DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

joi, 10 mai 2012

10 MOTIVE SA FII FERICIT CA NU TE-AI NASCUT BOGAT


'Om bogat, Om sarac': Uneori visam la viata starurilor de cinema sau a reginelor si printeselor din familiile regale europene. Dar oare, oamenii simpli nu au cu mult mai mult decat oamenii bogati? Atunci cand pe parcursul vietii ne oprim putin din valtoarea zilnica si meditam la propria existenta, constatam ca de fapt cu mult mai pretioase sunt altele si nu neaparat 'o viata luxoasa lipsita de griji'.

Ai cel putin 10 motive sa te simti fericit ca nu te-ai nascut bogat!

1: Apropierea de divinitate

Oamenii simpli au tendinta de a se apropia de spiritualitate cu modestie si umilinta. “Saracia este un conducator sigur care duce pe om pe cararea spre cer”, spunea Sfantul Ioan Gura de Aur. Lipsa opulentei le arata oamenilor adevarata esenta a vietii si ii apropie mai tare de esenta sufletului lor.

 2: Ai diverse abilitati care ii fascineaza pe ceilalti

“Nevoia il invata pe om”, spune un vechi proverb. Nu e de mirare ca in jurul nostru vedem oameni care poate nu au avut cele mai frumoase jucarii in copilarie, dar care acum stiu sa mestereasca tot felul de lucruri si detin cunostinte vaste din domenii variate. Tocmai pentru ca lipsurile financiare, acestia le-au suplinit prin placerea de a acumula cunostinte. Acesti oameni descurcareti isi exerseaza din acelasi motiv mai bine abilitatile creierului, fiind si foarte inteligenti 

 3: Ai o creativitate debordanta

Oamenii care nu s-au nascut cu totul pe tava sunt mult mai creativi, detin un simt al improvizatiei de invidiat. Creativitatea ii ajuta sa gaseasca solutii practice la orice problema, iar acest lucru este foarte apreciat de catre cei din jur. De asemenea, oamenii care au mai putin din punct de vedere material isi dezvolta un simt estetic dezvoltat. Stiu sa improvizeze foarte frumos, cu ceea ce au. 

 4: Omenia

De multe ori, aceia care nu au prea mult, se intampla sa fie si foarte calzi si apropiati. Incercarile vietii le-au adus multa empatie in suflet. Ei stiu sa inteleaga si sa spuna o vorba buna celor aflati la nevoie.

 5: Esti o fire sociabila

De obicei, oamenii care nu au sau au avut prea multe in viata, stiu sa suplineasca totul prin intermediul unor sentimente cu mult mai autentice. Acelea sunt prietenia si deschiderea fata de ceilalti. Acesti oameni sunt mult mai solidari, mai uniti, atat in familie cat si printre prieteni, caci de fiecare data, “unde-s multi, puterea creste!”. De cele mai multe ori, acesti oameni leaga prietenii durabile, care nu sunt bazate pe interese obscure.

 6: Darnicia

Nu de putine ori ni se intampla sa vedem ca un cersetor primeste bani nu de la bogatul care trece pe langa el, ci de la o persoana modesta. De asemenea, oriunde s-ar afla, acest om ofera celor din jur din tot ce are. El stie ca in viata exista lucruri cu mult mai importante decat banii pe care azi ii poti avea si ca maine, acestia pot sa dispara.  

 7: Traiul ecologic 

Oamenii care nu isi permit sa iroseasca traiesc mai natural decat cei care cheltuiesc cu miile intr-o singura seara. Acesti oameni sunt nevoiti sa faca economii de tot felul, dar traiul acesta este o noua ideologie sociala. Multi altii adera "din principiu" la practica inchiderii robinetului atunci cand se spala pe dinti sau la reconditionarea hainelor mai vechi.

 8: Simtul responsabilitatii
 Cumpatarea materiala aduce cu sine si mai multa responsabilitiate. Simtul datoriei se manifesta in toate domeniile in care activeaza o persoana care nu a fost rasfatata de viata din punct de vedere material.
 
 9: Principiile de viata bine definite 

Un alt motiv de bucurie pentru oamenii care nu au prea mult, ci exact cat le trebuie, este acela ca principiile lor de viata sunt foarte oneste si bine definite. Spre deosebire de oamenii pentru care banul si acumularea de bunuri materiale conteaza cel mai tare in viata, oamenii modesti nu isi vor incalca niciodata principiile si nici nu vor „calca peste cadavre ca sa obtina ceva”. Pentru ei, oamenii si sentimentele lor sunt cei mai importanti.
 
 10: Simtul dreptatii 

Simtul dreptatii este foarte accentuat la ei tocmai pentru ca au trait in conditii mai dificile, care le-au trezit o constiinta mai acuta; de aceea, acesti oameni vor sari mereu in ajutorul semenilor sau in apararea propriei persoane atunci cand considera ca cei din jur au savarsit o nedreptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu