DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

duminică, 18 noiembrie 2012

CE ESTE KARMA? CE LEGATURA ARE KARMA CU REINCARNAREA???


             Reincarnarea este o conceptie filosofica orientala, nedovedita inca, dar, cu toate acestea, ea este o realitate pe care o resimtim intuitiv si pe care astrologia o promoveaza. Fiecare individ are astazi circa 200 de existente in urma sa, ceea ce constituiekarma sa (constituita dintr-o parte negativa si una pozitiva).

Karma reprezinta ansamblul tuturor actelor, al tuturor emotiilor si sentimentelor, al tuturor gandurilor pe care un individ le-a acumulat in vietile precedente. Este bagajul de fapte - bune si rele - pe care il caram cu noi de la incarnare la alta si care ne ajuta sau ne blocheaza evolutia in existenta actuala. Legea karmei este legea cauzei si efectului: orice actiune antreneaza o reactiune, adica pentru orice energie produsa de catre o persoana se va produce, dupa un timp, si o asociere de alti factori, o energie de aceeasi calitate (pozitiva sau negativa). In vietile anterioare individul a facut si lucruri bune, si lucruri rele, care s-au acumulat in karma sa.
Exista karma negativa si pozitiva: karma negativa reprezinta rezultatul erorilor comise in vietile anterioare; karma pozitiva este rezultatul actelor, sentimentelor, gandurilor care au permis evolutia spiurituala a individului.
Aceasta amprenta karmica face parte din nou - inconstient - si se resimte in momentele critice ale vietii, prin inhibitiile si temerile noastre, prin blocajele si limitele noastre, sau dimpotriva, prin talentele sau energiile noastre pozitive. Karma buna ne sprijina sa ne atingem, acum, scopurile existentiale, pe cand karma rea ne trage inapoi, obligandu-ne mai intai sa reparam erorile comise in alte vieti. Fara aceasta plata a datoriilor karmice, nu putem sa ajungem, acum, la o viata mai buna.
Asa ca, in momentele grele ale vietii actuale, nu dati vina numai pe interventii oculte ale unor dusmani asupra dv. - farmece, blesteme, vraji - ci de cele mai multe ori probele grele ale existentei sunt doar repercusiuni karmice ale propriilor fapte din alte existente. Nu le-am reparat la timp iar acum trebuie sa platim tributul nostru prin suferinta.
Harta cerului la nasterea noastra ne vorbeste si despre karma. Ea nu descrie neaparat viitorul nostru, ci mai ales trecutul karmic. O harta a cerului reprezinta o insumare a schemelor vietilor trecute. Ne incarnam cu unele probleme si datorii de reglat dar si cu unele calitati care ne parvin din vietile anterioare pe care le-am dobandit prin asumarea erorilor mult mai vechi din existenta noastra. 

sursa: http://acvaria.com

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

DE CE NU STIM SA NE EXPRIMAM GANDURILE SI SENTIMENTELE???


Unul dintre numeroasele paradoxuri ale vieţii în era comunicaţiilor masive şi rapide este înmulţirea problemelor de comunicare cu care ne confruntăm ca fiinţe umane.
Sunt suficiente în prezent câteva ore, uneori chiar minute, ca să aflăm ce se petrece la celălalt capăt al lumii. Ştirile călătoresc cu mare viteză; radioul, televiziunea, ziarele şi revistele difuzează evenimente însemnate şi mărunte, conferindu-i fiecăruia nuanţa preferinţelor proprii. Pe de altă parte, însă, comunicăm mai puţin între noi decât cu ecranul televizorului sau cu radioul, dialogăm mai degrabă cu ziarul sau cu nişte pagini colorate şi populate de celebrităţi.
Şi totuşi, ştim prea puţin sau nimic despre ceea ce se întâmplă în sufletul prietenilor sau membrilor familiei noastre, nu suntem foarte siguri de propriile noastre gânduri şi sentimente şi, mai grav, ne vine greu să comunicăm în mod autentic cu alte persoane.
Oamenii sunt gata să afirme că iubesc şi gândesc, dar fără a fi foarte convinşi de autenticitatea sentimentelor şi opiniilor. Drept dovadă, mulţi îşi schimbă cu repeziciune opiniile sau perechea… Relaţiile dintre părinţi şi copii sunt menţinute uneori doar de nevoie sau din convenienţă, lipsite de afecţiune autentică şi de exprimarea sa firească. Dacă nu punem la socoteală saluturile şi interjecţiile convenţionale, vorbele prefabricate pentru diverse situaţii şi discuţii oarecare, atunci constatăm absenţa cuvintelor şi a gesturilor spontane ce ar însoţi existenţa legăturilor afective reale.
Din pricina formelor prea puţin cordiale de comunicare, contactul uman se reduce la expresii emoţionale ce vin şi pleacă, apar şi dispar, minate de instabilitatea impulsurilor care le-au generat.
Ideile despre viaţă şi multiplele ei aspecte sociale, politice, economice, culturale, religioase şi atâtea altele variază în acord cu tendinţe mereu fragile şi, cum nimeni nu doreşte să fie considerat „ciudat”, oamenii se adaptează, schimbându-şi aparenţa după cum dictează moda. Nu reuşim să expunem clar şi elocvent nici felul în care gândim, pentru că de fapt nu gândim cu adevărat, iar modestele idei pe care totuşi le avem nu aparţin fiinţei noastre profunde.
Astfel, rămânem fără comunicare în lumea comunicaţiilor. Mediile de informare în masă ne fac sterili din acest punct de vedere, căci cu ele începe şi se termină experienţa noastră de relaţionare. Ocupaţiile ce ne umplu adesea în mod artificial orele zilei ne împiedică să găsim momentele de linişte şi de interacţiune cu semenii noştri.
Ascultăm de atâtea ori declaraţiile de dragoste ale personajelor de pe ecrane, încât nu mai simţim nevoia să le spunem celor dragi că îi iubim. Mai mult, forţa ficţiunii ne condamnă posibila exprimare a sentimentelor să rămână atât: o posibilitate neîmplinită şi în cele din urmă ireală.
De ce oare?
Din punctul meu de vedere, problemele sunt două: mai întâi, lipsa ideilor şi a sentimentelor autentice, datorată faptului că nu am fost educaţi şi nici pregătiţi să le dezvoltăm; de aici reiese a doua problemă, a comunicării, căci ceea ce nu trăim sau trăim doar în mod vag şi indefinit nici nu putem să exprimăm.
Eşecul ideologiilor de mare sau mică anvergură şi dezamăgirile sentimentale de zi cu zi sunt semnale de alarmă asupra instabilităţii sentimentelor şi ideilor noastre, lipsite de temei solid şi de formă decisă. Atâta timp cât realităţile interioare ale fiinţei umane – a noastră proprie sau a celorlalţi – nu ne sunt clare, exprimarea lor prin cuvinte sau acţiune va fi mereu nebuloasă şi de aici se naşte lipsa de comunicare.
Sunt de părere că se impune reafirmarea valorii sentimentelor şi recunoaşterea aspectelor lor pozitive, conferindu-i-se fiecăruia rolul pe care poate şi trebuie să îl joace în viaţa omului. Stă în puterea noastră să dominăm sau să evităm emoţiile negative şi să le potenţăm pe cele benefice. De asemenea, se cuvine să revalorificăm capacitatea de gândire, de analiză, de selecţie, de decizie şi de acţiune în acord cu decizia luată; mai presus de toate, să învăţăm să gândim cu propria minte, fără a ne lăsa influenţaţi de ceea ce acceptă sau nu curentele de opinie.
De aici până la expresia adecvată a sentimentelor şi gândurilor mai este un singur pas. E imposibil să avem sentimente autentice şi să nu le manifestăm, aşa cum este cu neputinţă să gândim fără să acţionăm în acord cu ideile noastre.
Să îmbogăţim aşadar lumea comunicaţiilor cu acea comunicare specială stabilită între oameni care ştiu ce anume să-şi comunice unul altuia.

                                                                                                        Delia Steinberg Guzmán

vineri, 9 noiembrie 2012

IUBIREA DE SINE: Iubiti-va!


Orice om are preţul lui, şi Viaţa respectă această valoare. Ea nu se măsoară în bani sau în aur; se măsoară în IUBIRE. Mai mult, se măsoară în iubirea de sine. 
Acesta este preţul fiecărui om, măsura în care se iubeşte pe sine. 
Nu poţi să te aştepţi ca ceilalţi să te preţuiască, dacă tu nu te apreciezi singur. 
Dar oamenii se învinovăţesc mereu, se dispreţuiesc, nu se pot accepta aşa cum sînt. 
Dacă nu îţi place o persoană, nu ai decît să pleci de lîngă ea. Dacă nu îţi place un grup de persoane, nu ai decît să pleci din acel grup. Dar dacă nu te placi pe tine însuţi, nu ai unde să pleci. Poţi însă să te schimbi, să te ridici pe un alt nivel de frecvenţă, întîlnind acolo oameni care se acceptă pe sine. Pătrundem astfel într-o altă lume, într-o altă realitate, care are alte reguli, inclusiv pentru relaţii. 
Dacă ne privim cu atenţie corpul, vom descoperi că el este alcătuit din miliarde de fiinţe vii care depind de noi. Fiecare celulă din corpul nostru este o fiinţă vie. Noi sîntem responsabili pentru toate aceste fiinţe. Pentru toate celulele noastre, noi sîntem Dumnezeu. Le putem asigura nevoile, le putem iubi, sau dimpotrivă, le putem face mult rău. 
Celulele din corpul nostru ne sînt în totalitate loiale. Ele lucrează pentru noi, în deplină armonie, şi pentru aceasta trebuie să le fim recunoscători, să le iubim, să le respectăm. 
Corpul nostru şi toate celulele vii îşi joacă perfect rolul în jumătatea lor de relaţie. Cealaltă jumătate a relaţiei este mintea noastră. Corpul are grijă de jumătatea sa, dar mintea abuzează de corp, chinuindu-l în fel şi chip. 
Corpul abia aşteaptă să primească iubirea minţii noastre, dar mintea spune: "Nu, nu îmi place această parte a corpului meu. Ce formă îngrozitoare are nasul meu, ce urechi clăpăuge am! Corpul meu este prea gras! Picioarele mele sînt prea scurte!..." Mintea îşi imaginează tot felul de lucruri urîte despre corp. 
Corpul nostru este perfect aşa cum este, doar noi avem tot felul de idei preconcepute despre ceea ce este bine şi ceea ce este rău, despre ceea ce este frumos şi ceea ce este urît. 
Dacă ne putem accepta propriul corp, vom putea accepta pe oricine şi orice situaţie. Relaţia cu sine se reflectă imediat în relaţia cu ceilalţi. 
În India, oamenii realizează tehnici de puja sau ritualuri de adorare. 
Putem şi noi să îi oferim în fiecare zi corpului nostru, în mod devoţional, iubirea. 
Ori de cîte ori facem baie sau duş, putem să ne tratăm corpul cu iubire, cu respect, cu recunoştinţă. Să îl admirăm, să îl mîngîiem. 
Cînd mîncăm, luăm o înghiţitură, o mestecăm încet, bucurîndu-ne de savoarea ei şi gîndindu-ne că hrana este o ofrandă adusă propriului nostru corp, templul viu în care trăieşte Dumnezeu. 
Cînd ne privim în oglindă, să ne privim cu dragoste, să zîmbim admirativ imaginii din oglindă. 
Imaginaţi-vă cum vă veţi simţi în ziua cînd vă veţi adora propriul corp. Atunci cînd vă veţi accepta complet corpul fizic, vă veţi simţi atît de bine, veţi fi atît de fericit... 
Aceasta este iubirea de sine. Ea nu are nimic cu importanţa de sine, cu orgoliul. Asta înseamnă a-l cinsti pe Dumnezeu în interiorul nostru şi în interiorul celor din jur. 
Mai întîi de toate trebuie să ne acceptăm şi să ne iubim aşa cum sîntem. 
Odată ce ne-am acceptat pe noi înşine aşa cum sîntem, putem să-i acceptăm şi pe cei din jurul nostru, pe cei dragi, aşa cum sînt ei. 
Noi ne criticăm atît de mult, încît în inima noastră nu mai există loc de iubirea de sine. Şi dacă nu reuşim să ne iubim nici măcar pe noi înşine, cum am putea să împărtăşim iubirea cu ceilalţi? 
Omul nu se poate ierta niciodată pentru că nu este ceea ce doreşte el să fie. 
Cine se iubeşte pe sine, este capabil să îşi reverse iubirea şi asupra altora. 
Atunci cînd îţi faci un ţel din a crea relaţia perfectă între tine şi corpul tău, înveţi practic ce înseamnă relaţia perfectă cu cei din jur, cu părinţii, cu iubitul sau iubita, cu copiii tăi, cu animalele de lîngă tine. 
Şi, la urma urmei, nu frumuseţea fizică contează, ci sufletul. Ceea ce ai în interiorul tău se va reflecta şi în exterior. Frumuseţea sufletului înfrumuseţează şi corpul, îl scaldă într-o dulce lumină, fermecîndu-i şi pe cei din jur. 

sursa: http://www.iubiresilumina.com

miercuri, 7 noiembrie 2012

FENG SHUI - Sfaturi pentru a avea noroc in dragoste


Principiile Feng Shui sunt utilizate pentru a atrage norocul in dragoste, bani, sanatate si cariera. Afla ce trebuie sa faci pentru a avea noroc in dragoste.
Feng Shui-ul are din ce in ce mai multi adepti. Principiile sale, care promoveaza mentinerea echilibrului energiilor, sunt utilizate, in general, pentru a atrage norocul in dragoste, sanatate, bani si cariera. In dormitor, se apeleaza la arta Feng Shui atat pentru a avea un somn odihnitor, cat si pentru a atrage dragostea.

Daca va doriti sa aveti noroc in dragoste, primul lucru pe care specialistii va sfatuiesc sa il faceti este sa stabiliti ce va doriti de la viitorul partener. Astfel, ganditi-va la ce fel de temperament va doriti ca acesta sa aiba, cum sa arate sau ce calitati sa detina. Principiile Feng Shui pot fi aplicate si in cazul in care sunteti deja implicati intr-o relatie; pentru a o imbunatati, trebuie sa va concentrati asupra lucrului pe care doriti sa il schimbati.

Specialistii considera ca exista mai multe motive pentru care unele persoane nu au noroc in dragoste. Conform principiilor Feng Shui, mediul dezordonat si murdar si incapacitatea de a renunta la amintirea vechii iubiri sunt doar cateva motive. Pentru a putea incepe o noua relatie, scapati de obiectele si posibilele piese de mobilier de la fostul partener sau achizitionate impreuna cu acesta. Un aspect foarte important in Feng Shui este ca locuinta sa fie mereu curata si ordonata, pentru ca Chi-ul sa circule, in special in dormitor, motiv pentru care obiectele utilizate rar ar trebui sa fie depozitate.

Daca sunteti implicat intr-o relatie, pentru a o imbunatati, amplasati in toata locuinta fotografii in care sunteti doar cu partenerul si renuntati la cele in care sunt si alte persoane. Intrucat dormitorul este incaperea in care ne desfasuram viata intima, decorati-l cu fotografii cu persoana iubita si inlaturati-le pe cele cu prietenii sau cu familia. Ca sa atrageti dragostea si pentru a crea o incapere romantica si primitoare, permiteti energiilor pozitive sa circule si scapati de aparatele electronice.

Specialistii au constatat faptul ca obiectele de arta sunt si ele importante, atunci cand ne referim la dragoste. Acestia sunt de parere ca cele solitare, care reprezinta un singur animal, floare, persoana, copac etc. simbolizeaza singuratatea si, ca atare, resping dragostea. Asadar, formati perechi, alaturandu-le obiecte de arta asemanatoare: decorati locuinta cu figurine perechi, cu mai multe tablouri, grupati vazele si sculpturile.

Culorile nu trebuie sa le ignorati. In dormitor, optati pentru unele calme si relaxante; tonurile de roz, gri, crem sau cacao sunt cele mai indicate. Daca doriti sa obtineti o atmosfera intima si romantica, puteti folosi decoratiuni rosii, precum draperii cu accente rosii, perne decorative, diverse accesorii decorative.

Nu in ultimul rand, in dormitor, pozitia patului poate influenta norocul in dragoste. Astfel, aveti in vedere ca acesta sa nu fie lipit cu una dintre laturi, lucru care ar putea indica faptul ca nu este suficient spatiu pentru doua persoane. In acelasi timp, dormitorul nu trebuie sa fie incarcat cu multe obiecte decorative, care simbolizeaza dragostea; pastrati incaperea cat mai aerisita, pentru a-i arata viitorului partener ca este loc pentru amandoi. Optati pentru materiale naturale si renuntati la obiectele vechi.