DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

joi, 2 februarie 2012

DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE...


Se intampla de multe ori sa ne indragostim la prima vedere de un suras, un gest, un cuvant, o voce si ne imaginam ca celalalt este asa cum ne dorim noi sa fie.
De cele mai multe ori, in cazul in care "scanteia" se aprinde la prima vedere, fizicul poate ocupa un loc primordial. Acea persoana nu trebuie neaparat sa fie de o frumusete orbitoare ci sa iti atraga atentia intr-un anumit mod. Poate zambetul strengaresc de la coltul gurii, poate ochii, poate linia mainilor, felul in care acel moment este imbracat sau poate chiar felul in care se uita la tine.
Dar dragostea la prima vedere depaseste de multe ori logica sau ratiunea si nu poate fi controlata. Nu l-ai vazut niciodata dar este de ajuns un zambet sau o privire fugara pentru a avea impresia ca il cunosti deja de o viata si ca soarta v-a pus fata in fata in jocul dragostei.
Atunci cand te indragostesti la prima vedere, persoana de care te indragostesti reprezinta o enigma si poate din acest motiv, dorinta de a fi cu el/ea este mult mai mare si exista acea nevoie de a fla cat mai multe despre el/ea , de a decoperi misterul din jurul persoanei respective.
Exista si cazuri in care o dragoste la prima vedere poate dura toata viata si acea "hipnoza" de la inceput, cand toate simturile o iau razna se poate concretiza intr-o relatie foarte fericita in care mereu pare sa mai fie ceva de descoperit, la fel ca in prima zi. Dar astfel de situatii sunt foarte putine.
Psihologii sunt de parere ca dragostea la prima vedere depinde foarte mult de starea noastra de spirit din momentul respectiv, astfel ca, intr-o anumita imprejurare, putem sau nu remarca o persoana pe care o vedem pentru prima data.
Potrivit unor statistici, doar 30-40% dintre oameni se indragostesc la prima vedere, in timp ce restul se indragostesc de persoane pe care le cunosc de mai mult timp.
Este imposibil sa descifram mecanismul tainic prin care doi oameni, pana atunci necunoscuti unul altuia, se indragostesc intr-o clipita…


Un comentariu:

  1. Nu m-am indragostit niciodata la prima vedere insa....incurcate sunt caile dragostei...si totul este posibil!

    RăspundețiȘtergere