DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

joi, 18 octombrie 2012

DOR DE TATA...


Cand sunt copiii nostri mici,
Noi pentru ei suntem TATICI.
Ce gingas e si suna bine:
TATICULE, mi-e dor de tine!

Dar anii trec si, deodata,
Tu nu mai esti TATIC, esti TATA.
Chiar si asa tot suna bine:
TATA, mi-e dor de tine!

Ei cresc, nu le mai esti pe plac,
Din TATA, tu devii BABAC.
Si vorba suna trist si gol:
BABACULE, mai da-mi un pol!

Dar viata e un foc de paie
Si vrei, nu vrei, ajungi TATAIE...
Iar vorba ta in ras e luata,
TATAIE, mai las-o balta!

Si-n anii care-ti mai raman,
Te vor numi doar...AL BATRAN.
Iar vorba lor te nauceste:
BATRANE, ce-ti mai trebuieste?

Copile, tu sa ai stiina,
Am fost un tata cu credinta!
Si din putin de-a fost sa fie,
Eu am rabdat si ti-am dat tie.

Sa-mi faci, te rog, o bucurie,
Si sa-mi zici ca-n copilarie,
La cimintir cand vii la mine:
TATICULE, mi-e dor de tine!!!

sursa: autor necunoscut

luni, 15 octombrie 2012

SUFLETE PERECHE


E posibil sa nu-l intalnim din prima, e posibil sa nu-l intalnim niciodata sau e posibil sa fie chiar langa noi... Ai impresia ca il stii dintotdeauna, ca stii ce gandeste si simte, telepatia este foarte bine reprezentata, prietenia sau iubirea se leaga de la sine, comunicarea e usoara, placerea de a fi impreuna este maxima.
Exista un sentiment aparte care îti poate indica faptul ca fata de acest om ai o altfel de atractie decât pentru alte persoane. Nu e doar atractie fizica, sexuala, emotionala, ci relatia de acest tip trece dincolo de senzatiile trupesti sau psihice.
Atunci când întâlnesti un suflet pereche, esti capabil sa renunti la orice s-ar opune si sa învingi orice ti-ar sta în cale. Te cufunzi în inima si îl simti acolo. 
Tacerea capata mii de nuante. Îl poti simti de la distanta. Îl poti simti în toata complexitatea lui, ca si cum l-ai cunoaste de mii de ani. Este ca si cum nu mai astepti nimic de la celalalt, pentru ca ai deja totul. Simplul fapt ca stii ca exista îti este suficient. Însa exista si suflete pereche care, nu pot fi împreuna niciodata, suflete sortite într-un fel tristetii si durerii neîmplinirii. Atunci îti spui: sufletul meu pereche e pierdut, îl voi regasi poate, cândva, într-o alta viata?!
Sufletele pereche, se simt... si se intuiesc... si se stiu... Este mai grea cautarea caci de fiecare data trebuie sa te opresti asupra unuia si sa vezi daca nu cumva sub toate acele ziduri de aparare si acele masti, nu este El. Si poposesti ceva timp sa iti convingi sufletul daca ai avut dreptate sau nu. Daca nu, pleci mai departe in cautare. Dar toate acele cautari, nu sunt de fapt oare o cale de a te ajuta pe tine ca suflet de a deveni mai puternic, de a deveni frumos ? Pentru ca atunci cand il gasesti, sa stii ca l-ai gasit si sa poti impleti lumina? Multi cauta toata viata, sperand mereu si mereu ca vor gasi, altii devin blazati si obositi si inceteaza a mai cauta. Niciodata sa nu spui niciodata, pentru ca nu stii unde se poate ascunde. Poate fi linga tine, poate la fi in alt oras, poate fi la 2000 km departare. Oriunde ar fi, cauta-l!!! Te poate intregi.
Sufletele pereche, sunt acele suflete care se completeaza reciproc, care sunt compatibile mental si spiritual. Care simt pe celalalt dinainte de a suna telefonul, care simt din tonalitatea vocii, daca e bine sau nu, daca simt atunci cand fac dragoste, ca devin Unul, ca sufletele lor zboara, depasind bariera timpului si a spatiului, trecand in astral, in transcendental, devenind printr-o impletire a dansului ametitor si frenetic o energie puternica, o lumina alba.
Sufletele pereche dainuesc.

sâmbătă, 13 octombrie 2012

DESPRE INIMA... PRINCIPIUL 100/0 IN RELATIILE DE IUBIRE


Pui 100% intr-o relatie, astepti in schimb 0% de la celalalt! Principiul 100/0 este simplu. Este un principiu despre a da, nu despre a lua, este despre ce poate sufletul sa ofere, nu despre ce asteapta sa primeasca, este despre capacitatea ta de a iubi, nu despre capacitatea celuilalt de a-ti oferi iubire, este despre inima, nu despre creier.
Iubim si speram, speram si iubim… ne facem iluzii, avem asteptari de la cel pe care il iubim… el are asteptari de la noi… asteptam mult.. se asteapta mult… Asteptarile pot fi naucitoare, devastatoare, ucigatoare pentru o relatie. Asteptarile prea mari pot fi nascatoare de cele mai mari dezamagiri. Intr-o lume moderna care tinde spre egalitate in toate, asteptam mult, mult peste cota egalitatii cu care investim. Orice asteptare implica dezamagirea. A avea asteptari de la celalalt inseamna a-ti configura psihicul pentru dezamagire. De ce atunci sa nu renuntam total si complet la ele??

“80% din satisfactia vietii vine din relatiile semnificative”, spunea Brian Stacy… Mai mult decat adevarat. Va dati seama de importanta extraordinara pe care o au relatiile in viata unui om? Va dati seama ca la sfarsitul vietii ultimele voastre bilanturi si ganduri se vor indrepta spre relatiile voastre, spre ceea ce a fost frumos in ele, spre ceea ce a fost urat, spre ceea ce ar fi putut fi mai bine?… Iar daca tinem atat de mult la relatiile noastre si dorim sa fie bine, de ce sa nu facem tot ce ne sta in putinta pentru a le face sa mearga?

De ce sa nu dam totul? De ce nu oferim totul? De ce sa nu facem totul pentru relatiile ? De ce sa nu le salvam daca sta in mainile noastre si ne pasa cu adevarat de ele? Si de ce sa nu ne pese de relatiile noastre total, complet, 100%? Doar pentru ca vremurile si societatea ne-au invatat ca trebuie sa iubim cu jumatati de masura si sa fim egoisti chiar si in fata celui ce se vrea a fi cel mai generos sentiment uman? Principiul 100/0 va fi o provocare pentru multi. Vi-l impartasesc si voua pentru inspiratie si va doresc sa-l aplicati cu succes in relatiile voastre de iubire, imbunatatindu-le. Va garantez ca va da multora de gandit si va arunca o alta lumina asupra relatiei voastre cu persoana iubita.

100/0 in iubire

Principiul 100/0 este un principiu pe cat de simplu, pe atat de puternic si eficient in a crea si a sustine relatiile cu ceilalti. Poate schimba cu adevarat relatiile si poate fi explicat in cea mai usoara modalitate cu putinta:
- pui 100% intr-o relatie
-astepti 0% de la cealalta persoana
Cel care a adus in centrul atentiei in intreaga lumea acest  principiu este Al Ritter. In cartea "The 100/0 Principle: The Secret of Great Relationships", Al Ritter, un cunoscut consultant in management si un speaker reputat, prezinta principiile acestui principiul. Pe cine si ce poate ajuta acest principiu? Acest principiu poate ajuta pe oricine, poate schimba viata si relatia oricui. Principiul 100/0 poate ameliora o casnicie si poate imbunatati simtitor relatie cu persoana iubita, cu membrii familiei, cu colegii de serviciu si chiar cu seful tau.
Si ceea ce mai trebuie sa stiti este ca principiul 100/0 este un principiu despre a da, nu despre a lua. Este un principiu despre ce poate sufletul sa ofere, nu despre ce asteapta sa primeasca. Este un principiu despre capacitatea ta de a iubi, nu despre capacitatea celuilalt de a-ti da iubire. "Este despre inima, nu despre creier", dupa cum se spune plastic si frumos in filmuletul prezentat pe http://play.simpletruths.com/movie/the-100-0-principle/.

Este despre a da, nu despre a lua...

Eu dau. Tu dai. Eu iubesc. Tu ma iubesti. Amandoi dam si investim in mod egal intr-o relatie. Traim intr-o lume care se vrea bazata pe egalitate si care se vrea a fi functionabila dupa principiul 50/50. Ne dorim sa iubim dupa acelasi principiu. Dar in realitate stau lucrurile astfel? Chiar investesc doi oameni in mod egal intr-o relatie? Realistic vorbind nu unul da mai mult si altul primeste mai mult si viceversa? Realistic vorbind nu se pot inversa rolurile la un moment dat? Cel care a primit mai mult sa dea la un moment dat mai mult? Ba da. In timp, relatiile se pot APROPIA de raportul de egalitate de 50%, insa foarte rar vor atinge procentul perfect de 50/50.

Principiul 100/0 poate fi aplicat de oricine isi doreste imbunatirea relatiei cu o anumita persoana, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional sau de afaceri. El presupune asumarea responsabilitatii complete pentru o relatie -100%, fara a astepta nimic in schimb 0%. Dai si nu astepti sa primesti nimic in schimb…
“Implementarea principiului 100/ o nu este naturala pentru marea majoritate dintre noi. Este nevoie de angajament adevarat fata de relatie si de o doza buna de autodisciplina pentru a gandi 100%, a te comporta 100% si a darui 100%. Principiul 100/0 se aplica oamenilor din viata ta cu care ai relatii prea importante pentru a actiona automat si in care relatiile sunt prea importante pentru a reactiona automat sau pornind de la prejudecati. Fiecare dintre noi trebuie sa determine relatiile in care ar trebui sa aplice acest principiu”, spune Al Ritter in cartea sa. Iata cei 4 pasi pe care Ritter ii prezinta in carte si prin care poti implementa acest principiu in relatia ta:


Cei 4 pasi prin care poti implementa principiul 100/0 in relatia ta

Pasul 1 – Cerceteaza cu atentie relatie ta si vezi ce poate fi facut pentru ca ea sa merga si… apuca-te sa faci.
Arata bunatate si respect fata de cealalta persoana, ne indeamna Al Ritter... Si nu te gandi daca o merita sau nu… adu-ti aminte ca acest principiu presupune sa dai pur si simplu, fara alte conditii sau asteptari.

Pasul 2 – Nu astepta nimic in schimb… Nimic. Absolut nimic. Zero asteptari.
La o prima vedere este cel mai usor pas, insa putem spune cu mana pe inima ca nu este asa… Chiar si cand iubim, poate mai ales cand iubim, o facem intr-un mod uman si egoist. Avem sau cream pe parcurs asteptari de la persoana pe care o iubim. Iar daca acestea nu ne sunt indeplinite, riscam sa fim dezamagiti… Daca plecam de la 0 asteptari, riscul de a fi dezamagiti sau de a cadea in deziluzii este si el 0.

Pasul 3 – Nu permite ca nimic din ceea ce spune partenerul tau de relatie sa te afecteze… Nu lasa sa te afecteze in niciun fel si nici nu cauta motive si pretexte pentru a-ti intrerupe eforturile. Daruieste indiferente de circumstante.

Pasul 4 – Staruieste in amabilitatea si bunatatea ta. Persevereaza in ceea ce ti-ai propus. Nu te da batut cu una cand noua si nu renunta cand/ daca nu ti se raspunde imediat cu aceeasi moneda. Inca o data, nu uita ca ti-ai promis sa nu astepti nimic in schimb.

Paradoxul Principiului 100/0

Care este paradoxul acestui principiu in viziunea lui Al Ritter? Relatia 100/0 se poate transforma intr-o relatie 100/100. Iei responsabilitatea totala pentru relatie ta, iar mai tarziu partenerul tau va face la fel. In momentul in care iti asumi responsabilitate autentica pentru o relatie, celalalt isi va asuma si el responsabilitatea mai repede. In relatia respectiva se pot inregistra progrese uimitoare din partea amandurora care vor duce la progresul general al relatiei.
Mai sunt si unele situatii, precizeaza Ritter cand relatiile isi mentin statutul de “provocatoare” sau “toxice’ chiar angajamentul personal este 100%, chiar daca ai lucrat mult in ceea ce priveste autodisciplina. In acest caz, este de parere Ritter, este de evitat sa adopti statutul de “knower” (cunoscator), afirmatiile si gandurile specifice lui si sa adopti statutul de “learner” (invatacel), afirmatiile si gandurile specifice unui ‘learner’. Knower-ul vrea sa arate ca el stie, Learner-ul da de inteles ca nici el nu stie tot si ca este dispus sa invete. In loc sa apelezi la spuse de genul “eu am dreptate/stiu, tu nu”, “asta nu o sa mearga”, “o sa te invat eu”, “trebuie sa stii si tu ceea ce stiu eu”, foloseste-te de afirmatiile specifice Learner-ului: “s-ar putea sa gresesc”, “da-mi timp sa inteleg ce se intampla aici”, “trebuie sa existe ceva valoros si in situatia asta” etc.

Aplicand acest principiu trebuie sa manifesti in permanent respect fata de celalalt si sa i te adresezi ca atare, sa dai intaietate dorintelor si preferintelor celuilalt in locul celor personale, sa te gandesti ca totul se intampla din cele mai bune motive, nu din cele mai rele, sa te gandesti ca ai ce invata de la partener, sa nu te dai batut si sa nu-l lasi pe celalalt sa te enerveze, sa perseverezi in ceea ce ai inceput, sa cauti si ca cauti pana cand gasesti modalitatea potrivita pentru a pune lucrurile in miscare si a le face sa mearga.
Daca punem intr-o relatie 100% iubire pura, energie pozitiva, fericire, atunci poate ca mai devreme sau mai curand iubirea, energie pozitiva si fericirea se vor intoarce inapoi spre noi. Poate daca tu dai si celalalt va da… mai mult, mai mult.. si mai mult… Poate ca energia pe care o dai vine inapoi la tine. Se poate ca dintr-o relatie 100/0 in care unul da si celalalt primeste sa se ajunga pana aproape de o relatie de 100/100 in care ambii parteneri dau tot.

 sursa: http://www.garbo.ro