DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

marți, 1 noiembrie 2011

PARAPSIHOLOGIE SI EZOTERIC


Uneori ne intrebam ce se ascunde dincolo de aparenta... dincolo de materie... dincolo de palpabil. 
Dorinta de a cunoaste tainele nevazute, care ne guverneaza viata, a facut posibila descoperirea unei porti catre o lume ascunsa, poarta unde se opreste gandirea si dincolo de care incepe meditatia. 
Ezoterismul poate fi definit ca o suma a  intelepciunii acumulate cu privire la toate ipostazele vietii, care sunt in interiorul, in spatele, sau dincolo de aspectul exterior, forma sau expresia numeroaselor aspecte ale vietii. 
Multa vreme doctrinele ezoterice au fost confundate cu stiintele oculte. Daca ocultismul se refera la o serie de practici indoielnice in cautarea unor "puteri", asa cum existau in ritualurile vechii magii, ezoterismul are o autentica dimensiune spirituala. 
Ezoterismul mai poate fi privit ca o arta a trairii din resursele interioare ale fiintei, bazata pe intuitie, sau perceptia sensibila, deschisa inspiratiei.
Ezoterismul cuprinde un spectru larg de fenomene studiate, dar si instrumente bazate pe puterea gandului, prin intermediul carora putem sa depistam cauzele unor stari negative, care ne afecteaza existenta la un moment dat. 
Totodata, abordeaza  metode si practici  prin intermediul carora ne putem imbunatati viata, purificandu-ne sufleteste si trupeste: astrologia, clarviziunea, parapsihologia, Reiki, spiritism, ghicitul in carti, magia, tehnicile feng-Shui, Yoga, numerologie, alchimie, etc. 
Prin practicile ezoterice putem determina influenta vietilor anterioare asupra stadiului in care ne aflam astazi si totodata ne putem curata sufleteste, prin actul divinatoriu al "iluminarii" spirituale, in pregatirea noastra pentru viata de dupa moarte. 
In nazuinta sa catre Absolut, ezoterismul are nevoie de dubla sustinere, atat a religiei, cat si a stiintei. Din religie intervine misticismul, cu aspectul sau practic, dar contemplativ si mai evlavios, iar prin stiinta, definim metodele si instrumentele prin care evaluam, cuantificam, cantarim, interpretam si explicam numeroasele aspecte nevazute ale vietii.
Pe de alta parte, ezoterismul este o stiinta a efortului de a trai in armonie cu realitatile vietii, prin proceduri si metode de cautare a adevarurilor neevidente, sau o stiinta a sufletului lucrurilor, intelepciune la care s-a ajuns prin "sapaturi" in lumea spiritului si prin efortul gandirii individuale.
 
De la ghicitul in carti la interpretarea viselor, de la astrologie la contactul cu lumea de dincolo, de la horoscop la rhune si de la clarviziune la prezicere,  "dialogul" este o consultatie cu Puterile celeste prin care cerem parerea acestor "sfetnici invizibili", entitati spirituale reprezentative ale Vointei Divine, in legatura cu o actiune vitala ce urmeaza a fi intreprinsa. 
Consilierii eUniversum sunt pregatiti sa raspunda la intrebarile dumneavoastra legate de ceea ce va framanta si va pot oferi solutii  de natura sa aduca linistea, pacea si armonia in viata dumneavoastra de zi cu zi.
sursa: euniversum.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu