DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

duminică, 18 martie 2012

RATELE MANDARIN - simbolul dragostei implinite

Ratele mandarin sunt unele dintre cele mai deosebite pasari de apa. Isi au originea in Asia si sunt denumite si „Curcubeul Orientului Indepartat”, iar la chinezi sunt cunoscute ca ratele Yin-Yang.
Rata mandarina simbolizeaza dragostea, romantismul, devotamentul, fidelitatea, afectiunea si loialitatea fata de partener. Ratele Mandarine au fost intodeauna vazute in viata reala ca perechi iubitoare. Aceste simboluri sunt adesea utilizate pentru a-i ajuta pe cei singuri sa-si gaseasca parteneri si chiar fericirea in casnicie.
In salbaticie, rata mandarin traieste in China, Coreea, Japonia si in estul Siberiei, specia fiind introdusa si in Anglia, unde s-a adaptat destul de bine.
Datorita penajului deosebit de aspectuos sunt considerate de foarte multi ca fiind cele mai frumoase pasari de apa. O trasatura unica o reprezinta varfurile aripilor, de un portocaliu stralucitor. De fapt, ratoiul este cel cu penajul frumos colorat, femela de rata mandarin avand un colorit cenusiu.
Insa ceea ce este bine de stiut este faptul ca ratoiul are un penaj asa de frumos colorat doar in perioada de imperechere. In restul anului are culori mai sterse, cenusiu-maronii.
Ceea ce mai este deosebit la acesta specie, este faptul ca ratele mandarin formeaza perechei pe viata, deci sunt fideli pe tot parcursul vietii aceluiasi parterner. Frumos nu?
Ca si marime, rata mandarina are marimea unui porumbel voiajor. Are ghearele foarte puternice care ii permit sa se urce in copacii si sa-si construiasca cuibul.
Se spune ca daca vrei sa ai dragostea in casa, sa o atragi sau sa o pastrezi daca o ai, sa legi strans gaturile unei perechi de rate (se gasesc in comert in varianta din lemn) cu o panglica rosie ceea ce va simboliza legarea unei relatii de succes.
In practica Feng Shui este si indicat si locul in care trebuie amplasate aceste rate in casa pentru ca acestea sa-ti asigure dragostea implinita si anume in sectorul de sud-vest al dormitorului, livingului, sau sufrageriei, caci conform Scolii Busolei din Feng Shui, sud-vestul este sectorul universal al iubirii.

2 comentarii:

  1. Foarte frumos ,se pare ca in zilele noastre nu mai exista dragoste adevarata ar fi foarte frumos sa intalnim si noi pe cineva sa ne vrea binele toata viata ,cine are norocul si intalneste trebuie sa-l tina strans ,aproape.

    RăspundețiȘtergere
  2. DA e foarte frumos, dar cand iubesti in zadar ce se va intampla?Cand iubesti de unul singur,cand crezi ca ai gasit pe cineva care te poate intelege dar totusi NU, ce se poate intampla?

    RăspundețiȘtergere