DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

joi, 15 martie 2012

PUTEREA AUTENTICA A SUBCONSTIENTULUI: Cele 7 minciuni ale mintii


Cea mai otravitoare minciuna pentru psihicul uman este minciuna subconstienta ce ne influenteaza in mod negativ comportamentul cu propria persoana si atitudinea in interactiunea cu cei dragi.
Cele mai multe minciuni subconstiente sunt intiparite in mintea noastra prin influente exterioare si o gandire negativista.
 Iata 7 minciuni subcontiente pe care trebuie sa incetam sa ni le mai repetam in minte:

1: Visele mele sunt imposibile.

 Sa nu lasam pe nimeni sa ne ia visele! Daca o persoana nu a reusit sa si le urmeze, acest lucru nu inseamna ca si noi vom pati la fel. Cel mai important in viata este sa urmam ceea ce ne dicteaza inima, sa riscam in alegerile noastre fara sa ne fie frica de ce s-ar putea intampla. Daca alegem calea usoara nu vom avea parte de experiente care sa ne inunde sufletul sau sa ne invete lectii importante de viata. Sa lasam visele noastre sa devina mai mari decat temerile, iar faptele mai importante decat vorbele. Sa facem in fiecare zi ceva de care persoana noastra din viitor va fi mandra!
2: Sunt blocata langa persoane care ma ranesc.
 Viata este scurta si indicat ar fi sa ne-o petrecem avand in primul rand grija de propria persoana (fizic, intelectual si spiritual). Daca cineva ne trateaza constant asa cum nu ar trebui, este necesar sa avem respect pentru noi si sa o parasim. Desi la inceput va fi dureros, cu timpul ne vom simti mult mai bine, vom fi mai bine. De multe ori, a te indeparta nu este un semn de slabiciune, ci tocmai de putere interioara. Ne despartim de o anumita persoana nu fiindca dorim sa ii demonstram cat si ce meritam cu adevarat, ci pentru ca ne-am dat seama singuri de acest lucru.

3: Relatiile mele nereusite au fost o pierdere de timp.

 Intotdeauna ne intrebam de ce o anumita persoana la care am tinut ne-a parasit sau a ajuns sa nu mai faca parte din viata noastra. Asa a fost sa fie. Insa trebuie sa retinem ca nicio relatie nu a fost si nu este o pierdere de timp deoarece daca nu iti ofera ceea ce iti doresti, iti deschide ochii pentru a afla ceea ce nu doresti!
Rareori pierdem prietenii adevarati (ei ne sunt alaturi si cand ne bucuram, dar si cand trecem prin perioade grele), iar in ceea ce priveste dragostea si viata de cuplu, trebuie sa stim ca nu este bine sa fortam pe cineva sa stea langa noi. Daca ne pretuieste cu adevarat, ne va face loc in viata sa. 

4: Lucrurile nu se vor imbunatati.

 Nu exista nicio persoana pe acest Pamant care sa fie capabila sa incaseze asa cum trebuie fiecare lovitura pe care i-o ofera viata. Nu suntem construiti asa. De fapt, suntem construiti astfel incat sa ne suparam, sa ne intristam, sa fim raniti, sa ajungem jos (pentru a avea de unde sa ne ridicam). Toate aceste emotii mixte pe care le resimtim fac parte din viata, din trairile noastre - infruntarea problemelor, invatatul, adaptarea si rezolvarea lucrurilor pe parcursul timpului. Ele ne modeleaza constant pentru a deveni o persoana completa.
 Cand suntem la pamant si simtim ca nu putem gasi calea spre lumina, putem sa ne comparam cu omizile ce stau in cocon si asteapta sa se transforme in fluturi pentru a-si intende aripile spre vazduh. Doar pentru ca azi nu a fost o zi buna, nu inseamna ca si maine va fi la fel. Trebuie doar sa avem rabdare si sa nu ne pierdem increderea in noi! 

5: Trecutul  este indicatorul viitorului meu.

 Intr-un anumit punct din viata noastra, fiecare dintre noi a facut o greseala, a fost folosit, tradat pe la spate sau uitat de cineva drag. Poate ca am lasat anumite persoane sa profite de noi ori am acceptat sa primim mai putin decat meritam cu adevarat. Totusi, nu ar trebui sa regretam niciun moment din trecutul nostru, pentru ca momentele neplacute si alegerile gresite ne-au oferit importante lectii de viata. Ne-am dat seama astfel in cine putem sa avem incredere si in cine nu. Am inteles reala importanta a prieteniei. Am invatat sa distingem minciuna de adevar. Cel mai important, am invatat sa fim noi insine si sa apreciem oamenii importanti pentru noi si lucrurile pe care viata ni le ofera. Desi unele urme ale trecutului nu se vor sterge niciodata din memoria noastra, vom sti cum sa reactionam mai bine in viitor in situatii similare.

6: Nu pot trai fara persoanele din trecutul meu.

 Daca o persoana ne intra in viata si are un impact pozitiv asupra noastra, insa dintr-un anumit motiv nu poate ramane alaturi de noi, nu are sens sa ramanem mahniti cu privirea in trecut, ci trebuie sa ii multumim celui de sus ca drumurile noastre s-au intalnit, facandu-ne sa ne simtim fericiti, chiar si pentru o perioada scurta. Viata inseamna schimbare si trebuie sa acceptam acest lucru. Persoanele intra si ies din viata noastra. Unele se intorc, altele, din pacate, nu. Doar pentru ca o persoana nu mai face parte din viata noastra, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa uitam de toti ceilalti care ne-au ramas alaturi. Asadar, sa apreciem oamenii de langa noi si sa ne bucuram de amintirile pe care le avem cu cei care si-au format un drum separat de persoana noastra.

7: Nu sunt pregatita pentru ca nu sunt suficient de buna.

 Atunci cand ii apare in cale o oportunitate, nicio persoana nu se simte 100% pregatita sa profite de ea, acest lucru datorandu-se faptului ca oportunitatile din viata ne forteaza sa iesim din zona noastra de confort, sa ne depasim limitele. Sa incetam deci sa acordam atentie lucrurilor care sunt in desfasurare in viata noastra si sa intelegem ca ele ne vor oferi un viitor mai bun! Pentru a trai viata la maximum cu tot ceea ce ea are de oferit trebuie sa ne iubim propria persoana, adica sa devenim mai siguri pe sine, sa ne vindecam inima de ranile trecutului, sa ne largim orizonturile gandirii si sa cultivam relatiile cu semenii nostri. Suntem pregatit pentru orice. Trebuie doar sa ne intindem aripile. 

sursa: http://www.garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu