DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

joi, 29 martie 2012

EMOTIILE SUFLETULUI: Controlul asupra vietii tale


Te-ai simtit vreodata vinovat pentru ca esti fericit?

Avem tendinta sa „furam” elemente de la cei cu care intram in contact, modelandu-ne astfel personalitatea. Actionam si ne facem planuri gandindu-ne la cei din jurul nostru, la partener, la familie, la prieteni. De ce nu ne putem explora la maximum latura orgolioasa si, cel mai important, de ce nu suntem noi pe primul loc? Este vorba despre viata noastra, despre viitorul nostru, despre visele noastre.
Emotiile sufletului: Controlul asupra vietii tale
Este timpul sa ne gandim la noi
Emotiile ar trebui sa fie eterne. Iubirea si respectul pentru cineva nu trebuie sa ne estompeze visele si sa ne rupa aripile. Din dragoste trebuie sa acceptam defecte si sa facem compromisuri.

De cele mai multe ori in momentul in care apare grija pentru o anumita persoana, iubirea neconditionata dispare. Renuntam la idealurile noastre, ne piedem increderea in propria persoana si ajungem sa uitam ca existam. Nu mai traim pentru noi, ci pentru persoana care ne interzice sa traim si ne fura viitorul.

La nivel emotional, creierul nostru primeste receptorii sentimentelor trimise de catre inima. Furia raspunde cu furie, teama raspunde cu teama, iar fericirea raspunde cu fericire. Trebuie doar sa stim ce trebuie sa cerem inimii, iar creierul ne va oferi imediat.

Invata sa detii controlul asupra vietii tale

Invata sa te bucuri de tine. De cate ori ti-ai zis ca este timpul sa traiesti si pentru tine? De cate ori te-ai bucurat de o clipa de fericire singur si, cel mai important, de cate ori te-ai simtit bine in pielea ta? Stim doar sa ne reprosam defectele, sa ne bucuram pentru altii, sa ne ajutam familia si sa ne intelegem prietenii. De ce sa nu traim si pentru noi?


Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a fi fericit:

1. Gandeste-te doar la tine inainte de a lua o decizie importanta;
2. Invata sa te respecti;

3. Fii fericit in pielea ta;

4. Scapa de teama singuratatii;

5. Accepta realitatea;

6. Nu iti ingropa viata in munca, ci fa-ti timp si pentru tine;

7. Invata sa iubesti cu sufletul;

8. Bucura-te de micile detalii ale vietii;

9. Nu te lasa doborat de probleme, ci preia controlul;

10. Accepta ajutorul prietenilor;

11. Petrece mai mult timp singur;

12. Citeste o carte;

13. Intelege ca esti singur in aceasta lume;

14. Recunoaste-ti defectele;

15. Invata sa fii puternic.

Un comentariu:

  1. Toata viata am trait pt cei de langa mine...Am vrut sa fie fericiti cei de langa mine...Pentru mine asta era bucuria...La un moment dat m-am gandit si la mine...si n-a fost bine...Unde am gresit??????

    RăspundețiȘtergere