a lungul istoriei umanitatii, civilizatii intregi au onorat pamantul si conexiunea cu acesta. Stilul de viata modern a facut in asa fel incat omul a ajuns sa fie un strain pentru pamantul care ii da viata si il hraneste. Copiii secolul nostru nu se mai joaca in pamant sau in iarba, sunt izolati in apartamente si case de beton.
David Wolfe spune ca atunci cand suntem conectati la pamant suntem practic in contact cu orice fiinta vie conectata la pamant in momentul acela fie ca sunt plante , animale sau alti oameni de la capatul opus al lumii.
Atunci misiunea noastra devine una de a inspira si de a promova reconectarea la energia pamantului ca un mod simplu si natural pentru a face o lume mai sanatoasa si mai buna.
Stai in echilibru, stai conectat, foloseste-te de cea mai puternica forma de antioxidanti anti-inflamatorii din natura. Vindecarea nu trebuie sa provina dintr-o injectie sau un medicament, ea vine direct din pamant, tot ce trebuie sa faci este sa iti dai incaltarile jos!

Acest material l-am primit printr-un e-mail de la un bun prieten si pe aceasta cale vreau sa-i multumesc din suflet pt tot ceea ce-mi trimite! 

IUBIREA...


"...Ei bine, Iubirea constituie o uriașă expansiune a conștiinței, de fapt o regăsire a adevăratelor dimensiuni ale Conștiinței pentru că presupune abandonarea tuturor structurilor create de mintea noastră pentru a putea supraviețui în mediul dens al încarnării. Îndrăgostit fiind, nu-ți mai pasă de nici una dintre toate armurile, nu mai este nevoie de ele, nu te mai temi să fii vulnerabil și astfel devii invincibil, acea plutire, acea scurgere difuză a ființei atunci când ești îndrăgostit, acea supra sensibilitate față de tot ceea ce există nu este altceva decât adevărata noastră natură de ființe inefabile și curajoase care au ales experiența densității pentru a se auto-experimenta, pentru a se expansiona, pentru a scormoni în oceanul de posibilități ascunse în interiorul nostru divin. Iubirea între un bărbat și o femeie este o experiență mistică totală pentru că presupune nu abandonarea de Sine, ci abandonarea iluziei despre Sine și descoperirea Sinelui. Este o experiență mistică pentru că descoperă uluitoarele comuniuni între suflete, pentru că desființează granițele pe care ni le-am inventat pentru a ne ”proteja” de ceilalți, pentru că dezvăluie frumusețea divină a propriei Ființe, puterea uriașă care se ascunde în a fi vulnerabil, pentru că deschide porțile iubirii de sine și ale respectului pentru ceea ce suntem, pentru că revelează minunăția Creației. Dansul Iubirii adevărate între un bărbat și o femeie nu este doar unul care se petrece în densitatea încarnării, în materie, ci este un dans cosmic, la mii de niveluri ale simțirii și ale energiei, ale emoției și ale înțelegerii, este o redescoperire a faptului că suntem fără granițe, iar deschiderea interioară fără de care nu este posibilă Iubirea, este procesul cel mai complet vindecător pe care îl cunosc. Toți am auzit că Iubirea vindecă, dar câți dintre noi am avut curajul să ne lăsăm vindecați prin Iubire?"

joi, 19 aprilie 2012

FERICIREA: 25 de modalitati de a ne hrani cu energie pozitiva



Fericirea este in special experimentata de acele persoane care stiu sa aprecieze ceea ce au, care isi pastreaza mintea deschisa catre idei si experiente de viata noi, care isi folosesc timpul liber pentru a evolua emotional sau a-si dezvolta abilitatile native, care asculta muzica buna, care citesc carti frumoase, care sunt o companie placuta si buni comunicatori. Cu alte cuvinte, fericirea intra in viata celor care fac lucruri marunte in fiecare zi pentru a se hrani cu energie pozitiva.
Este mai usor decat pare sa experimentam fericirea la nivelul ei cel mai ridicat! Orice ne poate induce energie pozitiva si entuziasm ne hraneste mintea si sufletul cu atitudinea corecta. Rezultatul? O viata extraordinara!

Iata cateva idei simple despre cum putem sa pastram constanta fericirea in viata noastra: 

1. Poarta-te ca si cum vei avea o zi extraordinara. Daca te trezesti dimineata plin de energie pozitiva, ziua ta va fi excelenta. Cercetatorii au descoperit faptul ca desi suntem de parere ca actionam dupa cum ne simtim, de fapt lucrurile stau complet invers, schimbandu-ne atitudinea interioara in functie de ceea ce facem. Experientele demne de tinut minte ne valorifica fericirea.

2. Zambeste. Este chiar greu sa nu experimentezi fericirea atunci cand figura ta este vesela. Pentru a zambi chiar de la prima ora din dimineata poti sa iti lipesti pe oglinda de la baie sau de pe hol citatele favorite, poze speciale pentru tine sau chiar bancuri. Te vei umple de energie pozitiva! 

3. Petrece timp cu persoanele dragi. Cine te sustine intotdeauna si iti face ziua mai buna? Gandeste-te bine si apoi inconjoara-te de acei oameni cu efect pozitiv asupra ta! Viata ta va deveni mai luminoasa si fruntea ti se va descreti. 

4. Incearca ceva complet nou. Calatoreste undeva unde nu ai fost in viata ta. Fa ceva ce nu ai mai facut niciodata. Nu numai ca iti vei largi orizonturile, dar vei capta energie pozitiva si o vei folosi pentru a experimenta fericirea la un alt nivel. Vei reflecta mai mult asupra lucrurilor extraordinare din viata ta si vei deveni o persoana mai bogata spiritual si intelectual.

5. Implica-te intr-un proiect personal care sa insemne ceva pentru tine. Cu totii avem idealuri pe care nu am apucat sa le realizam. Luand lucrurile incet si sigur vom experimenta gradat fericirea de a transforma visul in realitate.

6. Multumeste. Nu doar realizarile ne aduc fericirea, ci si felul in care stim sa multumim Cerului sau celor ce ne-au ajutat. A multumi inseamna a ne umple de energie pozitiva pe care o vom emana apoi spre persoanele din viata noastra.

7. Asculta-ti vocea interioara. Instinctele tale iti spun intotdeauna ceea ce este bun pentru viata ta. Nu asculta doar parerile celor din jur si fa ceea ce iti spune inima. Nu vei regreta! 

8. Ai incredere in tine. Esti o persoana buna. Esti o persoana inteligenta. Esti o persoana importanta. Alegerile tale iti pot aduce intotdeauna fericirea.

9. Apreciaza-i pe cei din jur. Spune-le prietenilor cat de mult inseamna pentru tine, multumeste-le celor ce te-au ajutat la un moment dat in viata, imbratiseaza persoanele dragi. Cu cat dai mai multa dragoste, cu atat vei primi in schimb si mai multa dragoste si te vei inunda de energie pozitiva. 

10. Viseaza! Poti face orice iti propui. Vizualizeaza-ti idealurile si incearca sa le transformi in realitate. Fericirea va veni o data cu reusita. 

11. Fa complimente. Atunci cand esti sincer cu persoana de langa tine si o complimentezi pentru atuurile sale, nu numai ca o faci sa zambeasca, dar iti umpli propria persoana de energie pozitiva. Fericirea inseamna sa ii faci pe ceilalti fericiti.

12. Deapana amintiri cu un prieten vechi. Nimic nu este mai placut decat sa te intalnesti cu o persoana care ti-a fost alaturi la un punct de cotitura din viata si sa depeni amintiri. Fericirea experimentata in trecut se va proiecta asupra prezentului si va aduce energie pozitiva in sufletele voastre. 

13. Exprima-te. Fie ca este vorba de felul in care vorbesti, te imbraci sau iti decorezi casa ori biroul, umple-ti viata de culoare. Lumea este prea gri! Fii tu antidotul si exprima-ti altfel gandurile pozitive.

14. Poarta-te ca un copil. Desigur ca la un moment dat in viata devii mai serios decat ar trebui. Compenseaza cu o atitudine copilareasca, degajeaza-te si razi. Rasul este un medicament pentru suflet. 

15. Incetineste. Lumea in care traiesti te obliga sa fii mereu pe fuga si astfel pierzi momente cheie in viata. Fii mai atent la lucrurile marunte si nu pierde timp pretios, pentru ca asa nu faci altceva decat sa pierzi fericirea simpla. Concentreaza-te asupra lucrurilor care conteaza.

16. Deconecteaza-te. Fa-ti timp, macar o zi pe saptamana, pentru a te relaxa, pentru a scapa de lumea moderna si a te conecta la natura. Tehnologia iti distrage atentia de la frumusetea creata de Dumnezeu ce iti încerca bateriile cu energie pozitiva. 

17. Fa miscare. Alearga, sari, catara-te, danseaza, fa orice pentru a-ti pune sangele in miscare. Nu uita ca miscarea inseamna distractie. Daca nu iti place un anumit sport, nu il practica.

18. Plimba-te fara sa ai o destinatie clar stabilita. O plimbare te ajuta sa iti pui gandurile in ordine si sa te incarci cu energie pozitiva de la natura. Bucura-te de soare, de briza vantului, de tot ceea ce vezi si simti. 

19. Macar o data pe saptamana, fa ceva doar pentru tine. Mai tii minte hobby-ul pentru care nu ai avut timp niciodata sau mancarea preferata? Rasfata-te si bucura-te de un moment numai pentru tine.

20. Asculta muzica buna. Da drumul la melodia ta preferata sau la una care te motiveaza si canta. Te vei umple de entuziasm si energie pozitiva.

21. Bucura-te de soare. Atunci cand este cald si senin fa un drum pana la mare sau, daca nu ai posibilitatea, in cel mai apropiat parc. Lasa-te mangaiat de razele de soare.

22. Scapa de obiceiurile ce te influenteaza negativ. Fie ca e vorba de fumat, mancarea nesanatoasa ori un loc de munca toxic, orice lucru negativ din viata ta blocheaza energia pozitiva si nu te lasa sa experimentezi fericirea. Controleaza-te, echilibreaza-ti viata.

23. Spune “Te iubesc”. Desi simtim dragostea, de multe ori uitam sa exprimam acest lucru cu voce tare. Fericirea inseamna sa iubim si sa il facem constient verbal si pe cel de langa noi de acest lucru. 

24. Petrece timp cu copii. Copiii sunt adevarate surse de energie pozitiva. Ei viseaza cu ochii deschisi, sunt sinceri si iubitori. Fericirea adevarata o putem invata numai de la ei! 

25. Lasa-te influentat de Bine. Fericirea si negativismul nu pot coexista!

miercuri, 4 aprilie 2012

FANTANILE FENG SHUI


Feng shui inseamna “vant si apa”. Energia vantului este influentata de anumite culori, de ordinea obiectelor in camera, iar apa este simbolul prosperitatii si al bunastarii. Astfel, sfaturile legate de plantele de interior sau de amenajarea diverselor camere, nu sunt complete fara fantanile arteziene feng shui cu un rol aparte in aceasta arta a amenajarilor interioare. Fantanile Feng Shui elimina energiile negative, readuc succesul in diverse domenii si sunt sursa perfecta de umiditate necesara oricarei camere.
 Pe langa rolul decorativ, o fantana feng-shui iti creste sansele de reusita, norocul si prosperitatea intr-un anume domeniu – asta, bineinteles, daca stii sa o folosesti cum trebuie. Astfel, daca esti interesat mai mult de partea de sanatate si familie, fantana arteziana trebuie plasata in partea de est a camerei. In cazul in care telul este dobandirea bogatiei, plaseaz-o la sud-est, punct cardinal ce va ajuta si copilul cel mare din familie(daca este cazul). Partea de nord este destinata carierei si succesului profesional, asa ca ascensiunea in acest domeniu este asigurata de o fantana arteziana plasata in nord.
 De asemenea, nu trebuie uitat si faptul ca sunt anumite puncte cardinale corelate cu alte parti ale personalitatii tale, precum: sudul cu faima si reputatia, domenii in care apa nu mai este un element benefic. Asadar, pentru a fi respectat cat mai mult, trebuie sa pozitionezi in sud un obiect ce are ca si simbol focul, nu apa. O fantana arteziana in sud va crea un conflict de energii.
Sursa de apa trebuie pozitionata mereu in partea din stanga a usii de la intrare (privind dinspre interior spre exterior). Daca nu vei tine cont de aceasta regula, se spune ca apa in partea dreapta va atrage probleme grave in familie, pana la divort.
In cazul in care locuiesti la casa cu etaj si ai sub scari o masura sau vreun loc special amenajat pentru o fantana sau acvariu, afla ca energiile pozitive sunt eliminate, norocul profesional sau financiar al copiilor tai fiind mult diminuat.
Exista fantani feng-shui atat de interior, cat si de exterior. Pentru cele de interior, cele mai indicate camere ale casei sunt bucataria, sufrageria sau holul. Nu aseza niciodata in dormitor vreo sursa de apa (fantana, acvariu, etc). In practica feng shui se considera ca apa in dormitor va duce la pierderea unor sume mari de bani sau chiar la despartirea de partener.
Trebuie sa stii ca in cadrul unor fantani feng shui sunt prezente doua tipuri de apa: statica si curgatoare. Cea din fantana(statica), aduce caminului tau relaxare si calm, pe cand cea in miscare ajuta la eliminarea energiilor negative. 
Ce forma ar trebui sa aiba fantanile feng shui?
Fantanile feng shui au diverse forme, astfel incat alegerea este destul de mare, fiecare forma fiind destinata unui anumit domeniu.
Pentru persoanele care isi cauta jumtatea sau doar doresc sa isi imbunatateasca relatia cu persoana iubita, optiunea perfecta ar fi o fantana arteziana in forma de „inima” (rotunda, ovala) ce trebuie asezata la sud-vest. In cazul in care fantana are elemente din metal trebuie sa adaugi elemente de pamant sau foc precum lumanari, pietre semipretioase, pietre de rau, cristale pentru a echilibra energiile si pentru a crea armonie.

Pentru a dobandi si a mentine fericirea si linistea din familie, poti folosi diverse forme de fantani arteziene feng shui, insa cea mai potrivita este cea care contine o statueta cu Buddha si trebuie pozitionata in est sau sud-est.

Sfaturi Feng Shui referitoare la fantani
 Iata cateva sfaturi feng shui referitoare la aceste fantani si modul in care ar trebui sa le folosesti pentru a atrage norocul de partea ta:
·         Un factor relaxant este de buna-seama sunetul apei. Daca iti achizitionezi o astfel de fantana, ai grija ca motorul ei sa nu scoata un zgmot prea strident.
·         Intensifica influenta pozitiva a acestor fantanai, plasand langa ele si plante, fiind cunoscut faptul ca elementele de apa si lemn sunt de bun augur in acest caz.
 
·         Fii atent si la materialul din care e facuta fantana sau accesoriile ce o insotesc pentru ca si acestea au o influenta asupra ta si a mediului exterior. Tine minte ca cele din cupru sunt benefice mai ales in ceea ce priveste creativitatea, in timp ce piatra, cimentul sau ceramica intervin in energia pozitiva adusa de ciclul apei. Dar, daca tu gasesti o astfel de fantana care iti place, afla ca poti restabili energia pozitiva adaugand elemente din metal.
 
·         Ai grija in permanenta de fantana ta feng shui: schimba apa la cateva zile, asigura-te ca nivelul apei este cel optim, curata vasul respectiv etc.
 
·         Poti alege si o fantana arteziana cu diverse pietre pretioase, in functie de semnificatia lor.
 
·         De exemplu, ametistul te fereste de farmece, iti daruieste intelepciune si alinare in cazul in care ai pierdut pe cineva drag. De asemenea, piatra de ametist este considerata benefica pentru afectiunile dermatologice, psihice, ale glandei tiroide, dureri de ficat, stomac etc.
 
·         Exista si fantani arteziene cu piatra de onix ce are un efect pozitiv asupra parului, unghiilor, pielii si amelioreaza bolile digestive.
 
·         Agatul este unul dintre cele mai puternice pietre semipretioase, considerat foarte potrivit ca si amuleta.
·         In trecut, aceasta era piatra calatorilor, a celor care mergeau departe de casa si aveau nevoie de confort psihic si fizic. Din punct de vedere al afectiunilor pe care se presupune ca le trateaza, bolile de stomac sau depresia sunt ameliorate daca porti sau daca ai in casa o fantana arteziana cu o astfel de piatra.