DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

luni, 4 februarie 2013

IUBIRE NECONDITIONATA


Copacul nu-i cere o favoare frunzei, chiar daca el o intretine. Soarele nu-i cere o favoare Pamantului, chiar daca el il lumineaza. Apa nu-i cere o favoare setei, chiar daca ea o potoleste. Mancarea nu-i cere o favoare foamei, chiar daca ea o stinge. Aerul nu iti cere o favoare tie, chiar daca el te tine in viata. Aceasta este natura. Acesta este exemplul pe care natura ni-l ofera.
Sa privesti lumea, fara sa iti doresti nimic de la ea. Sa stai in Nemiscarea Cosmica, fara sa iti doresti sa te misti. Sa stai in liniste, fara sa iti doresti nimic de la Liniste. Sa iubesti fiecare forma de existenta, fara sa iti doresti nimic de la viata. Sa il mangai pe cel de langa tine, fara sa astepti nimic de la el. Cum ar arata viata ta daca ai trai astfel?
Simpla ta prezenta poate schimba radical vietile celor din jurul tau. Nu mai sunt necesare cuvintele sau semnele daca in inima ta este iubire neconditionata pentru tot ceea ce poti concepe. Tu esti Iubirea Neconditionata. Si te-ai intrupat pentru a manifesta aceasta Iubire. Orice pretentie este o iluzie. Nu ai nevoie de nimic, deoarece ai totul deja.
Imagineaza-ti cum te-ai simti stand in admiratie completa fata de tot ceea ce te inconjoara. Simte Linistea in care exista natura. Frunzele, copacii, plantele. Acestea rezida in Liniste, fara a cere nimic de la viata. Ele au Liniste si, astfel, au Totul. Ce altceva le-ar mai trebui cand au Totul?
Copacul nu-i cere o favoare frunzei, chiar daca el o intretine. Soarele nu-i cere o favoare Pamantului, chiar daca el il lumineaza. Apa nu-i cere o favoare setei, chiar daca ea o potoleste. Mancarea nu-i cere o favoare foamei, chiar daca ea o stinge. Aerul nu iti cere o favoare tie, chiar daca el te tine in viata. Aceasta este natura. Acesta este exemplul pe care natura ni-l ofera.
Pentru cei care au ochi de vazut si urechi de auzit, acesta este mesajul care va poate schimba viata: priviti, fara a cere ceva de la elementul privit. Iubiti, fara a pretinde ceva de la elementul iubit. Mangaiati, fara a dori ceva de la elementul mangaiat. Aceasta este calea catre Libertate. Catre libertatea individuala, cat si catre libertatea comuna.
Stai in Liniste, chiar daca inca nu ai o relatie constienta cu Linistea. Opreste-te putin din analizat. Doar priveste. Observa. Si elibereaza-te de analiza. Priveste prin ochii Linistii si traieste viata ei. Linistea nu are nevoie de nimic, deoarece Ea se traieste pe Ea. Linistea se iubeste pe Sine, iar Iubirea Linistii de Sine se emana peste toate formele de existenta.
Linistea nu pretinde Liniste. Linistea nu doreste Liniste, deoarece Ea se are pe Ea. Asa esti si tu. Te ai pe Tine, iar odata ce realizezi ca in tine este Esenta Atotcreatoare, te trezesti la realitatea in care nu esti separat de nimic, iar daca devii Una cu Totul in mod constient, atunci te eliberezi de conditionalitate. Pretentiile si interesele se dizolva, deoarece realizezi ca a-ti dori ceva ce ai deja este o contrazicere.
Iubirea neconditionata este motorul Universului. Viata este pulsata din Inima lui Dumnezeu, prin Iubire Absoluta, lipsita de orice conditie sau preferinta. Viata se ofera cu Totul. Existenta ti s-a oferit cu Totul, iar daca iti vei deschide ochii, vei putea vedea cel mai pur si la indemana mesager: viata. Cele mai autentice mesaje iti sunt oferite chiar de catre viata, fara a pretinde nimic in schimbul invataturilor pe care le primesti. Viata te iubeste neconditionat, iar acum ai si tu ocazia sa ii urmezi exemplul.
De fapt, chiar viata te-a adus la aceste cuvinte. Iubirea te-a purtat catre aceste mesaje pentru a-ti umple Sufletul cu Lumina. Ai ajuns in locul unde ai cerut dintotdeauna sa fii. Fara de dorinte, fara de pretentii, fara de asteptari. Doar tu. In Liniste, in Iubire, in Pace, in Libertate, in Viata. Acesta este punctul pe care toti discipolii il cauta. Insa, nu ai nevoie de un maestru exterior pentru a ajunge aici, deoarece Maestrul Suprem salasluieste in tine. Viata este Maestrul. Tu esti discipolul. Si viata esti Tu. Observi acum ca Tu esti propriul tau Maestru?
Insa, daca traiesti de la nivelul dorintelor si al conditiilor, atunci sa fii sigur ca te-ai ratacit de Tine. Atunci inima iti este ingreunata cu ravne si zgomot. Inainte de a-ti dori ceva, fa pace cu ceea ce ai deja, pentru ca tot ceea ce ramane in intuneric, se va intoarce la tine pentru a se transforma in lumina. Nu fugi de intuneric, deoarece acesta trebuie vindecat. Intunericul fiintei noastre trebuie luminat. Intunericul s-a nascut doar pentru schimbarea la fata. Aceasta este dorinta intunericului: sa se lumineze. Indeplineste-i aceasta dorinta, caci astfel, luminand intunericul, te vei lumina si pe tine si iti vei intensifica propulsia in ascensiune.
Intunericul se vindeca prin Lumina. Tu esti Lumina. Priveste si emana Iubire Neconditionata, caci astfel vei inalta lumea, odata cu tine. Priveste-l prin compasiune pe cel care doreste sa te raneasca. Cineva te ataca doar pentru ca tu ai ceva ce el isi doreste, insa tu, ii vei explica faptul ca tot ceea ce este in tine, exista si in el. Nu te supara pe atacator, deoarece tu, prin Linistea ta, esti inatacabil.
Orice atac este un strigat dupa ajutor. Atacul se naste din suferinta. Atacul se naste din lipsa. De ce te-ai supara pe cineva care sufera? Ofera compasiune si iubire neconditionata, fara a dori recunoastere sau rasplata. Tu, doar ofera. Pentru ca ai la dispozitie Infinitul. Asa poti schimba lumea. Asa poti transforma orice viata si orice perceptie asupra vietii.
Stand in Liniste, esti de nezdruncinat. Linistea este spatiul in care se proiecteaza orice manifestare. Nimic nu te poate speria sau infricosa in dimensiunea Linistii. Dincolo de orice aparenta, dincolo de orice gand, dincolo de orice forma, dincolo de orice. Tu esti dincolo de orice, inaintea oricarei circumstante. Tu esti Insasi Linistea.
Asculta. Asculta fara a dori sa intelegi. Doar asculta, fara nicio dorinta. Priveste. Priveste fara a pretinde ceva. Doar priveste, fara nicio pretentie. Iubeste. Iubeste, fara a cere ceva. Doar iubeste, fara nicio cerinta. Sa traiesti viata fara a dori ceva de la ea, stiind ca ai viata. In Liniste. In Pace. In Iubire Neconditionata.

sursa: http://www.garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu