DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

joi, 31 ianuarie 2013

RELATIILE PARAZIT


Parazitii sunt scaiul tau, blestemul tau, cei care iti declara raspicat dragostea, insa se folosesc de aceasta dragoste inspre beneficiul personal. Descopera care sunt cele 11 semne ale relatiilor Ofer-Primesc!

In iubire, sa nu-ti pui niciodata sufletul pe tava...

Parazitii intra pe nesimtite in viata ta. Nici nu-ti dai seama cum, de ce si de unde te-ai pricopsit cu ei. Parazitii intra pe nesimtite in inima ta. Traiesc de pe urma ta. Se hranesc cu sufletul tau, din si cu viata ta. Iti folosesc energia, resursele, uneori chiar viata ta, munca ta, pentru a supravietui si a le fi bine. Se hranesc cu ceea ce esti, cu ceea ce oferi. Si cu cat oferi mai mult, cu atat ei ofera mai putin si cer mai mult...
Parazitii cer bani, favoruri, timp. Cer multa intelegere si mult sprijin si ajutor emotional. Esueaza in schimb in a oferi ceva similar. Parazitii te storc de energie si de viata. Obiceiul lor zilnic este sa profite de tine si sa te exploateze… In favoarea lor evident… In timp ce tu te usuci, parazitii infloresc de pe urma ta. Se vede in privire, li se citeste in zambet, in felul in care merg, in felul in care indraznesc sa-ti ceara, in “inocenta” cu care te manipuleaza sa faci lucruri pe care ar fi firesc si normal sa le efectueze pe cont propriu.
Parazitii te manipuleaza cu tactici mestesugite. In cele din urma ajungi sa crezi ca tu esti cel care nu poate supravietui fara ei, nu invers, cum ar sta lucrurile practic... Teoretic, parazitii te trec prin foc si sabie, prin sentimente de vina, rusine sau frica daca ai curajul sa spui “nu. Nu vreau sa fac acest lucru pentru tine. Nu din nou.” Sau daca le adresezi o scurta rugaminte de a te ajuta... Parazitii sunt scaiul tau, blestemul tau, cei care iti declara raspicat dragostea, insa se folosesc de aceasta dragoste inspre beneficiul personal. Parazitii gasesc mereu scuze umile pentru a “NU” face ceva si destul de justificabile pentru ca tu sa te simti vinovat ca le-ai cerut asa ceva.
Dependenti de tine, parazitii te fac sa fii tu dependent de ei. Par a nu avea o constiinta. Nici moralitate, nici simtul dreptatii sau al contabilitatii atunci cand vine vorba de “a da” si “a lua”. Te percep drept slab, surprinzator, dar chiar asa... in ciuda a tot ce faci pentru ei. Traiesc din faptul ca tu traiesti. Descopera in fiecare “da” pe care il spui optiunea usoara de a trai pe seama altcuiva cu orice pret…. emotional, financiar sau chiar fizic… pretul tau de fapt. Iar in timp ce ei sunt fericiti fiindca primesc, primesc si iar primesc, tu suferi fiindca mai mult de atat nu poti sa dai.

Relatiile parazit: Gazda OFERA neconditionat, Parazitul PRIMESTE etern

"Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze." Oare?
In biologie, simbioza este o relatie simpla si in ton cu natura. Doua organisme sunt intr-o relatie reciproca, de pe urma careia beneficiaza si trag foloase ambele. Daca de pe urma unei relatii dintre doua organisme beneficiaza unul singur, atunci avem de-a face cu o relatie parazit. Unul “da”. Acela este “organismul gazda”. Unul primeste. Acela este “organismul parazit”.
Casatoria si relatiile de iubire sunt menite sa fie relatii reciproce, nu relatii parazit. Ce poate sa fie mai frumos si mai natural decat doi oameni care aduc intr-o relatie tot ceea ce au ei mai bun, mai diferit? Ce poate fi mai frumos decat doi oameni care in ciuda faptului ca aduc intr-o relatie si slabiciunile si defectele lor, incearca sa le cizeleze si, dintr-un motiv anume, se simt mai fericiti impreuna decat separat?
Ce poate fi mai frumos decat sa oferi din inima, fara sa te simti obligat sau vinovat? Relatiile reciproce sunt fara doar si poate varianta sanatoasa de relatii. Pentru ca ambii parteneri se simt inspirati sa fie mai buni, mai rabdatori, sa dea tot ce au mai bun... Pentru ca nu vor simti frustrare, nu se vor simti nemultumiti, inselati, manipulati sau “prostiti”…
Chiar daca esti partenerul-gazda sau partenerul-parazit, ar fi bine sa intelegi ca o relatie parazit nu este cea mai sanatoasa si nu poate dura la nesfarsit. Ia masuri daca te afli intr-o astfel de relatie!

Cum sa recunosti daca te afli intr-o Relatie Parazit. 11 Semne ale Relatiilor Ofer-Primesc

Iata care sunt, conform blogului, blog.californiapsychics.com semnele unei relatii parazit. Te afli intr-o relatie-parazit daca:
- petrecerea timpului alaturi de partenerul tau te epuizeaza si te sleieste spiritual, emotional sau chiar fizic.
- ti se cer in permanenta favoruri pana la limita in care pot fi considerate abuzive sau excesive (daca favorurile vin doar de o singura parte si reciprocitatea lor este aproape nula).
- te afli permanent in postura de “salvator al celuilalt” si celalalt recurge in permanenta la tine pentru a-i rezolva propriile nevoi sau probleme
- partenerul iti solicita ajutorul in orice aspect al vietii chiar daca uneori chestiunile in care ti se cere sprijinul pot fi rezolvate cu usurinta de catre oricine.
- atunci cand soliciti la randul tau o favoare sau ai nevoie de sprijinul si ajutorul partenerului, te lovesti de un refuz clar justificat prin motive si scuze diverse si justificabile. Practic, partenerul tau este incapabil sa iti ofere sprijin atunci cand ai nevoie. Uneori celalalt poate manipula intr-o asa masura incat te poate face sa te simti vinovat ca ai indraznit sa faci acest gest.
- simti ca porti nu doar responsabilitatea propriei vieti, ci si a vietii partenerului tau.
- majoritatea conversatiilor se invart in jurul nevoilor  partenerului tau
- partenerul tau pare adesea ca “este plictisit” cu tine si iti solicita bani pentru a face ceva “incitant”.
- ai o problema care te ingrijoreaza si vrei sa o discuti cu partenerul tau, insa dupa cateva minute de conversatie iti spune: “sunt prea obosit sa vorbim acum; am nevoie sa dorm.”
- esti singur care plateste cheltuielile de intretinere desi locuiti impreuna de ceva timp.
- ai manifestat disponibilitate pentru a-l asculta pe partenerul tau plangandu-se toata noaptea despre felul in care se simte fiindca nu si-a gasit un job, insa dimineata tu esti cea care trebuie sa se duca la job pe jumatate adormita in timp ce el sta in pat toata ziua, dormind si odihnindu-se.

sursa: http://www.garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu