DESPRE MINE...

Eu ..... sunt frunza pierduta in vant, sau urmele pasilor singuratici pe nisipul fierbinte al unui tarm pustiu, un vis trist de dragoste, o stea ce straluceste numai pentru tine..........te-am asteptat ......... te mai astept si azi .....te voi astepta mereu ..... pana cand? Daca as putea ti-as oferi intr-o clipa toata dragostea mea, care ca un vulcan abia stapanit asteapta sa se reverse, sta gata sa erupa......... nu stiu cine esti dar inima mea care bate de la o vreme intr-un ritm alert, imi spune ca esti aproape, tot mai aproape gata sa ma elibereze din lanturile singuratatii. Te astept sa rasari intr-o zi pe cerul senin al vietii mele.

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

TAINA IUBIRII


Iubirea adevarata e ca un trandafir superb, rosu, parfumat, înflorit, dar cu foarte multi ghimpi, care straluceste în lumina soarelui. Daca vrei sa îl ai, trebuie sa îl cultivi. Ca si cel mai priceput gradinar sa-l ingrijesti, sa ai rabdare sa creasca, sa se dezvolte si sa infloreasca, sa îl aperi de geruri si de furtuni, de hoti si de alti daunatori. Mai presus de orice, trebuie sa crezi cu putere ca frumusetea exista si ca o vezi ca se manifesta în viata ta, prin frumusetea unica a acestui trandafir. Când va înflori în toata plenitudinea sa, bucura-te de minunea existentei lui, culege-l cu grija, chiar daca vei sângera datorita ghimpilor sai, iar parfumul pe care îl vei obtine, pastreaza-l toata viata, si daruieste din el oricui are nevoie, dar si reteta ta de bun cultivator... si poate un lastar de trandafir, rosu, stralucitor, parfumat, pentru a fi cultiva în gradina vietii oricui va putea deprinde de la tine arta cresterii trandafirilor.

A iubi este o artã, dupã cum si a trãi este o artã. Dacã vrem sã aflãm cum sã iubim, sã obtinem mãiestria în aceastã artã, va trebui sã procedãm asa cum se procedeazã când vrem sã învãtãm orice altã artã: muzicã, picturã, dans, arta medicinei sau a ingineriei.

Chiar daca nu ai un iubit(a) in viata ta actuala sau daca iubitul(a) nu este capabil(a) sa se ridice la nivelul aspiratiei inimii tale prin prezenta lui(ei) totala si plina de iubire, poti invata sa iti pastrezi inima deschisa in fata fluxului iubirii. Chiar daca inima te doare, chiar daca ea aspira catre o modalitate mai profunda de a primi si darui iubire, menirea ei este de a se relaxa si de a se deschide, respirand si simtind la unison cu inima iubitului(iubitei) si cu a tuturor celorlaltor fiinte. Inima oricarei persoane nu isi doreste altceva decat sa primeasca si sa daruiasca iubire.

Merita sa practici aceasta deschidere a inimii de dragul plenitudinii iubirii, chiar daca barbatul(femeia) te raneste, sau daca esti singur(a), ba chiar si atunci cand durerea din inima ta ti se pare coplesitoare. Merita sa iti deschizi inima de dragul plenitudinii iubirii, primind si oferind iubire fara a te mai inchide vreodata pentru a te proteja.
Iata ce afirma poetul Rumi despre iubire:

"Intr-adevar, niciodata cel care iubeste nu cauta sa fie cãutat de cel iubit.
Cand strafulgerarea iubirii a atins inima aceasta, sa stii cã exista iubire si în inima aceea."

"Exista o cale de la inima ta la mine
Si inima mea o cunoaste
Pentru ca este curata si pura ca apa.
Cand apa este linistita ca o oglinda
Poate sa reflecte luna."

sursa: ultraviolet.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu