DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

miercuri, 22 mai 2013

Ce inseamna IUBIREA ADEVARATA?...


Ce inseamna sa iubesti? Ce inseamna iubirea? Am ajuns la concluzia ca inseamna sa inveti sa lasi… sa te lasi vietii, sa lasi lucrurile sa se intample. Am lacrimi in ochi, dar nu sunt amare. Sunt lacrimi de emotie.

Ti s-a-intamplat vreodata sa te indragostesti, iar sentimentul asta sa nu vina dintr-o nevoie? Sa nu vina din nevoia de a fi protejata, sau admirata, sau vindecata? Daca ajungi la un echilibru sufletesc, ajungi sa iti dai seama ca nu ai nevoie de nimeni ca sa te simti intreg. Si intr-o stare ca asta, te indragostesti; mai pur decat niciodata…
Si doar intr-o stare ca asta esti perfect constienta ca a iubi inseama si sa accepti ca acea alta persoana are propria lupta cu sine insusi in viata asta, o lupta pe care din pacate trebuie sa o duca singur, ca fiecare dintre noi. Tu stii ca e totul bine atunci cand amandoi sunt bine.

Poti sa accepti asta, in ciuda sentimentului de dorinta? In ciuda a tot ceea ce vrei tu de la Univers sau de la un alt om? Poti? Eu cred ca daca poti sa accepti asta, iubesti cu adevarat… Iubesti viata si te iubesti pe tine si il iubesti cu ADEVARAT si pe el(ea).
Iti amintesti prima iubire? Iti amintesti cat de mult ai suferit atunci cand totul a luat sfarsit? Sentimentul de deznadejde, ca se sfarseste lumea, sentimentul de nedreptate si tradare. Si durere. Si apoi urmeaza si alte iubiri, ce parca seamana cu prima. “Dumnezeu iti da pana inveti lectia”. Pana la urma, toti oamenii din viata ta sunt lectii de viata. Ii atragi pe aceia de care ai nevoie ca sa satisfaci nevoia de vindecare a sufletului tau. Poti sa deschizi ochii si sa vezi asta?
Si mai ales… poti sa vezi ca uneori, iubirea inseamna nu doar bine, dar si suferinta? Nimic bun nu vine fara reversul sau. De fapt, asta e frumusetea vietii. Cu cat e mai pasional, cu atat doare mai tare. Trebuie sa fi descoperit ca totul in lume este ying si yang, lumina si intuneric si ca nu ar fi atat de frumos sa triesti, fara ele doua, exact asa cum sunt. Primesti, dai... ti se ia. Si primesti din nou in loc.

Bucura-te si iubeste! Si invata sa ii lasi pe oameni sa isi traiasca viata interioara, provocarile lor spirituale… lectiile lor de viata, sau poate dorintele lor cele mai ascunse. Si uneori, oricat de mult ne-am dori sa ii imprumutam cuiva drag aripile noastre si ochiul nostru interior, tot nu vom putea, pentru ca fiecare trebuie sa si le castige singur. "Cu penele altuia te poti impodobi, dar nu poti zbura. Acest lucru nu-l prea stiu oamenii, dar il stiu pasarile", spunea Lucian Blaga.

Accept. Si probabil, pentru prima data in viata mea, iubesc cu adevarat. Fara sa imi simt egou-ul ranit sau personalitatea anulata. Sunt cele mai nefaste sentimente si le simtim mereu din vulnerabilitate, din frica de singuratate, care se transforma in disperare…
Eu mi-am promis ca nu am sa mai simt niciodata in vaiata mea disperarea aia. Pentru ca… pentru ca… acum imi dau seama cat e de absurd sa iti lasi sufletul abandonat in acea senzatie de incatusare. Tu nu stii in momentele alea ce iti va aduce viitorul. Iar atunci cand dupa multa vreme reusesti sa te rupi de durere, lucruri bune se intampla iar tu realizezi ca… “asa a fost cel mai bine!”.

Si nu iti vine sa crezi ca atunci ai plans cu atata amar, cand astazi esti atat de fericit.
Ce inseamna sa iubesti? Ce inseamna iubirea?
…probabil ca fiecare isi are raspunsul sau unic la toate astea………………..
Iar si mai probabil, iubirea aia adevarata-adevarata este atunci cand ambii sunt bine, cand ambii si-au inteles sufletul...