DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

miercuri, 14 martie 2012

IUBIREA...SE HRANESTE CU FIRMITURI DE FERICIRE



Iubire, sentimente, relatii... Cat de complicata poate fi viata?
Suntem construiti diferit, insa tindem catre aceleasi idealuri: sa ne gasim sufletul pereche, acea persoana care ne completeaza si ne intregeste. Vrem sa ne bucuram de iubirea adevarata, sa simtim ca traim, sa plangem, sa radem, sa zambim si sa iubim cu tot sufletul. Vrem sa fim fericiti, sa radiem si sa traim pentru dragoste.
Sa fie el alesul? Pot sa traiesc si fara el?
Cand spunem “Nu pot sa traiesc fara tine” o spunem atat de dramatic incat chiar si noi ne credem. Acele cuvinte tragice care spun ca daca pierdem persoana iubita, vom recurge la suferinta sufleteasca. Asta inseamna dragoste adevarata?
Supravietuirea partenerului nu depinde de dragostea ta, ci de el! Exista doua ecuatii simple, dupa care trebuie sa ne ghidam in viata: Eu + Tu = Fericire, Eu + Eu = independenta. Emotiile reprezinta combustibilul unei relatii, insa o relatie in care depinzi de partener si simti ca nu poti sa traiesti fara el nu este legata de dragoste. Intr-adevar, exista romantism, insa doar atat. O astfel de relatie nu satisface nevoile partenerilor, ci autodistruge chiar si cele mai bune intentii.
Fac orice pentru a imi salva relatia!...
Serios? Orice?! Se spune ca in razboi si dragoste totul este permis. Dar… oare asa sa fie? Avem dreptul sa trecem cu vederea lucruri, sa ranim persoane, sa distrugem vise doar pentru a salva o relatie care doare? Cu cate arme avem voie sa pornim in “razboiul dragostei”? Cate victime cad in timpul bataliei? Cat timp va dura victoria noastra? O saptamana, o luna, un an? Nu-ti cladi fericirea pe suferinta altuia. Trebuie sa intelegem ca intr-o relatie sunt doi parteneri, nu doar unul care lupta pentru a face doua persoane fericite.
 Ma schimb pentru el!
Iubirea si compromisul: Ma schimb pentru el! Calitatile si defectele sunt cele care ne definesc. Schimbandu-te, iti distrugi farmecul interior, iti innegresti sufletul. In relatii venim cu un bagaj plin cu emotii, calitati si defecte. Nu putem renunta la el deoarece acesta ne caracterizeaza. Fara el am fi goi pe interior, fara sentimente, fara amintiri, fara trairi si dorinte. Conteaza foarte mult sa invatam arta compromisului, o metoda simpla prin care ne putem bucura de liniste si stabilitate in cuplu. Ascultam, vorbim, intelegem, acceptam sfaturi, iertam si astfel putem merge mai departe.
Suntem intr-o schimbare continua, insa aceasta este o schimbare inconstienta care ne insoteste pe parcursul intregii vietii: imbatranim, crestem, invatam, luam in greutate, ne formam noi vise, ne facem noi interese. Toate astea se intampla intr-o viata si nu pentru cineva, ci fara a ne da seama de ceea ce se petrece cu mintea sau cu corpul nostru.
Trebuie sa invatam sa fim noi, sa nu ne mai mintim si sa respectam mai mult pentru a realiza ce inseamna fericire adevarata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu