DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

miercuri, 27 iunie 2012

KARMA IN IUBIRE


Nu poti sa arunci o piatra intr-o apa fara sa creezi valuri. In functie de viteza cu care ai aruncat piatra, in functie de dimensiunea pietrei, in functie de punctul pe care ai vrut sa-l lovesti, valurile se propaga. Chiar daca ti-ai dori, nu poti sa mai intervii cu nimic in procesul de propagare al valurilor. Nu poti sa faci rau unei alte fiinte umane fara sa inveti sa faci si bine. Nu poti sa treci prin foc si sabie sentimentele unei persoane fara ca sentimentele tale sa nu treaca prin purgatoriu la un moment dat. Nu poti sa distrugi un suflet fara sa inveti ca trebuie sa-l ocrotesti si sa-l faci sa se nasca din nou. Nu poti sa produci suferinta fara sa nu intelegi ce inseamna experimentand-o la randul tau. In legea universala a karmei totul este atat de simplu pe cat pare. Iar daca nu se intampla in aceasta viata, atunci in cealalta…

Daca anumite tipare de comportament se intampla in viata ta cu o recurenta constanta, daca te simti prinsa in niste tipare comportamental- relationale din care nu poti sa scapi, daca esti atrasa doar de acele experiente sentimentele negative, daca ai sentimentul ca atragi in viata ta doar parteneri “nepotriviti’ care te fac sa suferi, daca relatiile tale de iubire sunt supuse esecului si nefericirii… nu inseamna ca este ceva in neregula cu tine. Inseamna ca in prezent experimentezi o karma negativa. Pe care trebuie sa o “arzi” si sa o dizolvi, transformand-o intr-una pozitiva. Ca sa iti poti gasi linistea si fericirea. Si iubirea.

Karma nu inseamna insa razbunare sau pedeapsa, ci implinirea scopului, invatarea lectiilor, desavarsirea spiritului, compensarea raului prin bine. Karma negativa poate insemna nefinalizarea anumitor actiuni trecute sau finalizarea lor negativa. Bunul si raul din relatiile tale anterioare de iubire au repercusiuni in prezent. Karma negativa nu inseamna neaparat blestem. Uneori suferintele cauzate de iubire sunt menite sa ajute la evolutia spirituala si la progresul persoanei care sufera, chiar daca aceasta nu o constientizeaza.

Purtam in prezent karma ca parte a circumstantelor vietilor anterioare, purtam in prezent anumite reziduri ale trecutului, insa putem contribui la crearea karmei viitoare prin fiecare gand si actiune savarsita in prezent. Nu este chiar totul permis in iubire si in razboi, conform principiului universal karmic. Nu poti sa uratesti, sa mutilezi sau sa provoci suferinta in alte suflete fara sa inveti lectia suferintei la randul tau. Nimeni nu poate scapa de legile karmice si sa faca rau fara ca acest lucru sa aiba repercusiuni negative asupra sa chiar in acea viata sau in vietile care vor urma. Iubirea nu este o zona lipsita de karma, ci este cel mai important canal karmic al umanitatii.

Cum sa scapi de karma negativa in iubire

De multe ori, dificultatile si problemele par a aparea de nicaieri, fara niciun motiv sau cauza anume, chiar si atunci cand in mod firesc lucrurile ar trebui sa aiba o turnura frumoasa. Avem tendinta de a raspunde unei karme de esenta negativa intr-un mod firesc si natural. Tot negativ insa. Ne plangem, invinuim, acuzam, facem reprosuri. Ceea ce, in loc sa diminueze karma negativa, o accentueaza.

Constientizarea karmei inseamna acceptarea faptului ca actiunile din trecut sunt cele care ne creeaza dificultati in prezent. Nu inseamna insa in niciun caz orientarea gandurilor negative sau a vinovatiei inspre noi insine sau inspre ceilalti. Poti crea karma pozitiva atunci cand reactionezi pozitiv fata de negativ. Universul fizic permite anularea unei karme prin cealalta. Legea karmica porneste de la premisa ca toate fiintele trebuie eliberate de suferinta. Fiecarei persoane ii este data sansa, la fiecare reincarnare, de a se desprinde de ego si de propria identitate.

In unele cazuri, din cauza unor actiuni gresite savarsite in vietile anterioare, sufletul ramane ancorat in trecut. Uneori, sufletul nu este pregatit sa se desprinda de trecut. Repeta aceleasi greseli. Blocajele emotionale pot fi insa identificate si inlaturate. Ca sa aduci la un echilibru karma, trebuie sa te impaci in primul rand cu tine insati. Sa te ierti pentru ceea ce ai facut rau. Sa ii poti ierta si pe cei care ti-au facut rau. Sa ii ierti ca sa te poti ierta. Uneori, o viata este suficienta pentru a contrabalansa karma negativa. Alteori, karma negativa poate fi eliberata pe parcursul a mai multor vieti.

Sentimentele de invinovatire sau autoinvinovatire, resentimentele si emotiile negative, constientizate sau nu, pot submina fericirea si linistea vietii prezente. Karma cea mai urata poate fi inlaturata prin cel mai mic si infim gand pozitiv. Poti “arde” karma negativa constientizand-o, purificandu-te spiritual, emitand ganduri pozitive, actionand astfel incat sa atragi binele, eliberandu-te de sentimentele negative, ajungand la o deplina impacare si armonie cu tine insati, dar si cu ceilalti. Clarviziunea, regresia hipnotica, astrologia, meditatia, indiferent de forma ei, “citirea aurei” pot conduce la schimbarea unei karme negative intr-una pozitiva. Indiferent de originea ei, indiferent de perioada de timp in care a fost generata (acum 10 ani sau in urma cu 400 de ani), karma negativa poate fi inlaturata prin inlaturarea cauzei care o genereaza. Constientizarea ei poate fi un prim pas spre eliberarea spirituala.

Karma nu inseamna numai asumarea ca atare a responsabilitatii pentru lucrurile pe care le faci in viata. Nu este slabiciune, lasitate sau vulnerabilitate daca ii ierti pe cei care te-au ranit, daca te ierti si daca iti permiti sa te vindeci. Crearea karmei are de-a face cu alegerea si liberul arbitru. Cand intervii in propriile alegeri negative ale altora, creezi automat karma negativa. Karma nu este niciodata de fapt pozitiva sau negativa. Judecata si ratiunea noastra sunt cele care le percep astfel.

 Deseori ni se intampla sa spunem ca suntem atrasi numai de parteneri “nepotriviti”. Se poate intampla ca toate experientele noastre emotionale de pana acum sa fie supuse esecului si dezastrului. Uneori, ne lasam atrasi fara voia noastra in relatii dramatice, violente, in relatii care consuma si chinuie. Se poate intampla o data, de doua ori sau chiar de mai multe ori in viata.
Cei care au karma negativa, desi poate ca in viata actuala nu au gresit cu nimic, au datorii karmice de platit. Poate ca in trecut s-au purtat egoist, au dat dovada de gelozie si violenta, au parasit, au gresit persoanei iubite, i-au facut mult rau… In prezent, li se ofera insa sansa de a se vindeca si de a-si spala vina. Trebuie sa lucreze mult cu sufletul pentru a se elibera de consecintele faptelor trecute si a avea o karma pozitiva in prezent.

Experientele negative din prezent au loc cu scopul de a le afla cauza declansatoare din trecut si de a o inlatura. Karma retributiva este un tip de karma care se stabileste in relatiile de iubire, un fel de compensatie morala pentru acele persoane care au fost ranite, respinse, tradate, inselate, etc intr-o viata anterioara. Partenerul care a facut acest lucru in trecut se poate afla in viata prezenta in aceeasi situatie. Poate fi la randul sau ranit, tradat, inselat, respins de o alta persoana. Chiar daca va suferi la randul sau, persoana in cauza va invata lectia universala a fidelitatii si a iubirii. Va invata sa iubeasca.

luni, 25 iunie 2012

UNIVERSUL SI IUBIREA - legatura dintre fizica cuantica si iubirea


Fizica cuantica este stiinta moderna care incearca sa ne explice ca lumea este un TOT. Un tot care este interconectat prin intermediul iubirii. Fizica cuantica spune ca energia este iubire. Vibratia energiei si energia magnetica sunt iubirea care face posibila crearea realitatii, prin intermediul constiintei...
 
 Suntem in legatura cu toti si toate

„Universul, privit ca un TOT, nu este o caracteristica centrala a experientei mistice, ci si una dintre cele mai importante revelatii ale fizicii moderne. Este cea mai importanta descoperire din istoria stiintei.” - Henry Stapp, cercetator in domeniul fizicii cuantice.
„Cunoscuta sub numele de mecanica cuantica, aceasta ramura a fizicii moderne incearca sa faca lumina in microuniversul particulelor elementare, construind teorii care sa explice comportamentul electronilor si al celorlalte particule elementare.
Cunoscuta sub numele de mecanica cuantica, aceasta ramura a fizicii moderne incearca sa desluseasca legile lumii subatomice, construind teorii care sa explice comportamentul electronilor si al celorlalte constituente fundamentale ale materiei. (...). Universul subatomic are mecanisme care scapa in parte intelegerii umane, iar cand se supune totusi teoriilor fizicienilor, o face intr-un mod contraintuitiv, paradoxal, ce ii lasa perplecsi pe filozofii moderni ai stiintei".

 Suntem in legatura cu Universul. Suntem iubire

Fizica moderna arata ca la baza a tot ceea ce exista se afla un camp cuantic care uneste totul, format din suma tuturor posibilitatilor. Prin intermediul acestui camp suntem mereu in legatura cu toti si toate, ca suntem sau nu, constienti de aceasta.
Este vorba despre o energie care este magnetica si care vibreaza tot timpul. Tot ceea ce exista vibreaza. Inclusiv gandurile noastre vibreaza. „Experientele noastre sunt intotdeauna un raspuns la vibratiile pe care le transmitem in Univers. Experientele din viata ta sunt mereu o reflectie a gandurilor tale. Asadar, daca vrei sa iti schimbi experientele, schimba-ti gandurile si vibreaza la un nivel diferit.

Totul incepe de la un gand. Gandul tau creeaza realitatea, dar fiecare gand vibreaza la un nivel diferit. Ceea ce misticii ne spuneau acum mii de ani este demonstrat astazi de fizica cuantica. In momentul cand reusesti sa magnetizezi la acelasi nivel cu dorinta ta, aceasta se transforma in realitate fizica.
Asa se intampla totul... Pentru ca noi sa vibram in ritm cu Universul, e nevoie doar de ganduri pozitive, pline de iubire. Le eliberam, iar ele construiesc o realitate benefica pentru noi si pentru toate organismele vii. Fiecare dintre noi are in jur de 70.000 de ganduri pe zi, iar aceste ganduri produc consecinte. „Energia emisa de gandurile noastre isi cauta apoi, in drumul ei, o alta energie cu care sa vibreze la unison, dupa principiul „ceea ce se aseamana se aduna”. Fiecare gand, indiferent ca este bun sau rau, declanseaza un proces de rezonanta. Tot ceea ce va vibra la unison cu energia gandurilor noastre va fi atras automat in viata noastra”.

Ce este Iubirea?

Majoritatea dintre noi credem ca dragostea este doar o emotie. Dar de fapt, dragostea reflecta un mod de a fi. Aceasta stare a fiintei este mentinuta intr-un camp cunatic.
Tot ceea ce gandim, clipa de clipa, este transmis instantaneu unui camp cosmic de energie care interactioneaza cu tot ceea ce exista in jurul nostru. Iar totul interactioneaza cu noi. Daca tu crezi ca te asteapta o relatie de iubire profunda, o bogatie spirituala si abundenta exterioara, atunci exact aceasta se va produce in viata ta. Sentimentele umane care izvorasc din inima datorita convingerilor noastre, modifica ADN-ul in mod direct iar acesta influenteaza atomii. Faptul ca ADN-ul se schimba in functie de energiile pe care le transmitem Universului este o alta descoperire majora a stiintei de astazi.
Ne putem gandi la cateva momente din vietile noastre personale pentru a ne da seama in ce mod se manifesta iubirea, cum pozitivitatea noastra influenteaza in bine:
De exemplu, o planta ingrijita cu dragoste si atentie va creste cu mult mai viguroasa. Un nou nascut care este mangaiat cu iubire raspunde acestui sentiment care il invaluie, datorita legaturii care exista intre copii si parinti. Iar acest copil va creste mult mai bine decat un copil care nu a avut parte de iubire. Chiar si un obiect de care avem grija, de exemplu masina personala , „raspunde” in acelasi mod, fara sa se strice si sa ne lase balta mereu.
Aceasta conexiune intrinseca intre toate, fie ca este vorba despre oameni, organisme vii sau obiecte, ne face sa raspundem cu dragoste sau fara dragoste, atunci cand ea nu este oferita. Pana ca fizica cuantica sa ne explice aceasta interconectivitate, intuiam doar ca ceva leaga obiectele, plantele si animalele, dar nu stiam cum si nici de ce.
Starea de iubire neconditionata este mediul ideal care permite acele alegeri cuantice care se vor manifesta la potentialul lor maxim. Atunci cand traim anumite stari cum ar fi compasiune, iubire, iertare, dragoste, dar si stari negative ca manie, ura, suparare, gelozie, noi influentam direct structura AND-ului nostru, iar aceste modificari se propaga in trupul nostru, cat si in afara noastra, pe distante extraordinar de mari. Datorita campului cuantic, influentand tot ceea ce exista in aceasta lume.
Iar inima, dupa cum au descoperit cercetatorii de la Institute of HeartMath, este un fel de interfata care transforma toate emotiile si convingerile noastre in energii electromagnetice.
Stiinta de acum ne arata ca experientele pe care le avem prin intermediul campului cunatic sunt rezultatul constiintei. Alegerile pe care le facem in mod constient ne pot ajuta sa atingem o stare cuantica stabila si orice deznodamant  poate deveni realitate, in functie de alegerile pe care le facem.
Dar ca sa atingem aceasta stare de fiintare stabila, e nevoie de iubirea neconditionata... Starea de iubire neconditionata este mediul ideal care permite aparitia celor mai bune posibilitati in viata noastra. Oricare ar fi deznodamantul, trebuie sa il intampinam cu iubire.

duminică, 24 iunie 2012

APUS



In noaptea despărţirii dintre noi
Copacii cad pe drum din doi îndoi,
În ochi mă bate viscolul câinesc
Si am venit să-ţi spun că te iubesc.

Probabil drumul meu va duce-n iad
Mă-mpiedic de o lacrimă şi cad
Şi iar adorm şi iar mi-e dat un vis
Că biata cifră doi s-a sinucis.

Şi de atâta viscol vestitor
Nu ochii mei, ci ochii tăi mă dor,
Că tineri am intrat şi cu ce rost
Şi ce bătrâni ieşim din tot ce-a fost.


sursa: autor necunoscut

sâmbătă, 23 iunie 2012

SANZAIENELE - SARBATOAREA MAGICA A VERII.


In ziua de 24 iunie este celebrata una din cele mai frumoase, exuberante si intuitive sarbatori ale verii, o sarbatoare populara ce coincide cu sarbatoarea crestina a nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. Pornind de la cultul solar, sarbatoarea de Sanziene marcheaza solstitiul de vara. Sarbatoarea este asociata cu lumina, cu focul si soarele, cu sacrul si profanul, cu cerul si pamantul, cu viata insasi. De Sanziene, se spune ca vazduhurile freamata. De Sanziene, se celebreaza de fapt conectarea cu natura si cu viata, cu spiritul intuitiv romanesc, cu miraculosul insusi si atemporalul. Ii invit pe toti cei care vor sa mai pastreze in sufletele lor un strop de magie si de miraculos sa citeasca despre semnificatiile, traditiile si obiceiurile legate de sarbatoarea Sanzienelor.

Cerurile se deschid pentru cei care stiu cum sa le priveasca…

In noaptea de Sanziene (23 spre 24 iunie) flacaii merg prin sat purtand faclii aprinse, rotindu-le similar miscarii soarelui pe cer. Focuri se aprind si in sate pentru a tine raul deoparte si a alunga spiritele malefice, dar si pentru a asigura protectie si purificare. Noaptea dinspre 23 spre 24 iunie este cu siguranta una magica. "Unii spun ca in noaptea aceasta, exact la miezul noptii, se deschid cerurile. Nu prea inteleg cum s-ar putea deschide, dar asa se spune: ca in noaptea de Sanziene se deschid cerurile. Probabil ca se deschid numai pentru cei care stiu cum sa le priveasca..."

Cu mic si mare, pe vremuri se obisnuia ca intreg satul sa ia parte la culegerea florilor de sanziene. In plus, odata cu sarbatoarea Sanzienelor se da startul culegerii tuturor plantelor tamaduitoare. 
"Du-te soare, vino luna, Sanzienele imbuna,
 Sa le creasca floarea floare,
 Galbena, mirositoare,
 Fetele sa o adune,
 Sa le prinda in cunune"…

In noaptea si ziua sarbatorii, Sanzienele, zane de factura pozitiva din arhaicul romanesc, cunoscute si sub numele de Imparatesele, Ienele Sanzienele, Reginele Holdelor, Zanele sau Dragaicele, umplu vazduhul, prinzandu-se in hore maiestre si cantand cu glasuri nemaiauzite.

Sanzienele, preotesele Soarelui, ale Frumusetii si ale Iubirii

Aceste fiinte mitice sunt de o frumusete nemaintalnita, au puteri aparte si sunt extrem de indragite de muritori. Ele aduc rodnicie pamantului, tin grindina la distanta, investesc plantele cu putere de leac si graul cu bob, ocrotesc copiii si ii feresc de boli, fiind totodata protectoarele femeilor insarcinate si a fecioarelor. Uneori, aceste frumoase preotese ale soarelui lasa in urma lor un parfum floral. Unii spun ca florile emana un miros mai puternic si mai pregnant atunci cand ele sunt in preajma...

Ca toate fiintele sensibile, Sanzienele sunt si capricioase. Daca nu li se acorda cinstea care li se cuvine, Sanzienele se supara si pedepsesc cu ‘lantul Sanzienelor’, aducand in vazduh, acolo unde sunt stapane, vijelii si grindine. Aduc pedeapsa si pe pamant, acolo unde se coboara ocazional, lipsindu-l de rod si de leac. Totodata, Sanzienele pot pedepsi femeile maritate care nu le cinstesc prin infertilitate.

Adesea, Sanzienele sunt reprezentate ca dansand in mijlocul pajistilor sau la marginile padurilor si purtand rochii diafane si stravezii, ce lasa sa se intrevada frumusetea alba a pielii. Alteori, aceste spirite ale naturii sunt infatisate dansand goale. Muritorilor de rand le este interzis sa le priveasca in aceste momente sau sa le asculte cantarile. Cei care indraznesc insa sa traga cu ochiul sunt pedepsiti de catre Dragaice. Fie li se ia glasul si raman muti, fie li se ia vederea, fie li se iau mintile si raman prostiti, fie trupul le ramane damblagit. 

Florile de Sanziene - flori sacre, flori magice. Traditii si obiceiuri de Sanziene

Florile de Sanziene sunt un simbol vegetal, substitut fitomorf al frumoaselor si diafanelor Sanziene si avand o simbolistica puternica. Aceste flori galbene, solare sunt flori tamaduitoare, ce capata puteri magice si miraculoase in aceasta zi. Florile de Sanziene sunt intrebuintate in descantece de dragoste, frumusete si sanatate. Se spun multe despre aceste flori… Se spune ca punandu-ti aceste flori sub perna in noaptea dinspre sanziene, il vei visa pe cel harazit de Dumnezeu. Se spune ca prinzandu-le in par in schimb sau punandu-le in san, vei fi dragastoasa tot anul. 

Daca iti clatesti obrazul cu roua stransa de pe aceste flori de femeile batrane din comunitate in zorii zilei de Sanziene, chipul tau va ramane frumos vreme indelungata si vei fi indragita de cel pe care il indragesti. Roua de pe florile de Sanziene are capacitatea de a face fetele “frumoase si curate ca apa neinceputa”. Si pentru femeile maritate, este valabil acest ritual de frumusete, iar strangerea rouai are conotatii similare. Ele isi improspateaza obrazul cu aceasta roua magica pentru a fi dragi sotului, dar si pentru a naste copii sanatosi, frumosi la chip si puri la suflet. Pe de alta parte, se spune ca daca iti infasori flori de sanziene in jurul taliei vei fi protejata de durerile trupesti.
In zorii zilei de Sanziene, fetele tinere si baietii arunca coronite impletite din flori de sanziene pe acoperisul casei. Coronitele fetelor sunt in forma de cerc, iar ale baietilor in forma de cruce. Daca vreo coronita cade de pe acoperis pe pamant, faptul este interpretat ca un semn de rau augur. Daca vreuna din coronitele fetelor se agata de horn sau daca acestea se lovesc – este semn de casatorie in cel mai scurt timp. Daca, in schimb, coronita ramane pe acoperis se considera semn de noroc si de viata lunga. In anumite zone ale tarii, fiecare membru al familiei trebuie sa-si arunce propria coronita pentru a vedea cum ii va merge pana la urmatoarea sarbatoare de Sanziene. 

Ziua urmatoare, se culeg coronitele si se atarna la grinde, unde vor sta pe tot parcursul anului. Amplasate strategic, deasupra tuturor, coronitele de sanziene pazesc casa respectiva de rau si farmece, de zburatori, de intors inima, de impotenta sau infertilitate. Ele aduc in schimb sanatate, bunastare si noroc locuintei si familiei:
"Eu voi inturna ulcica asta,
 si ulcica intoarna vatra,
 si vatra intoarna soba,
si soba intoarna grinzile cu horna
 si grinzile intoarna podelele
… si crangurile intoarna pe Sanziene.
Si Maica Domnului sa intoarne inimile celor impricinati
unul asupra altuia
 cu cugetele si cu dragostea
sa se impaciuiasca!…"
 In alte zone ale tarii, coronitele de sanziene se lasa peste noapte in gradina. Daca a doua zi, in zorii zilei, fetele carora le apartin le gasesc pline de roua inseamna ca se vor marita chiar in toamna aceea.




vineri, 22 iunie 2012

ILUZII IN NOAPTE


În noaptea aceasta e senin
Şi luna stă s-apară,
De multe ori am vrut să fim
Noi doi sub cer de vară.

Dar, iarăşi văd că tu lipseşti
Şi inima mă doare,
Ma amagesc, că mă iubeşti
Şi-mi găsesc alinare

Luna pe cer a apărut
Deasupra mea, deodată
Mă uit la ea, ce crezi că vad?
Fiinţa ta m-aşteaptă

Intind mâna să te ating,
Dar chipul tău dispare
Cobor privirea spre pământ
Şi inima mă doare

A fost o dulce-nchipuire
Văzându-te, in sine,
Dar gândul meu, la tine e
Si-am să te-aştept şi mâine.

sursa: autor necunoscut

joi, 21 iunie 2012

12 PRINCIPII ALE KARMEI


1. Marele principiu

...primesti ceea ce daruiesti… culegi ceea ce semeni…ceilalti sunt ceea ce esti cu ei… ceea ce ti se intampla este o consecinta a ceea ce ai facut la un moment dat. Marea lege mai poarta si numele de Legea Cauzei si a Efectului si este o lege care nu ne este deloc straina. Vrei Iubire in viata ta? Poate Liniste? Iti doresti Fericire? Vrei sa ...ai prieteni adevarati in jurul tau? Fii iubire. Liniste. Fericire.Fii un prieten adevarat.

2. Principiul Creatiei
Creatia este lucrul cel mai minunat din lume. Viata in sine este o minune. O minune a creatiei, a universului. Este imposibil ca ea sa ne ceara sa stam deoparte. Universul suntem noi. Suntem o parte mica si infima din el, suntem una si aceeasi. Viata ne-a fost data pentru A PARTICIPA si a NE IMPLICA in ea. Ceea ce se afla in jurul si exteriorul nostru este o manifestare a ceea ce se intampla in interiorul nostru. In momentul in care suntem noi si atat, in interior, in exterior ne inconjuram de acele lucruri care ne trebuie .Asigura-te ca in jurul tau se afla cu adevarat ceea ce iti doresti sa fie prezent. Inconjoara-te de ceea ce iti doresti sa fie in viata ta. Suntem parte a creatiei si cream la randul nostru.

3. Principiul Smereniei

Cu cat opui mai multa rezistenta unui lucru, cu atat mai mult acel lucru va rezista si va persista sa ti se intample. Atitudinea este totul. Chiar daca refuzi cu incapatanare sa accepti ceva, acel ceva nu va inceta sa ti se intample si se va repeta in viata ta. Acceptarea deschide insa multe usi, solutii si posibilitati.

4. Principiul Cresterii

Uneori ne dorim si spunem ca totul s-ar schimba in viata noastra daca circumstantele, oamenii, locul ar fi altfel, altcum, poate chiar altul. Rareori ne punem problema ca poate noi ar trebui sa fim altfel, altcum. Cresterea si evolutia incep cu noi insine. In momentul in care ne schimbam noi insine, din interior, si gandim mai bine, mai frumos, viata noastra va incepe sa se transforme in mai bine, mai frumos.

5. Principiul Oglinzilor (Principiul sacru al Responsabilitatii)

Accepta un adevar universal valabil: esti responsabil pentru ceea ce ti se intampla. Porti raspunderea vietii tale si a ceea ce se intampla in viata ta. Tu, inainte de toate. Tu inainte de ceilalti. Reflecti ceea ce te inconjoara si ceea ce te inconjoara te reflecta. Esti o oglinda a celorlalti. Ceilalti sunt chiar oglinda ta. Mediul in care te afli te oglindeste, la fel cum il oglindesti si tu pe el. Iar in momentul in care ceva nu merge cum trebuie in viata ta, gandeste-te ca poate ceva nu merge cum trebuie nici in interiorul tau.

6. Principiul Sincronicitatii (Principiul Conexiunii)

Atunci cand faci un lucru nu il face rupandu-l total de context sau gandindu-te ca este lipsit de sens.Totul conteaza in acest univers. Totul este conectat in acest univers. Nu ne schimbam sau evoluam doar noi, evolueaza simultan si alte persoane, fiinte, lucruri in jurul nostru. Totul este o unitate bine sudata chiar daca nu realizam acest lucru. Totul este sincron si se intampla fara sa ne dam seama. Si toate lucrurile se intrepatrund. Universul in sine este conectat si fiecare lucru ne duce mai aproape un altul.

7. Principiul Sacru al Directiei si al motivelor

Atunci cand urci pe o scara si vrei sa ajungi undeva, pasii tai, rand pe rand, conduc catre aceeasi tinta. Niciunul nu este mai important sau mai putin important decat celalalt, toti sunt importanti. Fiecare te duce catre celalalt si asa mai departe.

8. Principiul sacru al Disponibilitatii

In momentul in care crezi cu tarie si din tot sufletul in ceva anume si crezi ca este autentic, adevarat, mai devreme sau mai tarziu, intr-un anumit moment din timp, va trebui sa probezi si sa demonstrezi acel adevar. Mai devreme sau mai tarziu, ti se va cere sa pui in practica tot ceea ce ai invatat.

9. Principiul lui AICI si ACUM

Nu conteaza ACOLO, nu conteaza ATUNCI. Acolo si atunci te impiedica sa fii pe deplin fericit AICI si ACUM. Concentreaza-te asupra prezentului.Traieste-l fara sa te gandesti la ceea ce a fost, la ceea ce va fi. Din trecut invata, nici mai mult nici mai putin, decat atat cat ai nevoie. Din viitor, ia-ti speranta.

10. Principiul Schimbarii

Universul ne atrage atentia atunci cand suntem pe un drum gresit si nu pe cel pe care ar trebui sa fim. Pentru a o face, unele lucruri si situatii se vor repeta, iar si iar, uneori chiar suparator, pana cand invatam sa o acceptam si sa ne bucuram de ceea ce aduce, pana cand ne invatam lectiile. Oricat i ne-am opune, schimbarea este inevitabila. Mai devreme sau mai tarziu, tot va trebui infruntata ....schimbat drumul.

11. Principiul Rabdarii si al Recompensei

Daca iti doresti ceva cu adevarat si este lucrul de care ai cu adevarat nevoie, nu te astepta sa il primesti peste noapte si in niciun un caz pe nemeritate. O mare recompensa presupune un efort pe masura. Inarmeaza-te cu rabdare, depune eforturi pentru a ajunge la el, lupta pentru a-l merita, da-ti osteneala pentru el. Persista. Nu ceda prea devreme, prea curand. Recompensa vine in momentul in care esti pregatit.

12. Principiul Valorii si al Inspiratiei

Valoarea unui lucru este direct proportional cu energia si intentia pe care le-ai investit in acele lucruri. In momentul in care investesti timp, efort, energie in ceva anume, la un moment dat iei inapoi de la el cel putin o parte din ceea ce ai investit. De ce? Cum asa? Fiindca totul este un mare Intreg conectat si contribuind la ceva anume, contribui de fapt la Intreg.
                                Steven L. Hairfield - The Twelve Sacred Principles of Karma 



marți, 19 iunie 2012

IUBIREA - prima lege divina


Toti marii intelepti au fost de acord cu faptul ca iubirea este prima lege divina pe care omul trebuie sa o respecte pentru a fi in armonie cu el insusi, cu ceilalti si cu intreg universul. Deci, este important sa retinem ca IUBIREA este intotdeauna prima lege divina.
IUBIREA, asa cum o inteleg inteleptii, este ACTIUNEA de a fi un focar de fericire si sublima implinire, in acelasi spatiu cu alte fiinte, ceea ce inseamna ca iubirea este reala, la fel de reala ca si noi insine. Atunci, iubirea nu mai este o idee abstracta sau un concept intelectual steril, ci este traita ca ceva divin, inefabil, pe care il manifestam in ultima instanta, cu intreaga noastra fiinta dilatata in nemarginire.
Pretutindeni in Univers exista constiinta si fiinte capabile sa ia, la modul constient, propriile lor decizii. Iubirea universala cosmica nu pierde niciodata controlul: legile ei sunt la fel de logice, exacte si implacabile ca si legile fizicii. Ea este un mare mister si de aceea nu putem spune, in acest moment al evolutiei noastre, ca avem totala cunostinta despre aceste legi. Si totusi, la un anumit nivel de evolutie spirituala, oricine ajunge sa stie ca, in orice situatie, avem cu totii exact ceea ce meritam. De aceea, cu cat daruim mai multa iubire, cu atat vom primi mai multa iubire, si de cele mai multe ori generozitatea Divinului face sa primim de mii de ori mai mult decat noi oferim.
Aceasta este legea, asa cum afirma si Iisus: „Iubeste mult si mult vei fi iubit."
Poate ca multi dintre noi nu sunt multumiti de nivelul la care existam in Univers, dar, in realitate, noi suntem AICI in urma liberei noastre decizii de a ne expansiona in iubire sau de a ne retrage suspiciosi de la ea. Creierul si corpul pe care il ai in prezent, familia, societatea, momentul istoric in care ai fost nascut, toate acestea, si multe altele, au fost determinate, prin actiunile tale anterioare, de tine insuti, de gradul tau de expansiune, de cat de mult ti-ai dorit sau iti doresti sa iubesti. Nimeni nu ti-a facut nimic pe nedrept, nimeni nu te-a pedepsit din intamplare, nimeni nu te-a fortat. Totul depinde numai de tine. In experienta fiecarei secunde pe care o traiesti, exista o absoluta justitie. Nimic nu e ascuns, nimic nu e pierdut, nimic nu e uitat, nimeni nu e niciodata abandonat.
Iubirea este ceva euforic, pe care il faci, in primul rand, pentru tine insuti, fara ca prin aceasta sa fii egoist si rezultatele se traiesc launtric, direct proportional, in propriile tale experiente. Orice informatie de acest gen exista in permanenta in spatiu si nu are nevoie de carti, pentru a fi cunoscuta sau pentru a actiona. Ea este totdeauna, in stare potentiala, chiar si in tine.
Misterul iubirii este dincolo de ratiune: tu stii ca toti suntem egali in potential, ca, intr-adevar, nimeni nu are nevoie de ajutor din partea nimanui, nimeni nu are nevoie sa i se spuna sau sa i se dea ceva, deoarece, la nivel potential, fiecare dintre noi are intotdeauna tot ceea ce ii este necesar, si, cu toate acestea, faci cel mai dezinteresat si cel mai plin de compasiune act din cate exista, oferind, prin iubire, fratilor si surorilor tale, tot ceea ce e mai bun si mai frumos in tine. In acest fel, retransmiti si altora, la momentul oportun, ceea ce ai primit si tu atunci cand a fost necesar.
Universul, asa cum il percepem noi de la nivelul la care suntem, poate fi considerat iluzoriu, sau, mai bine zis, partial adevarat, si, tocmai de aceea avem cu atat mai mult un motiv in plus pentru a ne bucura de el in mod detasat si de a-l iubi dezinteresat, in loc sa ne lasam inspaimantati si inrobiti prosteste de propria noastra imaginatie, care, atunci cand nu este pe deplin controlata, ne ascunde mai mereu aspectele esentiale ale manifestarii universale. Tot ceea ce se petrece pe Pamant isi gaseste instantaneu reflexia pe oricare dintre nivelele vibratorii, de la cel mai elevat si pana la cel mai de jos. Astfel, orice actiune a noastra produce modificari, mai mult sau mai putin profunde, la absolut toate nivelele manifestarii macrocosmice. Suntem, deci, in totalitate liberi sa facem sa predomine in fiinta noastra oricare dintre aceste nivele. Pentru aceasta nu trebuie sa schimbam nimic altceva, decat sa ne focalizam intens atentia si sa ne amplificam iubirea.
Indiferent ce ai face, iubeste-te ca faci aceasta. Orice ai gandi, iubeste-te pentru ca gandesti aceasta. Iubirea este singura dimensiune care trebuie amplificata si rafinata. Iar daca nu esti sigur sau nu stii ce inseamna sa iubesti cu adevarat, iubeste-te din tot sufletul pentru ca nu stii inca ce e iubirea. Nu exista nimic mai important in acest Univers decat iubirea nesfarsita, pe care fiintele constiente o manifesta detasat, una fata de alta, in deplina libertate, fara posesivitate sau gelozie.

Nu vei fi capabil sa depasesti, ireversibil, actualul tau nivel vibratoriu dominant, pana ce nu vei invata sa te iubesti cu adevarat pe tine insuti sau, cu alte cuvinte, sa te accepti in totalitate ASA CUM ESTI ACUM.

Indiferent care este nivelul tau spiritual, indiferent unde te afli in Univers, alegerea ta este mai mereu aceeasi: sa-ti expansionezi constiinta sau sa te contracti. Si, totdeauna, trebuie sa incepi exact de acolo de unde esti. Daca esti constient, nu mai este nimic rau in a fi acolo unde esti – aceasta fiind doar una din nenumaratele experiente, care iti sunt puse la dispozitie pentru a te perfectiona, in functie de aspiratiile tale sau nivelul tau launtric. Ceea ce tu esti, pot fi si eu; ceea ce eu sunt, poti fi si tu.Ceea ce eu sunt astazi, tu vei putea fi, fara indoiala, in viitorul apropiat.

Tot ceea ce facem se oglindeste fidel in noi insine si, chiar si atunci cand incetam a mai actiona, oglindirea respectivei actiuni se intipareste pentru totdeauna in noi, determinand un raspuns oarecum asemanator, mai devreme sau mai tarziu; prin urmare, cel mai adesea nu trebuie sa ne impotrivim, ci sa transcendem, deoarece impotrivirea inseamna non-acceptare, ducand la contractie, pe cand transcenderea inseamna acceptare plenara, inglobare, conducand la expansiune. Impotrivindu-te, te implici si adesea suferi, pe cand, transcendand, te detasezi si gasesti fericirea.

sursa: http://www.j-lorber.com/Romania/Iubirea_-_prima_lege_divina_/iubirea_-_prima_lege_divina_.html

luni, 18 iunie 2012

REPERE PSIHOLOGICE ALE OMULUI EVOLUAT SPIRITUAL

In primul rand calmul este o caracteristica speciala a acestui om. Te afli intr-o mare de oameni agitati si dintr-o data vezi pe unul dintre ei ca e linistit si ca surade ca si cum nu ar fi deloc afectat de toata nebunia momentului. Deja vrei sa te indrepti spre el, sa il cunosti. Simti ca are ceva special si nu stii ce. Surasul lui nu e un suras orgolios, nu pare sa spuna “eu de voi rad acum”, ci e un suras care pare sa spuna ”stai linistit, si aceasta problema va trece si va veni iar soarele”.

Da, optimismul este ceea ce nu trebuie sa lipseasca din personalitatea acestui om. In orice situatie stie ca exista si ceva de invatat din aceea agitatie, stie ca fiecare problema poarta in ea si solutia, dar inca nu e vizibila. Increderea in sine e atat de puternica, incat chiar si atunci cand oamenii din jur spun ca nu exista sanse de reusita, omul superior nu renunta. Nu mai are cum sa renunte, a investit tot sufletul in ceea ce face, daca ar renunta si-ar lasa acolo sufletul si ar ramane gol pe dinauntru.

Foarte grea este urmatoarea caracteristica: asteptarea. Omul evoluat spiritual nu se plictiseste asteptand, el asteapta altfel decat ceilalti oameni. Pentru el asteptarea este cea care da valoare lucrului pe care il asteapta. Cum de poate sa astepte fara sa se plictiseasca precum ceilalti? Isi tine mintea atenta, sub control. Nu o lasa sa sara de la un gand la altul, el e atent numai la ceea ce cauta, ca un vanator in cautarea unei prazi. Nu renunta, nu se plictiseste de asteptare.

Cand cineva spune minciuni sau barfe despre el, acest om rade – nu intoarce vorbele in avantajul lui. Stie ca are de-a face cu niste copii imaturi. Rezistenta la barfele si minciunile celorlalti este o alta caracteristica a personalitatii perfecte. Daca vrei sa reusesti asta si tu va trebui sa iti spui de fiecare data ca acesti oameni care te vorbesc de rau, de fapt au ei acele probleme pe care le pun pe umerii tai. Nu ii judeca, ci accepta ceea ce spun ei cu acelasi suras calm si detasat.

Razbunarea este un cuvant care nu exista pentru omul care vrea sa se dezvolte. Razbunarea te face mic in ochii tai si ai lumii. Daca cineva simte dorinta de razbunare inseamna ca plateste cu aceeasi moneda raul care i-a fost facut. Asta pentru ca nu are monede mai valoroase. Omul evoluat spiritual iarta persoana care i-a facut rau, dar incearca sa repare acel rau. Nu sta cu mainile in san si nu face nimic, ci actioneaza, isi urmareste obiectivele. Nu se roaga de nimeni si din aceasta cauza pare un pic nesociabil. Oamenii din jurul lui ar vrea ca acesta sa ceara ajutor, nu le place sa aiba langa ei un om autonom. Insa omul pornit pe calea dezvoltarii personale este din ce in ce mai autonom. Fiecare zi ce trece el se maturizeaza si de la starea de copil neajutorat devine adult.

Visul – atunci cand un om incepe sa se dezvolte isi schimba visele, viata lui ii cere sa viseze ca zboara mai sus. Vrea mai mult, nu se mai multumeste sa fie numai bucuros, ci vrea sa fie fericit. Nu ii mai este deajuns o viata calduta, vrea o viata fierbinte. Cu toate astea obiectivele pe care si le stabileste nu ii devin obsesie. Daca ai inceput deja sa mergi pe aceasta cale stii ca omul evoluat spiritual este flexibil. Daca un obiectiv este de neatins nu se sinucide, se adapteaza. Nu trece peste cadavre ca sa isi atinga obiectivul – stie cand sa renunte.

E perfect adaptat la resursele pe care le are, nu sufera pentru ca...dupa luni vine marti. Stie ca ceea ce e inevitabil trebuie acceptat cu calm. Atunci cand nu reuseste sa isi atinga obiectivele, cand are parte de esec, isi reanalizeaza strategia si o adapteaza. Pentru el succesul sau esecul sunt fiecare importante. Succesul ii spune ca a reusit sa inteleaga mecanismele universului si sa se adapteze la ele. Esecul, pe de alta parte, ii spune tot ce are nevoie despre lispurile cu care inca se confrunta. Esecul poarta in el mult mai multa informatie decat succesul. Omul evoluat spiritual stie asta si este atent la cauzele adevarate ale esecului, care de cele mai multe ori sunt in el, nu in afara lui. El stie ca poate a ales gresit strategia, sau ca poate nu isi doreste din toata fiinta acel obiectiv.

Ceva special il defineste insa pe acest om. Chiar daca si-a vazut visul distrus, nu abandoneaza. Nu poate sa abandoneze. Suporta orice, dar merge inainte. Daca nu ii reuseste o strategie si nu isi atinge un vis astazi, el maine insista din nou. Daca lumea ii spune ca ceva este imposibil, el spune ca in acest caz o sa il atinga un pic mai tarziu, dar cu siguranta il va atinge.

Isi asuma riscuri – are asa mare incredere in oameni si in el incat risca totul. Risca sa piarda tot ce are pentru ca stie ca daca deja a reusit odata sa cladeasca, va reusi si a doua oara. Stie sa piarda fara sa renunte. Chiar daca cei din jur ii spun sa se opreasca pentru ca risca prea mult, el stie ca jocul este mai important pentru el decat castigul. Daca ar trebui sa aleaga intre castigul final si jocul in sine, ar alege jocul fara sa stea pe ganduri.

Omul evoluat spiritual daca este inconjurat de multime sau e singur in camera se comporta la fel. Pur si simplu se simte relaxat in ambele situatii. Nu cauta sa iasa in evidenta in mijlocul unui grup. Nu rade de ceilalti, dar nici nu sta rezervat facand pe desteptul. Pur si simplu se adapteaza. Cred ca acesta este cuvantul cheie care defineste cel mai mult acest model de om: adaptarea.

Atunci cand ceilalti oameni isi pun toata increderea in prieteni sau familie, omul evoluat spiritual stie ca nu are voie sa ceara nimanui nimic. Nu el este centrul universului, buricul pamantului. El stie ca nimeni nu s-a nascut ca sa il serveasca pe el, ca sa il faca pe el fericit. In orice relatie un asemenea om cere putin si ofera mult. Ii place sa ii faca pe altii fericiti, dar nu cere acelasi lucru de la ceilalti. Face contrar celor care spun “sa se comporte cu mine, asa cum ma comport eu cu ei”. El crede ca problemele lui sunt mai mici decat ale celorlalti, asa ca nu are voie sa ii incarce si el cu cereri.

Caracteristica mea preferata – este trairea prezentului. Omul superior nu se gandeste cu regret la trecut, nu zice ”ca bine a fost anul trecut, mult mai bine decat acum”. El stie ca fiecare moment are farmecul lui, daca stii sa il savurezi. Daca stii sa cauti ceva placut in fiecare clipa, o faci sa devina eterna. Viitorul nu il intereseaza decat pentru planificare. Nu se gandeste ca o sa ii fie bine in viitor. In viitor o sa ii fie exact asa cum o sa ii fie. Pentru el viitorul inseamna inca o zi in care va invata ceva nou. Isi propune obiective, dar le traieste deja din prezent. Momentul prezent e cel care ii face bucurie, nu viitorul sau trecutul.
                                                                   Mariu Simion - fragment



sursa: http://www.iubiresilumina.com/

vineri, 15 iunie 2012

SUFLET-PERECHE FLACARA GEAMANA


Prietenii şi persoanele pe care le-ai iubit în vieţile precedente sunt suflete-pereche. Când întâlneşti un suflet pereche, simţi că există o legătură şi o relaţie specială între voi, asociată cu o senzaţie de familiaritate. Te simţi foarte bine cu ei şi relaţia dintre voi este de tip pozitiv. Chiar când ţi se întâmplă să ai ceva probleme şi unele discuţii, totul se rezolvă uşor şi odată ce-ai înţeles substratul, situaţia, chiar dificilă, serveşte la învăţarea de către amândoi a unei lecţii identice. 
Există trei categorii de suflete-pereche. Fiecare dintre categorii are trăsături
caracteristice care le face distincte şi de neconfundat  faţă de alte persoane
din viaţa ta.

Suflete-pereche camarade, sunt oamenii care te ajută să îţi atingi un scop, sau te sprijină în îndeplinirea unei anumite sarcini propuse.Ajutorul lor se poate manifesta printr-o simplă observaţie făcută în timpul unei conversaţii, care te luminează într-o dilemă şi te readuce pe cărare, sau poate îţi oferă chiar un ajutor fizic, prin care îţi poţi atinge scopul urmărit. Ei intervin şi te sprijină în cele mai diverse moduri, atunci când ai mai multă nevoie. Darul lor, oricum s-ar exprima, îţi oferă posibilitatea de a învăţa, de a-ţi împărtăşi cele ştiute de ei şi de a fi ajutat. Într-o viaţă anterioară tu ai fost cel care i-ai ajutat, iar acum te răsplătesc, dându-ţi înapoi cele primite.

Îţi întâlneşti sufletele-pereche camarade zilnic într-o mare varietate de situaţii şi împrejurări. Le recunoşti în prietenul care îţi oferă un sfat înţelept la problema care te frământă, în cunoştinţa care îţi oferă să te transporte atunci când te-a lăsat maşina în pană sau în profesorul care te îndeamnă la învăţat. El sau ea ar putea fi cineva care are aceleaşi interese sau îndeletniciri particulare cu tine, sau cineva care te încurajează să faci ceva bun, ceva ce ai dori să faci, sau chiar şeful care îţi apreciază munca.

Sufletele-pereche camarade sunt oameni cu care te simţi bine. Sunt cei cu care ai petrecut împreună o perioadă scurtă de timp într-o viaţă anterioară.De obicei nu există o legătură serioasă între voi şi asocierea din prezent cu ei tinde să fie de scurtă durată. Dacă legătura dintre voi devine mai puternică datorită relaţiilor voastre pozitive şi permanente, ei pot deveni suflete - pereche gemene în viitor.

Suflete-pereche gemene sunt acei oameni cu care ai avut o relaţie specială de
prietenie în multe vieţi trecute.Te simţi total deschis şi destins în prezenţa
lor. Întâlnirea cu un suflet-pereche geamăn este ca atunci când întâlneşti un
vechi prieten pe care nu l-ai văzut de mult. Te simţi bine cu acea persoană şi
reiei legătura exact de unde ai lăsat-o în viaţa trecută, ca şi cum nu s-ar fi
scurs timp deloc de la ultima voastră întâlnire. Recunoşti un suflet-pereche
geamăn, ca pe cineva având toate caracteristicile unui suflet-pereche camarad, dar cu o legătură mai profundă între voi.

Sufletele-pereche gemene, sunt de obicei membri de familie apropiaţi sau
prieteni deosebiţi.Uită-te la prietenii adevăraţi pe care îi ai, cei care te înţeleg întru-totul şi vei vedea în faţă un suflet-pereche geamăn. Deseori nici nu e nevoie să îi vorbeşti, deoarece sufletele voastre sunt acordate între ele la nivel telepatic. Îi cunoşti gândurile şi simţămintele în mod intuitiv.

Vei vedea de asemenea că multe din experienţele vieţii tale prezente se desfăşoară în paralel cu cele ale sufletului tău pereche-geamăn. Vă veţi ajuta unul pe altul, în diverse moduri, să evoluaţi şi să învăţaţi, iar prietenia
dintre voi se va întări şi mai tare. Relaţia voastră actuală poate dura de la câţiva ani, până la toată viaţa. Chiar în cazul, că vă despărţiţi, o veţi face
de o manieră pozitivă şi veţi păstra o amintire frumoasă prieteniei dintre voi.


 Un suflet-pereche flacără geamăn este unicul şi singurul tău suflet-pereche
adevărat. Aţi petrecut multe vieţi împreună, plini de dragoste şi grijă unul faţă de celălalt şi legătura dintre voi este profund spirituală.Când îl întâlneşti din nou în această viaţă, ca bărbat sau ca femeie simţi o atracţie imediată şi între voi se stabileşte un raport cu totul special. Simţi un curent electric de energie care trece prin amândoi şi ai senzaţia că vă cunoaşteţi dintotdeauna. Sufletul tău îl recunoaşte imediat pe celălalt şi îşi aminteşte de sufletul-pereche flacără şi acest lucru este resimţit în profunzimea extremă a fiinţei tale.
Nu există decât un singur adevărat suflet-pereche care este jumătatea ta perfectă şi împreună creaţi o atmosferă ca de vrajă între voi, ceva ce nu mai
simţi cu nimeni niciodată. Un suflet-pereche flacără geamăn are  toate (caracteristicile şi calităţile unui suflet-pereche camarad şi cele ale unui
geamăn, combinate în aceeaşi persoană, faţă de care ai un sentiment cu totul şi cu totul special. Acest sentiment este întotdeauna perfect reciproc. Se spune că acest suflet flacără reprezintă jumătatea sufletului tău şi că împreună formaţi un adevărat întreg, plin de dragoste şi armonie. Când îţi găsesti sufletul-pereche flacără, îţi găseşti în acelaşi timp imaginea în oglindă a sufletului tău. Sufletul tău îşi aminteşte frumuseţea şi bucuria dragostei spirituale pe care o împărtăşiţi şi încearcă să o trăiască şi să o exprime pe
durata încarnării tale fizice.

Sufletul tău-pereche flacără geamăn este de cele mai multe ori de sex opus, deşi în anumite ocazii el sau ea se pot prezenta sub forma unui frate sau soră de obicei geamăn). S-ar putea chiar să semănaţi unul cu altul, având trăsături
identice, mai ales în jurul ochilor. Între sufletele-pereche flacără apare un
fenomen interesant. Energiile spirituale sunt într-un acord atât de perfect şi
atât de legate unele de altele, încât se formează un arc strălucitor de lumină
între aurele lor, un curcubeu de energie ce uneşte cele două suflete.

Multă lume crede că din momentul în care ţi-ai găsit sufletul-pereche flacără,
te căsătoreşti cu el şi trăiţi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Se poate întâmpla şi aşa, dar pot apărea totuşi probleme datorită karmei negative intervenite între voi în vieţile anterioare. Sigur este faptul că între două suflete-pereche-flacără curge în permanentă un fluviu subteran de iubire, care depăşeşte orice negativitate.

Nu te întâlneşti cu sufletul tău-pereche flacără în fiecare dintre vieţi, deoarece se poate întâmpla ca lecţiile individuale care trebuie învăţate de către fiecare dintre voi să fie diferite, sau calea propusă de evoluţie să nu coincidă. Chiar dacă nu sunteţi alături, fiecare tindeţi prin ceea ce faceţi să ajungeţi din nou împreună şi sufletele voastre evoluează pe un drum spiritual comun. Este posibil ca în decursul uneia dintre vieţi, să fiţi împreună doar un răstimp scurt, deoarece aţi căzut în prealabil de acord să vă ajutaţi unul pe altul într-un mod anume, sau puteţi fi alături toată viaţa. Totul depinde de ceea ce aţi hotărât înainte de a vă fi născut.

                                                                        Gloria Chadwic


joi, 14 iunie 2012

ASA VA FI MEREU...


Iubita mea, în seara asta
Cu tine-aş vrea s-adorm
Să te sărut, să te mângâi,
Iar tu, să nu ai somn

Să-mi fii alături, şi să-mi spui
Cum ştii tu cel mai bine
Că mă iubeşti şi-ai vrea să ştii
Ce mult ţin eu la tine

În braţe-apoi tu să mă strângi
Lăsându-te-n spre mine
Eu să-ţi zâmbesc şi-apoi să-ţi spun
Cât poate fi de bine

Şi uite-aşa amândoi vom sta
Ţinându-ne în braţe
Ne-om săruta şi-am adormi
În zori spre dimineaţă

Şi-a doua zi la fel va fi
Doar noi, cu-a noastră viaţă
Ne-om săruta, ne vom iubi.
Of!!! iar e dimineaţă.

sursa: autor necunoscut

miercuri, 13 iunie 2012

TE SIMT...

 Te simt precum o adiere ,
Ce sufletul mi-l infioara.
Te simt ca o lumina ,
Ce-n viata mea coboara.


Te simt ca ploaia rece
Din timpul unei veri,
Precum un aer cald 
In timpul unei ierni.


Te simt, in inima, in gand
Suspin la a ta chemare,
Ma doare sufletul si plang,
Arzand de nerabdare.







sursa: autor necunoscut

luni, 11 iunie 2012

REINCARNAREA SI LEGATURA EI CU TINE


Cercetand pentru a deslusi scopul si intelesul vietii, oamenii au ajuns la concluzia ca Adevarul se afla in ei insisi.

Au devenit constienti de acea esenta speciala pe care o detineau si pe care au numit-o suflet. Au invatat, pe baza lor, ca sufletul lor era nemuritor si ca propria lor constiența se dezvolta de-a lungul timpurilor. Doar modul de percepere a acestei cunoasteri este diferit, adevarul ramane acelasi.

Ei au devenit constienti ca moartea nu reprezenta un sfarsit, ea era urmata de un nou inceput, care crea ciclul vietii. Au descoperit un model ritmic  ce se relua mereu si mereu, sufletul lor renascandu-se de fiecare data la un alt nivel de constiența.  Si-au dat seama ca ceea ce faceau intr-una din vieti, se reflecta intr-o alta viata.


Reincarnarea reprezinta credinta in viata de dupa moarte. Sufletul tau se naste din nou intr-un alt corp fizic in scopul maririi gradului de cunoastere si pentru a intelege si a rezolva sentimente si fapte negative pe care le-ai manifestat in vietile tale anterioare. Prin reincarnari repetate ajungi sa inveti lectiile karmice si sa te bucuri de rasplata lectiilor deja invatate. Pe masura ce acumulezi cunostinte si-ti perfectionezi sufletul, atingi o uniune din ce in ce mai stransa cu eul tau superior, cu Sinele-Dumnezeu.

Pe drumul ce il strabati din viata in viata, esti pus in fața consecintelor unor experiente pe care le-ai trait anterior, fie pozitive, fie negative.

Suma acestora este cunoscuta sub denumirea de karma sau legea cauzei si efectului.

Cauza si efectul inseamna de fapt modul in care iti construiesti propria realitate. Ti-o construiesti prin ceea ce faci in fiecare moment al vietii tale. Prin gandurile, sentimentele si faptele tale, tu esti cel ce determini aparitia si desfasurarea evenimentelor. Cand traiesti efectul karmei, de fapt suferi efectul tuturor gandurilor, sentimentelor si actiunilor pe care le-ai provocat si le-ai incercat in vietile tale trecute.

In acest proces de evolutie a sufletului tau, devii constient de toate cauzele produse de tine. Iti oferi tie insuti ocazia sa-ti traiesti karma si ai libertatea de-a alege cum vrei sa procedezi cu ea. Tu esti cel care alege, fie sa schimbi si sa indrepti ceea ce ai facut inainte, daca este nevoie sa fie corectat, fie sa-ti continui si sa-ti accentuezi karma pe care o vei avea de rezolvat in viata urmatoare.

Cu aceeasi ocazie iti oferi posibilitatea sa te bucuri si sa profiti de ceea ce ai invatat deja si totodata libertatea de a-ti aprofunda cunoasterea. in cautarea ta pe drumul iluminarii spirituale, devii constient ca tu esti cu adevarat cel ce isi construieste propria sa realitate.

In cadrul acestei credinte despre reincarnare se afla o intreaga lume de cunoastere si de autocunoastere.

Cunoasterea a ceea ce ai trait inainte si intelegerea aparentelor nedreptati si inegalitati ale vietii, aduce inteles si scop vietii prezente.

Prin acceptarea responsabilitatii consecintelor atitudinilor si faptelor tale trecute, iti maresti forta de a face schimbari pozitive in viata ta actuala, ceea ce iti da posibilitatea sa-ti inveti lectiile si sa-ti echilibrezi karma.

Cunoasterea faptului ca ai forta sa controlezi ceea ce se intampla in viata ta prezenta si de a te bucura de multele placeri si provocari ale existentei fizice, iti da constiența si siguranta ca tu esti stapanul destinului tau.

Prin intelegerea tuturor experientelor tale, dobandesti cunoasterea si iluminarea care te face sa fii constient de adevarata ta natura spirituala.

Prin descoperirea a ceea ce ai fost inainte si in ce fel experientele trecute determina ceea ce esti in prezent, capeti posibilitatea unor imense castiguri in ceea ce priveste intelegerea experientelor tale de acum. Deosebita importanta a reamintirilor vietilor anterioare consta tocmai in aplicarea cunostintelor si concluziilor obtinute din vietile tale anterioare, la evenimente, situatii si relatii din viata prezenta.

Procesul de reamintire a vietilor tale anterioare

Un filozof spunea odata:

"invatarea reprezinta reamintirea a ceea ce ai invatat odinioara."

Subconstientul tau are o memorie perfecta si este depozitul tuturor gandurilor, sentimentelor, experientelor si cunostintelor acumulate. Toate evenimentele si sentimentele traite si de care ai fost constient pe durata unei vieti sunt inregistrate in mintea ta. Reamintirea vietilor tale trecute este un proces natural care implica trei conditii:

* dorința de a cunoaste,

* increderea ca esti pregatit, dornic si in stare sa cunosti; si

* credinta ca ceea ce vei cunoaste iti va trezi amintirile prezente si-ti va permite sa-ti amintesti vietile anterioare.

Toate amintirile pe care le chemi in minte apar din motive foarte importante, pentru a te ajuta in viata ta prezenta. Ele ies la suprafata pentru a-ti oferi discernamantul si raspunsurile necesare intelegerii a ceea ce simti in cadrul relatiilor in care esti implicat si cu ajutorul lor, iti poti explica situatii si evenimente din viata ta actuala. Te ajuta sa devii constient de modul in care faptele si experientele tale prezente sunt legate si determinate de evenimentele petrecute in vietile anterioare si iti aduc o intelegere clara a influentei lor asupra vieții tale prezente. Ele iti apar pentru a te ajuta sa inveti lectiile vietii, sa-ti echilibrezi karma si pentru a te sprijini in evolutia ta spirituala.

luni, 4 iunie 2012

CAT DE IMPORTANTA ESTE COMPATIBILITATEA


Fiecare om este compatibil cu o alta persoana intr-o masura suficienta incat sa poate colabora pe termen scurt. Puneti la intamplare doua persoane intr-o echipa si veti vedea ca, chiar daca nu vorbesc aceeasi limba, vor gasi modalitatile necesare pentru a duce la bun sfarsit sarcina care le-a fost intrebuintata. Dupa ani multi de studiu si practica astrologica, se poate afirma ca nu exista incompatibilitate totala. Un minimum de compatibilitate de aproximativ 35%-40% se gaseste intre oricare doua persoane luate la intamplare. 

Ceea ce un astrolog va poate spune  este, cum veti relationa mai bine, care sunt acele parti unde sunteti compatibili: comunicare, sexualitate, ajutor reciproc, etc. In harta astrala a fiecarui om exista Soarele, Ascendentul, Luna, Mercur, Venus etc. si acestea pot forma diverse aspecte cu planetele din harta astrala a celeilalte persoane. Cu o interpretare corecta, astrologul va poate ajuta sa va imbunatati compatibilitate pe sectoarele mai putin bine aspectate. Deci, ceea ce trebuie sa retineti de aici, este faptul ca daca cititi in horoscop  ca zodia X cu zodia Y nu este deloc compatibila, nu inseamna ca nu aveti nici o sansa sa aveti o relatie buna. Prin comunicare si interes acordat dezvoltarii relatiei de catre ambii parteneri, va puteti imbunatati relatia, chiar daca la inceput sunt multe diferente intre voi.
Totusi, tot experienta astrologica spune ca foarte rar ajung intr-o relatie de iubire persoane cu o compatibilitate de 40%. Acestia in general se mentin la nivel de amici, colegi, cunostinte. Majoritatea persoanelor care ajung sa formeze un cuplu, au o medie de compatibilitate de 60-70%.

De la acest nivel (65%), este logic, ca daca persoanele isi dau interesul pentru relatia lor, atunci ajung sa isi imbunatateasca suficient compatibilitatea spre foarte buna 80%, dar atunci cand unul din partenerii de cuplu nu mai este interesat de relatie atunci compatibilitatea intre ei poate scade sub 50%.

Foarte rar sunt cazuri in care partenerii de cuplu au o compatibilitate astrologica de 80%-90% din start in harta lor relationala, pentru ei chiar este foarte usor sa traiasca fericiti impreuna, fara multe eforturi. 


sâmbătă, 2 iunie 2012

RAUL DE IUBIRE - boala celor care au iubit


"Cea mai dulce fericire, cea mai salbatica durere… iubirea este” (Pearl Bailey)

Raul de Iubire se instaleaza din cauza dependentei de o persoana, a insecuritatii personale si a fricii in fata necunoscutului si a viitorului.
Deplin, total, adanc… parca nimic nu ajuta atunci cand suferi de raul din iubire… nimic nu picura balsam pe rana… nimic nu aduce uitare in inima… nimic nu umple golul, nimic caderea, nimic agonia, nimic durerea…. Deloc zambet, deloc speranta, deloc viitor. Te stingi incet, cu pasi inceti, mici, timizi, dar siguri. Si ratacesti pe drumuri pe care nu credeai ca o sa le bati vreodata. Si bati la porti pe care nu vrei sa le mai deschizi vreodata. Ti se intampla oare tocmai tie? Si te sufoci teribil. Ceva te apasa puternic in piept. Ai un vis urat? Nimic nu a fost vreodata mai real. O menghina iti strange poalele capului. In acelasi timp, pamantul se crapa sub tine si iti doresti sa te ascunda, sa te inghita…Sa fugi poate… Unde???
Nimic nu-ti opreste ratacirea si nici nu-ti aduce fericirea. Deplin, total, adanc… nu tine… si nu ai aer, nu ai spatiu, nu vrei nimic si vrei totul… il vrei pe el… dar pe el nu il mai poti avea… si atunci nu mai vrei nimic… nici soarele… nici lumina… nici prietenia… nici mana intinsa… nici fericirea celorlalti…  cat te doare acum ca altii pot sa se iubeasca si sa se stranga de mana… ti-e mai bine singura... sa fii tu cu tine… te incearca un delir surd… … tu nu esti ca altii.. ei au inca aripi… sa suferi singura, liber… liber in lacrimi… gura uscat si inima uda… liber in melancolie… liber in frisoane si tremurat… liber in dor… liber in nefericire si abis… liber in dor… liber in orgoliu… esti bolnava… bolnava de iubire… de lipsa ei… nimic nu te vindeca decat pe jumatate… nu acum… dar lasa timpul… mai devreme sau mai tarziu… vei trai din nou…

Raul de iubire

Cativa hormoni eliberati la nivelul creierului si devii dependent de iubire, de fustul, mirosul, sunetul, vederea, atingerea celui iubit... Dragostea este chimie. Si alchimie. Si magie. Si stiinta. Si o intrega furtuna hormonala si un intreg proces chimic. In timpul procesului de indragostirii, la nivelul creierului au loc anumite schimbari chimice, anumite eliberari de substante chimice. Dopamina, “hormonul placerii”, feniletamina, ‘drogul iubirii’ ce poate fi gasit si in ciocolata, norepinefrina, “amplificatorul energiei”, oxitocina si vasopresina – hormoni eliberati in timpul dragostei si a sexului, feniletamina, endorfinele… toate se joaca cu iubirea noastra si, pe rand, ne controleaza iubirea in toate etapele ei: pasiune si debutul unei relatii, relatie pe termen lung si lipsa iubirii si a reciprocitatii ei.

 Iubirea este o forma de idolatrie si de inaltare a obiectului afectiunii tale la starea de idol. Cand idolul tau, Dumnezeu tau, se coboara pe pamant, cand cel iubit se retrage din viata ta, nu mai simti decat crucea. Si o mare suferinta. Surescitare. Tu aflat pe o margine instabila si subtire in care te hranesti cu momentele in care te simteam bine si iubit. Tu care acum nu te simti in niciun fel... Nici iubit, nici dorit, nici nimic, ci doar singur… 
Raul de iubire (love sickness) este o realitate trista pe care multi dintre noi o experimenteaza cel putin macar o data, la sfarsitul unei relatii sau in timpul unei relatii atunci cand situatia dintre doua persoane nu este tocmai roz. Il putem experimenta indiferent de faza iubirii in care te afli. Iar raul de iubire este de fapt… raul de lipsa iubirii.

Cautam cu totii nivelul perfect de iubire si ne compromitem fiinta, visurile, viata pentru a o gasi. Iubirea inseamna a te atasa de obiectul afectiunii tale, a te concentra asupra lui, a-l venera. Iubirea iti poate umple viata pentru ca mai apoi sa te lase gol, flamand, in cautarea de orice ar putea sa-ti vindece inima, sa-ti aline apetitul de iubire. Detasarea de iubirea ta, absenta brusca a unei persoane iubite din viata ta, lasa un gol fizic si emotional in inima ta. Nu este mult spus ca raul de iubire are simptome asemanatoare unei boli.

“Oamenii pot muri din cauza inimii frante. Dupa despartirea de o persoana iubita, intri intr-un stadiu de disperare si de deznadejde…. Deznadejdea este ca o groapa. Cand esti in ea, este foarte greu sa iesi de acolo si te ingemanezi cu deznadejdea. Nu ai nicio perspectiva si nu este niciun drum inainte pe care sa il vezi. Te afli intr-un asa stadiu de disperare incat tot ceea ce vrei este sa te ghemuiesti si sa mori”, spune profesorul Alex Gardner, specialist in psihologie clinica in Glasgow si membru al Asociatiei Britanice de Psihologie intr-un articol aparut in publicatia Daily Mail.

Cum se manifesta raul de iubire. Simptome fizice si emotionale:

-Indiferent ca ne referim la senzatia de gaura in stomac sau la nivelul intestinului, la starea de greata, la dificultatea in a respira, la ameteala, la durerile de cap sau durerea surda la nivelul vreunui alt organ, raul de iubire iti induce o stare generala de rau, de rau fizic.
-senzatia continua de stres si suferinta conduce la senzatia de greata si la senzatia de a varsa
-senzatia de epuizare si letargie, de teama, singuratate si anxietate
-pierderea apetitului sau, in unele cazuri, amplificarea lui anormala
-deficiente in comunicarea cu ceilalti. Nu vrei, nu poti, iti este mult prea greu sa vorbesti despre ceea ce ti se intampla. Iti este prea greu sa vorbesti despre orice de fapt
-Crize de plans. Vrei sa fii singura pentru a putea suferi in voie si a plange. Crize de manie. Crize de blamare. Crize de autoinvinovatire.
-senzatia de plutire, de detasare de ceea ce se intampla in jurul tau
-slabirea brusca
-accelerarea batailor inimii
-melancolie sau o stare de ‘inaltare’ asemanatoare betiei, deopotriva de energie si epuizare, de delir, de autoiluzii si deziluzii
-in unele cazuri, poti manifesta simptome asemanatoare gripei, fara sa ai insa gripa
-ocazional, stari de manie, durere, preocuparea excesiva fata de ceea ce face celalalt, nevoia obsesiva de a-l verifica, de a sti ce face si cum este, de a intra in contact cu el
-dorinta sexuala acuta
- te simti dezorientata si iti pierzi concentrarea

Raul de iubire are leac

Chiar daca vei fi tentata la inceput sa negi si sa negi cat poti, cu timpul o sa vezi ca Raul de Iubire are leac. Sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a scapa de raul de iubire si a inceta sa mai fii bolnav din cauza ei. Uneori Raul de Iubire se instaleaza din cauza dependentei de o persoana, a insecuritatii personale si a fricii in fata necunoscutului si a viitorului. Cel iubit capata putere mai mult cand nu este, iar aceasta putere este una negativa.

Trebuie sa te lupti cu tine insati. Mananca si nu neglija necesitatile trupului. Permite-ti sa plangi atunci cand doare. Invata. Despre tine. Despre ceilalti. Despre cum sa te iubesti pe tine mai intai. Despre acceptare. Accepta ca nu toate relatiile iti fac bine, ca nu toate relatiile de iubire sunt facute sa fie si facute sa dureze. Intelege ce este sanatos si nesanatos in iubire pentru tine. Accepta ca poti fi fericita indiferent ca esti singura sau cu cineva.
Da-ti timp. Timpul vindeca si schimba perspectivele. Creeaza. Orienteaza-te catre propria crestere si dezvoltare. Concentreaza-ti eforturile in a-i ajuta pe ceilalti si in a face bine. Implica-te in ceea ce se intampla dincolo de lumea proprie. Implica-te in lumea din jur. Tine-ti mintea ocupata. Scrie. Roaga-te. Plimba-te. Fa curat. Alearga. Vezi rasaritul. Micile minuni ale vietii. Gandeste-te ca vei supravietui. Ca trebuie sa o faci. Ca ai puterea de a inflori si de a contribui la a face din aceasta lume o lume mai buna. Deschide-te catre alte posibilitati si alte orizonturi.

Nu mi se pare deloc perimat si habotnic si indraznesc sa afirm ca cel mai frumos citat despre iubire, despre cum ar trebui sa fie aceasta (sanatoasa, autentica, adevarata) este cel pe care il stim cu totii: "Iubirea este indelung rabdatoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasa, iubirea nu se lauda, nu se mandreste. Ea nu se poarta necuviincios, nu cauta ale sale, nu se manie, nu tine cont de rau. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le suporta, toate le crede, toate le spera, toate le indura. Iubirea nu inceteaza niciodata." (1 Corinteni, 13, 4-8)
"Ura lasa cicatrici urate, dragostea - cicatrici frumoase", spunea Mignon McLaughlin in "The Second Neurotic's Notebook". Dupa ce raul de iubire se vindeca, ramai cu niste cicatrici frumoase peste care poate creste din nou iubirea.