DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

marți, 17 ianuarie 2012

FRUMUSETEA SI PUTEREA DRAGOSTEI


Dintotdeauna oamenii au vazut in dragoste mijlocul, puterea de a schimba destine, de a le transforma viata, de a face ca lucrurile sa fie si sa mearga mai bine. De ce cred oamenii ca dragostea ii poate salva? Pentru ca stiu ca atunci cand iubesc sunt mai buni, mai generosi, mai toleranti. Iar asta se intampla pentru ca dragostea insasi este o stare de bine, inseamna armonie, libertate, bucurie, este o recompensa fara pret pentru cel care stie sa i se dedice si s-o pretuiasca.Atunci cand e gasita, ea, dragostea, e mereu surprinzatoare si reconfortanta, e mereu o bucurie pe care nimic nu o poate egala!
 Dragostea inseamna mister, armonie, viata. Dragostea face sa se intample lucruri nemaipomenite, este combustibilul afectiv cel mai eficient al oricarei fiinite umane.
 Dragostea face parte din viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi si se manifesta in felurite forme.
 Dragostea da sens vietii, te face sa simti ca existi, ca traiesti. Dragostea este sentimentul de referinta in existenta unui om: totul se raporteaza in viata prin prisma dragostei.
 Atunci cand este impartasita, dragostea e sinonima cu fericirea, iar aceasta e mereu conditionata de persoana iubita. Un om fericit in dragoste este un om multumit.
 A-ti imagina viata fara dragoste este ca si cum ti-ai imagina Venetia fara gondola sau vara fara soare! Aici sta frumusetea dragostei: in faptul ca ea aduce sarea si piperul vietii, te inalta si te coboara, te face sa exulti sau sa suferi.
Mesajul unic al dragostei ar suna cam asa: Nu va temeti sa iubiti, nu va temeti sa fiti iubiti!
 Dragostea e unul dintre lucrurile pretioase pentru care merita sa traiesti si sa lupti, pentru ca ea e capabila sa-ti dea incredere: daruind si primind!
Lasati dragostea, iubirea sa curga, sa zboare, sa fie libera! Bucurati-va de dragoste, oferiti-va libertatea sa o savurati, sa o traiti intens! N-o incorsetati, dati-i libertatea sa respire si respirati si dvs. odata cu ea! Nimic mai reconfortant!
 Nu obositi in a-l intelege pe celalalt! Ganditi-va la partener si incercati sa-l intelegeti. Respectati-i nevoile si opiniile, oferiti-i circumstante atenuante, incercati sa va intrebati ce-l determina sa actioneze sau sa se comporte intr-un fel, fara sa renuntati la drepturile dvs., la ceea ce vi se cuvine. Tineti la ceea ce trebuie sa primiti, dar nu ramaneti doar aici; peisajul e incomplet daca nu te uiti in ambele directii! Sa fim capabili sa trecem peste neintelegeri, sa ne recunoastem limitele sau eventualele greseli! Dragostea e pretioasa si din acest punct de vedere, pentru ca te invata sa oferi intelegere, sa-ti exersezi disponibilitatea de a-l intelege pe celalalt, de a sti care-i sunt visele, dorintele, nevoile si a-l ajuta in consecinta, sa le atinga. Nu e o dovada de slabiciune, dimpotriva, una de maturitate, atunci cand te opresti pentru o clipa si vrei sa privesti in sufletul partenerului tau si sa intelegi ce vrea.
 Nu va temeti sa va asumati riscuri in dragoste! Nu va temeti sa va recunoasteti dragostea! Teama de esec ne face de multe ori sa pierdem oportunitati in viata. Frica de ridicol, neincrederea, reticenta de a marturisi cuiva dragostea sunt la fel de dureroase ca si esecurile pe care vrem sa le evitam!
 Nimanui nu-i place sa fie respins in dragoste. E unul din cele mai dureroase sentimente acela de a fi refuzat in dragoste; te simti infrant, umilit, revoltat! Nu este insa sfarsitul lumii! Este doar o experienta de viata din care invatam intotdeuna ceva. Esecul in dragoste trece, rana se cicatrizeaza si viata isi intra rapid pe fagasul obisnuit, iar atunci, cand iti gasesti perechea potrivita, privind in urma, zambesti la gandul chinurilor prin care ai trecut si-ti spui incet, doar pentru tine: “Ce prost am fost!”
 Prin dragoste invatam ce inseamna sa oferi, sa fi altruist, sa vedem lumea si prin ochii altuia. Prin dragoste invatam sa fim egoisti, in sensul ca invatam sa ne iubim si pe noi. Prin dragoste invatam sa primim, dar sa si renuntam, sa ne intelegem pe noi insine si sa-i intelegem pe ceilalti, sa deschidem ochii la ce se intampla in jurul nostru.
 Si, pana la urma, adevarul e ca numai dragostea ne da masura noastra ca oameni, ne face sa traim bucuria vietii si ne ajuta cu adevarat sa fim, sa traim, sa speram…

sursa: citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu