DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

sâmbătă, 17 martie 2012

5 GRESELI PE CARE LE FAC OAMENII INTELIGENTI


Greseala 1: Oamenii inteligenti nu au o viata echilibrata.
Daca rugam persoanele din jurul nostru sa rezume in cateva cuvinte ceea ce isi doresc in viata vom intalni cu precadere cuvinte precum DRAGOSTE, BANI, SUCCES, FAMILIE, RECUNOASTERE, PACE, FERICIRE etc. Toate aceste lucruri insa sunt diferite si majoritatea oamenilor isi doresc sa apara in viata lor in acelasi timp. Problema este ca majoritatea dintre noi nu ne echilibram viata asa cum trebuie pentru a le atinge la momentul potrivit.
 Cu totii avem exemple in jurul nostru de carieristi de succes care se simt singuri sau oameni ce au o familie fericita insa simt un gust amar cand vine vorba de recunoasterea in viata profesionala. Fericirea inseamna echilibru.
 Solutie: Atunci cand avem o viata profesionala (sau sociala, familiala) ocupata, intreaga noastra energie se concentreaza asupra acesteia si se creaza un dezechilibru. Desi concentrarea este foarte importanta, daca dorim sa facem lucrurile “ca la carte” avem nevoie de echilibru intre dimensiunea sociala si cea profesionala. Neglijarea oricarui capitol din viata noastra poate doar sa cauzeze stres sau o stare psihica negativa.
 Greseala 2: Oamenii inteligenti se coplesesc singuri cu prea multe alegeri.
 In secolul XXI informatia se misca cu viteza luminii, iar oportunitatile pentru inovatie par nelimitate, oferindu-ne numeroase alegeri pentru a ne proiecta viata si cariera. Din pacate insa, abundenta de alegeri poate duce la indecizie, confuzie sau chiar lipsa actiunii.
 Iata ce au demonstrat diferite studii de marketing: cu cat i se ofera consumatorului mai multe variante de produs, cu atat el va cumpara mai putin. Pana la urma, este mult mai simplu sa alegem un produs din trei si nu din o suta, iar daca decizia cumpararii este prea greu de luat, multi oameni vor renunta. La fel se intampla si cu deciziile pe care le luam in ceea ce priveste fiecare arie din viata noastra, mai mult sau mai putin importanta.
Solutie: Daca incerci sa iei o decizie sau sa faci o alegere pentru viata ta, nu iti irosi timpul evaluand toate detaliile sau posibilele optiuni. Alege ceea ce crezi ca va da rezultate pentru tine si incearca. Daca nu esti multumit de ceea ce ai ales, treci la o alta optiune.
 Greseala 3: Oamenii inteligenti devin obsedati de perfectionism.
 Multi dintre oamenii inteligenti sunt perfectionisti. Isi stabilesc standarde inalte si isi dedica o mare parte din timp sau atentie pentru munca pe care o fac in scopul de a mentine acele standarde. Pasiunea pentru excelenta ii indeamna sa faca mereu mai mult, iar aceasta dedicare se vede in rezultate. Insa ce se intampla atunci cand perfectionismul preia controlul?
 Ca oameni perfectionisti exista posibilitatea sa ne descurajam atunci cand un lucru nu iese asa cum ne-am asteptat si sa nu il mai ducem la bun sfarsit. Ca oameni perfectionisti putem sa ne implicam foarte greu in ceva nou si sa terminam acel lucru si mai greu decat l-am inceput crezand ca nu suntem suficient de buni intr-un anumit domeniu.
 Solutie: Trebuie sa fim constienti ca lumea nu recompenseaza neaparat oamenii perfectionisti, ci oamenii care duc lucrurile la bun sfarsit, iar singura modalitate prin care putem face acest lucru este sa fim imperfecti in 99% din timp. Doar prin ani de antrenament sau activitati regulate putem sa cucerim perfectiunea!
 Greseala 4: Oamenii inteligenti invata sa faca un lucru pe care nu il practica apoi niciodata.
 Din pacate, exista foarte putini oameni care reusesc sa traiasca povestea la care au visat toata viata, iar motivul pentru care se intampla acest lucru este extraordinar de simplu: niciodata nu actioneaza!
“Achizitia” cunostiintelor nu ne ofera evolutie. Evolutia are loc atunci cand lucrurile pe care le cunoastem ne schimba viata intr-un mod pozitiv. Visele devin realitate doar in momentul in care le facem sa “se intample”.
 Nu conteaza ce IQ sau studii avem... nu putem schimba nimic in viata noastra pana nu actionam. Exista o diferenta majora intre a sti sa facem ceva si a face acel lucru.. Cunoasterea si inteligenta sunt inutile fara actiune.
 Solutie: Succesul este pus in miscare de actul simplu al actiunii. Trebuie sa fim absorbiti de urmarirea scopului nostru in viata. Trebuie sa luam decizii. Si trebuie sa actionam.
 Greseala 5: Oamenii inteligenti confunda “a fi ocupat” cu “a fi productiv”.
 In cartea The 4-Hour Workweek, Tim Ferris ne sfatuieste sa incetinim ritmul din viata noastra si sa ne reamintim ca majoritatea lucrurilor pe care le facem nu au puterea de a ne diferentia de ceilalti oameni. A fi ocupat este de multe ori o forma de lene mintala. Astfel, Ferris ne indruma sa muncim productiv, nu mult – un cliseu, ar spune unii, insa un cliseu la care adera prea putine persoane.
 Oamenii ocupati se grabesc sa ajunga in locuri unde de multe ori intarzie. Oamenii ocupati participa la conferinte, stau peste program la locul de munca, au intalniri de afaceri. Oamenii ocupati abia daca au timp sa doarma sau sa se intalneasca cu persoanele dragi ori sa comunice cu familia. Orarul lor incarcat le da impresia ca au o viata importanta, insa nu este deloc asa, totul e o iluzie frumoasa. Sunt doar niste roboti...
 Solutie: Incetineste ritmul. Respira. Revizuieste-ti prioritatile. Pune pe primul plan ceea ce ar fi trebuit de la bun inceput sa fie pe primul plan. Si fa lucrurile pe rand. Ia pauze scurte la 2-3 ore de munca. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu